Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 21 juli 2017

Megastal voor 18.000 varkens (!!!) krijgt groen licht van dierenmishandelingscollege en raad van Meierijstad......

Zeer tegen de zin van de bewoners heeft de gemeenteraad van gemeente Meierijstad gestemd voor een megastal t.b.v. 18.000 varkens......... Het leed voor de dieren in kleinere stallen is al onbeschrijfelijk, boer Verhagen wil dat overtreffen met het grootmartelen van 18.000 varkens in een stal..........

Het college dat voor deze varkenshel heeft gestemd bestaat uit wethouders: Witlox en van den Bogaard, beiden voor Team Meierijstad (als u denkt dat lokale partijen wel voor de belangen van bewoners opkomen, moet u toch eens zien wat die partijen doen als ze 'de macht hebben...'), van Rooijen voor de VVD (die partij heeft schijt aan het welzijn van dieren en het gewone volk, dit zijn dan ook geen volksvertegenwoordigers, maar bedrijvenvertegenwoordigers, met uiteraard extra aandacht voor de welgestelden) , Goijaarts en van der Plas, beiden voor gods rentmeesterpartij CDA (god heeft de dieren geschapen om ze groot en dood te martelen, zo staat in de CDA bijbel te lezen en het CDA heeft schijt aan de volksgezondheid zoals moordenaars Klink en Verburg hebben laten zien bij de Q-koorts crisis ......) en Roozendaal voor de PvdA (de partij die nooit te beroerd is om het belang van de bevolking te verkwanselen voor die van het bedrijfsleven........).

Over milieu moet u al helemaal niet beginnen bij B&W en de raad van Meierijstad, dan pakken ze meteen de hooivork en een hagelgeweer.......

Hier het bericht van Compassion in World Farming (CIWF) dat ik gisteren over deze zaak ontving:

Gemeenteraad stemt voor megastal 18.000 varkens

Afbeeldingsresultaat voor megavarkensstal

De gemeenteraad van Meierijstad heeft donderdagavond voor de komst van de omstreden megastal voor 18.000 varkens gestemd. Een zeer teleurstellende uitslag. Namens deondertekenaars van de petitie tegen deze dierenhel (aanpasing in de tekst van mij, Ap) spraken wij in de raadszaal en overhandigden we15.115 handtekeningen tegen de megastal. Ook boden wij 18.000 bloemenzaden aan als ‘symbolisch alternatief’ voor de 18.000 varkens. Het protest en dat van de omwonenden leidden tot veel ophef in de media. Toch stemde de meerderheid van de raad (22 tegen 12) voor de komst van de megastal.
Natuurlijk is de strijd nog niet gestreden. De omwonenden zullen tot de hoogste rechtbank in beroep gaan en ook wij zetten de strijd tegen megastallen voort. Geert Laugs, directeur CIWF Nederland: Megastallen betekenen megadierenleed en megavervuiling en passen gewoonweg niet in de Nederlandse veehouderij.”

Protesten

De plannen voor de bouw leidden al langere tijd tot grote protesten. Vorig jaar werd de gemeente Sint-Oedenrode (die nu is opgegaan in Meierijstad) al overladen met e-mails van mensen uit het hele land met de oproep geen vergunning te verlenen.

Megadierenleed en megavervuiling

In een dergelijke megastal zullen 18.000 varkens leven die nooit naar buiten kunnen. Naast het megadierenleed, is ook de impact op de aarde ‘mega’, zoals milieuvervuiling, verbruik van natuurlijke bronnen en de uitstoot van broeikasgassen. Een stal met 18.000 vleesvarkens produceert jaarlijks zo’n 18.000 ton mest en verbruikt ruim 12 miljard liter water wereldwijd. Met dit water kun je ruim 4800 Olympische zwembaden vullen – of 16.000 keer het zwembad van Meierijstad. Wij streven naar een duurzame, diervriendelijkere en kleinschaligere veehouderij – megastallen passen hier niet bij.

Nederlanders willen geen megastallen

Vanwege de grote impact die ver buiten de gemeentegrenzen gaat, zijn megastallen niet enkel een probleem voor de betrokken gemeente of provincie. De meeste Nederlanders willen dan ook geen megastallen. De provincie Noord-Brabant heeft in 2010 zelfs besloten in principe geen nieuwe megastallen meer toe te staan. De plannen voor de nieuwe stal in Meierijstad dateren echter van vóór 2010.

A.u.b. lees en teken de petitie voor een permanent beroepsverbod op het houden van dieren door opperploert Straathof

Zie ook: 'Varkensboer die 400 varkens doodhongerde krijgt taakstraf en mag 3 jaar (!!) geen dieren houden.......'

       en: 'Dierenmishandeling: brandweer liet kippenstal met 80.000 kippen (!!!) 'gecontroleerd uitbranden.......''

      en: 'Dé van de Riet (o.a. vlees.nl) veiligheid en welbevinden van dieren heeft niets te maken met de grootte van de stal....... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!'


      en: 'Stalbranden: er hangt een prijskaartje aan passende maatregelen tegen stalbrand....... AUW!!!'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten