Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 27 mei 2022

NAVO-lid Colombia en de VS proberen uit alle macht eerlijke verkiezingen te voorkomen......

De zich steeds meer als dictator gedragende president Iván Duque van Colombia is als de VS bang de verkiezingen te verliezen aan de leiders van Historic Pact (for Colombia), Gustavo Petro en Francia Marquez, die men als links ziet en dat is vloeken in de 'Colombiaanse kerk', vandaar dat men met belachelijke beschuldigingen komt als zouden deze leiders corrupt zijn en worden deze kandidaten met de dood bedreigd, vandaar ook dat ze alleen campagne voeren op podia waar schermen tegen inkomende kogels zijn geplaatst.....

De claim dat Petro corrupt is komt van het opperhoofd der Colombiaanse strijdkrachten die zich hiermee tegen de regels in bemoeit met de verkiezingen.... In Nederland is het overigens niet veel beter, ex-militairen en militairen worden zelfs uitgenodigd door een aantal zendgemachtigden om hun visie te geven op wat een nieuwe regering zou moeten doen: het leger veel meer geld schenken (terwijl er jaarlijks enorme bedragen van het budget verdwijnen, die niet kunnen worden verantwoord) en/of zich harder moet opstellen tegen Rusland en China, ofwel de wil van de VS en de NAVO hier promoten bij het volk, een schande van gigantische omvang...... (terwijl de NAVO altijd onder militair opperbevel van de VS staat, kortom de NAVO is een extra VS leger....)

Nog schunniger is het feit dat een aantal internationale waarnemers voor de verkiezingen Colombia werden uitgezet dan wel worden geweigerd het land binnen te komen...... Niet vreemd dan ook dat de VS een wel heel dikke vinger in de Colombiaanse pap heeft, terwijl de VS de rechtse doodseskaders militair steunt en traint (door de CIA)..... Op deze plek al vaker verzucht: de FARC had nooit vrede moeten sluiten, de reden voor het oprichtten van de FARC was het overheidsgeweld tegen de grote arme onderlaag in het land, geweld dat nog steeds plaatsvindt en niet alleen door doodseskaders, maar ook door politie en leger....... Gelukkig hebben een aantal oud-FARC-leden FARC-EP opgericht en zij strijden tegen de doodseskaders, politie en leger als zij de arme bevolking belagen.

Met de NAVO op 2 militaire bases, plus een paar militaire bases van de VS heeft deze vereniging van terreurstaten grote invloed op de politiek in Colombia, vandaar ook het geweld tegen alles wat naar links ruikt, immers Colombia heeft als Venezuela een groot aantal bodemschatten en die moeten voor een appel en ei ter beschikking staan van de VS..... 

Even over Venezuela: de VS heeft op meerdere manieren geprobeerd de Venezolaanse regering Maduro te laten vallen, wat men eerder al onder de vermoorde president Chavez heeft geprobeerd...... De illegale sancties van de VS (de EU, Canada en Groot-Brittannië) tegen Venezuela hadden tot begin vorig jaar al aan meer dan 100.000 mensen het leven gekost (een zaak voor het Internationaal Strafhof >> ICC), echter ondanks dat feit blijft het grootste deel van het volk achter de regering Maduro staan en heeft de door de VS aangewezen president en zogenaamde leider van de oppositie Juan Guaidó (goed voor 2% van de stemmen...) het nakijken...... Niet vreemd als je bedenkt dat de socialistische regeringen Chavez en Maduro de grote onderlaag uit de armoede hebben weten te tillen, van de alfabetisering een groot succes hebben gemaakt en hebben gezorgd voor scholing, medische zorg en goedkope maar goede huisvesting!! Onder de illegale sancties van de VS vallen ook medicijnen, medische apparatuur en voedsel, ondanks dat de VS dit ontkent, terwijl deze terreurstaat 5 miljard dollar van Venezuela achterover heeft gedrukt*, geld bedoeld om medicijnen en medische apparatuur aan te schaffen, geld dat voor dat doel in de  VS was geparkeerd....... 

CodePink heeft een petitie opgesteld gericht aan Antony Blinken waarin men hem vraagt de verkiezingsuitslag in Colombia te respecteren, tevens een petitie voor de huidige Colombiaanse regering en leger te zorgen voor eerlijke en veilige verkiezingen. Beetje naïef moet ik zeggen, immers Blinken is vertegenwoordiger van terreurstaat VS die in feite aan de touwen trekt in Colombia en juist verantwoordelijk is voor politiek geweld in het land, waarmee de VS elke kans op een links bewind in Colombia wil voorkomen..... De VS stelt maar al te vaak democratie te willen verspreiden over de aarde, echter in werkelijkheid is de VS om het zacht te zeggen 'iets te vaak' bezig met het omverwerpen van democratisch gekozen regimes, zoals het ook het democratisch gekozen bewind van de Oekraïense president Janoekovytsj omver heeft geworden met een door de CIA georganiseerde en geregisseerde opstand, die uiteindelijk in 2014 leidde tot de staatsgreep tegen deze democratisch gekozen president..... De VS betaalde voor het e.e.a. een enorm bedrag te weten 5 miljard dollar!! 

Ook in Oekraïne was het de bedoeling van de VS om de bodemschatten van het land veilig te stellen voor eigen gebruik en tevens om nog meer van de Russische westgrens te kunnen controleren, waarbij de VS ook nog eens een aantal biologische laboratoria in de buurt van de Russische grens bestuurde, laboratoria waar men divers besmettelijke ziekten onderzocht om deze te gebruiken als wapen in een oorlog tegen Rusland..... Volgens westerse reguliere media en een groot aantal politici is dat een complottheorie en dat houdt men nog steeds vol, zelfs nadat de VS staatssecretaris van buitenlandse zaken Victoria Nuland dit heeft toegegeven, waarbij ze thorbetert stelde bang te zijn dat bepaalde resultaten in handen van de Russen zouden vallen!!

Helaas kunnen wij de petitie niet tekenen, behoorlijk vreemd daar ook ons land lid is van terreurorganisatie NAVO...... Geeft dit bericht door aan familie, vrienden en kennissen, tijd dat het westen ontwaakt en de VS terreur buiten haar grenzen aan banden legt i.p.v. dit te steunen!! 

Time for sanctions against the USA and ASAP!!!

 

(On the top right hand side of this page you can choose for a translation in the language of your choice: choose 'Engels' [english] so you can recognise your own language [the Google translation is first in dutch, a language most people don't understand, while on the other hand most people recognise there language translated in english])

(let op nieuwe handleiding: als je het Engels niet machtig bent, zet dan de tekst in Google translate om in Engels door in het menu op Engels te klikken, waarna je weer kan klikken op die vertaalapp en je bovenaan in het menu Nederlands ziet staan, klik daarop en de hele tekst staat in het Nederlands, de vertaling is van een redelijk goede kwaliteit.)

 

Colombia’s elections are under threat!


Candidates got death threats, the Army Chief interfered politically, the U.S. is making up claims of “Russian interference” and at least two observers were denied entry. Tell Secretary Blinken to respect Colombia’s elections!

ACT NOW!

 

CODEPINK’s Teri Mattson arrived in Colombia on May 22 to observe the May 29 elections at the invitation of a prestigious human rights organization. She was denied entry and deported to the U.S. She’s not the only international electoral observer to be banned. But this is just the tip of the iceberg.

The left-wing ticket of Gustavo Petro and Francia Marquez is leading the polls, but they received death threats and were forced to campaign behind shields, as seen in the picture. The Army Chief accused Petro of being corrupt - despite being constitutionally bound to maintain neutrality in politics. The Duque government and State Department baselessly claimed that Russia is somehow interfering in the elections. Let’s be clear, if opposition candidates were threatened in Venezuela, there would be daily articles and State Department press releases about it, if not sanctions and threats.

Tell Secretary Blinken to respect the election results and let the Colombian government and military know that anything other than a clean, safe election will be unacceptable!

So far this year, 79 social leaders have been murdered in Colombia. Petro and Marquez are at serious risk of assassination and that risk is likely to increase should they win. 

Instead of raising concerns about these threats, the U.S. named Colombia a major-non NATO ally - the timing of which could be considered electoral interference. Furthermore, the U.S. is contributing to the climate of insecurity by suggesting that Russia is interfering in the elections through a disinformation campaign. There’s no evidence for this and the usual scapegoat for these claims, media outlet RT, doesn’t even have a presence in Colombia. The U.S. is setting the stage for the right-wing to claim fraud should Petro win. 

Tell Blinken that the U.S. must respect the will of Colombian voters and advocate for the safety of the candidates!

The first round of elections is on May 29 and unless someone takes 50% (a possibility for the Petro-Marquez ticket, according to latest polls), there will be a runoff election on June 19. We’ve got to keep the pressure up on the State Department between now and then, to help ensure the results are respected. And this time we’re not alone, Secretary Blinken received a letter this week from 24 members of Congress who made similar demands. To learn more about the situation, tune in to this week’s episode of  WTF is Going on in Latin America & the Caribbean, airing on May 26 at 7:30 pm ET on the CODEPINK YouTube channel.

In radical solidarity,
Teri, Leonardo, Michelle, Medea and the entire CODEPINK team

=======================================

* Zie: 'VS heeft beslag gelegd op 5 miljard dollar van Venezuela voor medicijnaankopen' (en zie de links in dat bericht!!) en zie wat betreft Venezuela ook de berichten onder de volgende links:

'Republikeinse en Democratische senatoren proberen de verkiezingen in Venezuela te saboteren'

'Mike Pence (vicepresident VS) gaf Guaidó, de door de VS gewenste leider, groen licht voor de coup in Venezuela' (en zie de links in dat bericht!!)

'BBC met 'onafhankelijke propaganda' tegen de Venezolaanse president Maduro

'Venezuela: geen westerse media aandacht voor proces tegen een geheim agent van de VS' (en zie de links in dat bericht!!)

'Venezuela: onafhankelijke journalisten ontmaskeren leugens over dit land bij presentatie voor de VN' (en zie de links in dat bericht!!)

'VS met commentaar op de verkiezingen in Venezuela, terwijl het verkiezingsproces in de VS door en door verrot is' (en zie de links in dat bericht!!)

-------------------------------------

Zie voorts: 'FARC: Florida's gouverneur waarschuwt voor het van de terreurlijst halen van deze Colombiaanse verzetsbeweging'

'Colombia: grote protesten tegen afwentelen kosten Coronacrisis op de onderlaag: politie vermoordt minstens 30 mensen'

'Colombia van zins gevluchte Venezolanen een verblijfsvergunning te geven, terwijl VPRO's Edwin Koopman fascistisch uit de 'propagandabocht' vliegt' (!!!!) (en zie de links in dat bericht!!)

'Militaire bases VS goed voor grote 'defensie uitgaven' en een garantie voor komende oorlogsvoering'

'Haïti: moord op 'president' Moïse in opdracht van VS'

'Veronderstel dat er een terreurgroep zou zijn die in bezit was van: drones, kruisraketten, kernkoppen, straaljagers, vliegdekschepen en 800  militaire bases over de hele wereld'

'Bidens 'humane plan' voor Midden-Amerika zal bitter weinig verandering geven in de omgang met de volkeren in die regio'

'Honduras in de greep van VS 'vriendelijke terreur': een deel van de bevolking vlucht richting VS' (en zie de links in dat bericht!!)

'Met Joe Biden is er niets veranderd op de wereld, anders dan dat 'het Trump fascisme is weggestemd'' (en zie de links in dat bericht!!)

'De virtuele oorlog van de VS media en politiek tegen Cuba'

'De war on drugs is veel dodelijker dan over het algemeen gedacht'

'VS commando's vechten o.a. in Midden- en Zuid-Amerika, aldus het VS ministerie van oorlog.........' (!!!!)

'9 'ex-FARC rebellen' vermoord door leger Colombia: FARC-EP opgericht'

'Mensenrechten- en milieuactivisten worden massaal vermoord in Brazilië en Colombia, waar het laatste land NAVO bases heeft.......'

'Paus Franciscus in Colombia om vrede te prediken......'

'NAVO gaat VS helpen in Zuid-Amerika terreur uit te oefenen: Colombia lid van de NAVO.........'

'Koenders heeft vrijlating gegijzelde Spoorloos makers in Colombia bewerkstelligt....... AUW!!!'

'NAVO naar Zuid-Amerika? Weg met dit agressieve, terroristische bondgenootschap, NU!!!'

---------------------------------------

Voor VS terreur in Bolivia:

'NOS met fake news over Bolivia'

'Bolivianen eisen hun president terug'

'Bolivia: staatsgreep maakt eind aan succesvol presidentschap Evo Morales'

'Bolivia: bewijs op tafel dat VS aanstuurt op een coup''




Bolivia’s Remarkable Socialist Success Story: President Evo Morales has transformed his country’s economy with an unapologetically left-wing agenda.
 
-----------------------------------

Hier nog wat berichten over de grootste terreurentiteit ter wereld, de VS dat zoveel geweld heeft gebruikt waarmee het alleen deze eeuw al 5 miljoen mensen heeft vermoord, zonder dat men deze vereniging van terreurstaten een strobreed in de weg heeft gelegd, laat staan dat de VS sancties werden opgelegd >> de VS, het land waar men echt bang voor zou moeten zijn: 'VS vermoordde meer dan 20 miljoen mensen sinds het einde van WOII........' Dit tot het jaar 2000, wat betreft deze eeuw zijn er intussen zoals gezegd meer dan 5 miljoen moorden aan toegevoegd, moorden begaan door de VS en NAVO-lidstaten, inclusief Nederland (waar terreurorganisatie NAVO onder militair opperbevel stond en staat van de VS...).... Ongelofelijk dat men nooit zal beginnen over het nemen van sancties tegen de VS, terwijl dat land oneindig veel meer ellende en zwaar bloedvergieten over de aarde heeft gebracht en brengt dan Rusland.....

'VS buitenlandbeleid sinds WOII: een lange lijst van staatsgrepen en oorlogen..........'

'List of wars involving the United States'

'CIA 70 jaar: 70 jaar moorden, martelen, coups plegen, nazi's beschermen, media manipulatie enz. enz.........'

'9/11: de reden voor twintig jaar westerse terreur o.l.v. de VS waarbij meer dan vijf miljoen mensen werden vermoord' (en zie de links in dat bericht!!)

'CIA erkent dat Israël samen met Saoedi-Arabië 'vecht tegen terreur', die ze NB zelf hebben georganiseerd........'

'CIA valt nogmaals door de mand als wapenleverancier van IS.......'

'Massamedia VS vergeven van CIA 'veteranen', alsof die media nog niet genoeg 'fake news' ofwel leugens brengen........' 

'CIA rekruteert folteraars met een beroep op vrouwenemancipatie: een fikse rel in de VS'

'Michael Hayden (ex-CIA en generaal b.d.): niets mis met martelingen door Gina Haspel.....'

'US Airstrikes Killing Hundreds of Civilians in Syria’s Raqqa

'VN waarschuwt de VS voor het maken van een onacceptabel aantal Syrische burgerslachtoffers met haar bombardementen.......' Waar de VS zich niets van heeft aangetrokken......

'VS gaf sinds 2001 meer dan 5,9 biljoen dollar uit aan (illegale) oorlogen, ofwel: $ 5,933.000.000.000.......' (tot 2018.....)

'VS is grootste producent van vluchtelingen, aldus VN rapport..........' (en zie de links in dat bericht!!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten