Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 24 mei 2022

Air France-KLM geeft nieuwe aandelen uit, kabinet wil er 220 miljoen in steken: ministers Kaag en Harbers dreigen de beide Kamers

Onder andere BNR, DeBeurs.nl en NOS brachten vanmorgen het nieuws dat luchtvaartmaatschappij Air France-KLM voor een bedrag van 2,25 miljard euro nieuwe aandelen gaat uitgeven. Daarmee wil de luchtvaartmaatschappij de financiële positie verbeteren en de ontvangen Franse staatssteun terugbetalen...... 

Om de aandelenuitgifte aantrekkelijk te maken gaan de 1928 miljoen aandelen weg voor een prijs van € 1,17 per aandeel, terwijl de huidige aandelenkoers voor opening van de beurs vanmorgen op € 4,34 per aandeel stond, ofwel Air-France-KLM geeft een fikse korting op de aandelen. Niet zo vreemd als je bedenkt dat men een nieuwe uitbraak verwacht van het Coronavirus die even besmettelijk maar gevaarlijker is dan de Omikronvariant, tja en dan is het heel goed mogelijk dat ook deze luchtvaartmaatschappij voor een tweede keer in zwaar weer terecht zal komen.... CDA hufter Hoekstra heeft in Rutte 3 voor 60 miljoen aan aandelen Air France-KLM gekocht voor € 12,35 per aandeel, daarmee hebben de Nederlandse belastingbetalers bijna een half miljard euro verloren.....* Bovendien moest hij 2,2 miljoen euro aan transactiekosten betalen aan NB staatsbank ABN Amro >> weet niet wat jij daarvan vindt, maar wat mij betreft stinkt dit zelfs naar corruptie....... 

Intussen begint men al behoorlijk hysterisch te doen over het Apenpokkenvirus, wat de enorme D666 ministerklungel Kuipers al heeft opgewaardeerd naar een A-lijst dodelijke besmettelijke ziekte**, dat betekent dat dit virus dat niet is te vergelijken met echte A-lijst dodelijke ziekte als Ebola, wel dezelfde eigenschap wordt toegedicht en dat is op z'n zachtst gezegd totaal belachelijk!! *** Mocht de hysterie zo hoog oplopen als met het Coronavirus kan Air France-KLM de borst natmaken en zal het aandeel nog dieper wegzakken....... 

Nederland wil voor een bedrag van om en nabij 220 miljoen euro uitgeven aan de nieuwe aandelen, zodat het Nederlandse aandeel in Air France-KLM op peil blijft van 9,3% op het totaal aantal aandelen, terwijl Nederland een paar jaar geleden een enorm bedrag uitgaf om op 12% van de aandelen te komen.... In feite was dat dus weggegooid geld dat van ons belastinggeld werd betaald..... 

Van de 3,4 miljard euro die het kabinet Rutte 3 in (Air-France-) KLM stak heeft het bedrijf volgens de NOS een bedrag van bijna 1 miljard euro gebruikt. Daarnaast heeft KLM aangekondigd dat het binnenkort 311 miljoen zal terugbetalen en de resterende 600 miljoen aan leningen en kredieten zal de komende kwartalen worden terugbetaald, aldus de luchtvaartmaatschappij.... 

Als het klopt wat de NOS beweert gaat KLM dus deels een stuk van de lening terugbetalen, die het waardeloze kabinet Rutte 4 voor het grootste deel weer in dat bedrijf zal steken, terwijl de KLM allesbehalve een maatschappij is die hier de economie zou spekken, zoals de kabinetten Rutte 2  en 3 meermaals onterecht hebben gesteld, datzelfde geldt overigens ook voor Schiphol......

Wat mij betreft is het totaal belachelijk (althans als de NOS gelijk heeft met haar artikel) dat het geld wat met de nieuwe aandelenuitgifte wordt opgehaald naar Air France en niet naar de KLM gaat, ofwel kabinet Rutte 4 steekt ons belastinggeld in een buitenlandse luchtvaartmaatschappij!!! En dat alleen om het aandelenpakket op peil te houden, alsof Nederland ook maar iets kan doen als de Franse regering, die grootaandeelhouder is beslissingen neemt die tegen het belang zijn van de KLM.... Anders gezegd: met die 9,3% van de aandelen is Nederland (Rutte 4) in feite niet in staat om een vuist te maken tegen beslissingen die de Franse regering neemt en die niet in het belang zijn van de KLM...... Dus waarom zou de Nederlandse regering, ofwel kabinet Rutte 4 ons belastinggeld steken in Air France??!!! 

Dat was het nog niet beste bezoeker: het is totaal van de zotte dat de ministers Harbers en Kaag, respectievelijk van de VVD en D666 stellen dat de Tweede en Eerste Kamer snel een beslissing moeten nemen, daar Nederland (lees het kabinet Rutte 4 waar ze deel van uitmaken) aan Air France zal moeten laten weten dat Nederland niet zal deelnemen aan de aandelenemissie 'daar de goedkeuring van de Kamers ontbreekt...... ' Waar halen deze twee oplichters het gore lef vandaan??!!!  

Nog even naar de huidige koers van het aandeel Air France-KLM, deze ging vanmorgen op de beurs met 5% onderuit, intussen is dit verlies opgelopen tot 11,62% en staat het aandeel nu (14.15 u.) op € 3,84 ofwel de aandelen die Hoekstra tevergeefs kocht voor € 12,35 per aandeel zijn nu nog veel minder waard en als het aan Kaag en Harbers ligt gaat Nederland nog eens een kapitaal in nu Air France steken >> hoe zot in de kop moeten ze zijn??!!! (ach ja lobbyen voor Air France-KLM is goed voor de loopbaan na de politieke 'carrière' (een wel heel smerige vorm van corruptie!!)

En dan durven knurften als de zogenaamd politiek deskundige Kees Boonman te stellen dat VVD aartsleugenaar en oplichter Rutte een geweldige premier is...... 


(On the top right hand side of this page you can choose for a translation in the language of your choice: choose 'Engels' [english] so you can recognise your own language [the Google translation is first in dutch, a language most people don't understand, while on the other hand most people recognise there language translated in english])

 

Het volgende artikel is van de NOS:

Air France-KLM wil met aandelenuitgifte 2,25 miljard euro ophalen

Foto: ANP

Air-France-KLM gaat nieuwe aandelen uitgeven en wil daarmee 2,25 miljard euro ophalen. Met de aandelenuitgifte wil de luchtvaartmaatschappij zijn financiële positie versterken en ook de ontvangen Franse staatssteun terug betalen.

Air France-KLM gaat 1928 miljoen nieuwe aandelen uitgeven tegen een koers van 1,17 euro, een fikse korting op de huidige koers van 4,34 euro.

De Franse staat en de Nederlandse staat, beide grootaandeelhouders van Air France-KLM, doen mee en zullen aandelen kopen in lijn met hun belang. Nederland heeft een belang van 9,3 procent in de luchtvaartmaatschappij en 14 procent van de stemrechten, Frankrijk heeft een belang van 28,6 procent.

Op de beurs veroorzaakt de aankondiging van de nieuwe aandelenuitgifte een heftige koersreactie, doordat beleggers verwachten dat de koers als het ware gaat verwateren. De beurswaarde van Air France-KLM is momenteel 2,7 miljard euro, en de nieuwe emissie moet 2,2 miljard opbrengen. Het aandeel Air France-KLM verloor kort na opening 5 procent en daalde in de loop van de ochtend nog verder.

220 miljoen euro

Om verwatering van dat belang te voorkomen en de zeggenschap op peil te houden kopen de beide overheden aandelen bij. In een brief aan de Tweede Kamer schrijven minister Kaag van Financiën en minister Harbers van Infrastructuur dat "op basis van de huidige verwachting de kosten voor de deelname circa 220 miljoen euro bedragen".

De Eerste en Tweede Kamer moeten nog wel instemmen met het besluit tot aandelenaankoop. Kaag en Harbers schrijven dat als dat besluit niet op korte termijn genomen kan worden "het kabinet bij Air France-KLM zal aangeven dat het niet zal deelnemen aan de aandelenemissie, omdat de voorafgaande goedkeuring van beide Kamers ontbreekt."

Staatssteun

De luchtvaartmaatschappij kreeg in 2020 steun van de Nederlandse overheid om de coronacrisis door te komen. Die steun bestond uit een bedrag van 3,4 miljard euro aan leningen en kredieten waarvoor de overheid garant staat.

Van dat bedrag heeft KLM uiteindelijk iets minder dan een miljard gebruikt. Onlangs kondigde KLM al aan dat het 311 miljoen euro aflost van de staatssteun. De resterende 600 miljoen euro wordt in de komende kwartalen terugbetaald.

 ===========================================

Zie:  'KLM aandeel ingestort, een verlies aan belastinggeld voor ons allen en dan komt daar nog de miljarden steun bij' (!!!!)

---------------------------------------

** Zie o.a.: 'Coronavirus: artsen willen via rechtszaak tegen de staat COVID-19 van A-lijst krijgen, daar het een griepvirus zou zijn' (de video die oorspronkelijk in het artikel was te zien is gecensureerd, tja je wilt natuurlijk niet dat de bevolking begrijpt hoezeer men werd en wordt belazerd......) En zie:

'Besmette gevaccineerden houden 'gewoon' toegang tot openbare gelegenheden' En zie:

'Coronavirus: geen epidemiologische basis voor een Coronapaspoort'

----------------------------------------

*** Hetzelfde deed men overigens met het Coronavirus, terwijl de kans dat je daaraan niet overlijdt zelfs boven 99% ligt (vergelijk dat maar eens met Ebola of andere echt dodelijke ziekten!!!) Totaal belachelijk dan ook om die besmettelijke aandoening op de A-lijst besmettelijke ziekte te zetten.... Als Kuipers consequent zou zijn in zijn belachelijke beslissing, had hij ook de jaarlijkse griep op de A-lijst moeten zetten!!

----------------------------------------

Voorts zie: 'Ghost Flights Are Polluting the Skies Thanks to Omicron' (!!!!) (Let op een nieuwe aanwijzing: als je het Engels niet machtig bent, zet dan de gehele tekst van dit bericht met Google translate om in het Engels door in het menu op Engels te klikken, waarna je weer kan klikken op die vertaalapp en je bovenaan in het menu Nederlands ziet staan, klik daarop en de hele tekst staat in het Nederlands, de vertaling is van een redelijke kwaliteit.)

'Schiphol en KLM verantwoordelijk voor kanker en hartfalen bij platformpersoneel en omwonenden' (!!!!) Hetzelfde geldt voor de hoogovens van Tata Steel, die gewoon mogen doorgaan met het vergiftigen van kinderen en andere omwonenden...... Vergelijk dat eens met de maatregelen die het kabinet Rutte 3 neemt vanwege de hysterische Coronacrisis....

'Air France-KLM betaalt de top bonussen terwijl gewoon personeel salaris heeft moeten inleveren of zelfs in grote getale is ontslagen' (!!!!)

'Air France-KLM wil nog eens 6 miljard bij elkaar scharrelen'

'Noorwegen weigert terecht steun te geven aan Noorse luchtvaartmaatschappij, vergelijk dat eens met de steun voor Air France-KLM'

'KLM onmisbaar? Zo duidelijk is dat niet (!!!!)

'KLM met een heel grote middelvinger voor het Nederlandse volk'

'KLM krijgt 3,4 milard euro voor vliegtuigoverlast, terwijl zorgmedewerkers kunnen barsten, een applausje vindt men in Rutte 3 voldoende' (!!!!)

'Nederland trots op de KLM aldus de VPRO: leve de miljarden aan belastinggeld die in dit 'duurzame bedrijf' worden gestoken

'Coronavirus: KLM ontslaat 2.000 mensen, schrapt vluchten met de Boeing 747 en krijgt een bak belastinggeld van de overheid'

'Cora van Nieuwenhuizen (VVD minister Infrastructuur en Waterstaat) vindt het asociaal als Nederlanders op vakantie gaan naar Turkije...... Nu wat ik asociaal vind 'Cora!!''

'Aankoop Nederlandse staat Air France-KLM aandelen voor 740 miljoen euro' (!!!!)

---------------------------------------------------------------------------------------

Wat betreft Schiphol: Schiphol zou uiterst belangrijk zijn voor de economie: 'Schiphol goed voor economie? Heel wat minder dan men je wil doen geloven

'Schiphol winstgevend en uiterst belangrijk voor de Nederlandse economie? Lees dit!' (zie ook de links in dat bericht, anders dan de hieronder getoonde) 

'Schiphol mag groeien aldus o.a. Maxim Verhagen (ex-CDA-minister en voorzitter Bouwend NL)'

'Remco Dijkstra (VVD 2de kamer) eist bijna jankend extra vluchten Schiphol en opening Lelystad Airport

'Schiphol dat voor elk geland vliegtuig € 80,-- betaalt, schrijft geheel hypocriet 'groene obligaties' uit' (!!!!) Deze bonus zodat de Schiphol voor de KLM de hubfunctie kan blijven vervullen, een schande van gigantische proporties!!!

'Vliegreizen vanaf Schiphol goedkoper dan die vanaf Duitse vliegvelden'

'Schiphol verlaagt tarieven vanwege grote aantal reizigers, dat weer zorgt voor meer reizigers en het opnieuw verlagen van de tarieven......... ha! ha! ha! Uh, o ja, gecondoleerd Eindhovenaren......'
 
'Klimaatakkoord: groei Schiphol plus een biomassacentrale en de Binnenhof bbq met daartoe behorende corruptie' (zie ook de links in dat bericht voor meer artikelen over het klimaatakkoord dat geen zoden aan de dijk zet)

'Lelystad Airport: 47% van 1.200 inwoners in Gelderland, Overijssel en Flevoland 'is voor vakantievluchten op Lelystad Airport''

'Schiphol vluchten moeten kunnen groeien en Lelystad Airport moet open, juist vanwege de duurzaamheid aldus Elbers (KLM)' Ja ja, deze grofgraaiende leugenaar durft wel......

'Oostvaardersplassen: wel vliegtuigen, geen grote grazers.........'

'Dijsselbloem: Nijhuis, grofgraaier van Schiphol heeft de 9 ton, die hij vorig jaar bij elkaar graaide, meer dan verdiend!!!'

'Mansveld houdt rekening met het afschieten van grote hoeveelheden ganzen, bij uitbreiding Lelystad 'Airport...''

'Lelystad Airport: Kees Linse kritisch over uitbreiding van dit vliegveld, maar vindt het onderzoek naar uitbreiding 'goed werk...' ha! ha! ha! ha!'

'Attje Kuiken voor uitbreiding vliegveld Lelystad........' (PvdA Kuiken Tweede Kamer)

'Lelystad 'Airport' moet tegen de trent in uitbreiden..............'

'Lelystad Airport: Hans Alders heeft schijt aan het milieu en de burger'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten