Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 26 oktober 2023

Nationale demonstratie tegen genocide op het Palestijnse volk: zondag 29 oktober in Den Haag

(On the top right hand side of this page you can choose for a translation in the language of your choice in Google Translate)

 

In plaats de handen te schudden van figuren als de fascistische psychopathische massamoordenaar Netanyahu (ook nog eens een ordinaire corrupte misdadiger) zouden de westerse regeringsleiders er goed aan doen Israël sancties op te leggen vanwege de genocide die na de vreselijke aanslagen van Hamas wordt uitgevoerd op het al zo verdrukte Palestijnse volk in de openluchtgevangenis op de Gazastrook. Al is de genocide op de Palestijnen in feite al begonnen toen Israël in 1948 illegaal als staat werd gesticht......

Vergelijk het één en ander eens met de oorlog in Oekraïne, waar het westen vasthoudt aan de leugen dat Rusland niet werd geprovoceerd om dat land binnen te vallen en het westen Oekraïne van een enorm aantal wapens heeft voorzien en nog steeds voorziet, laat men Israël begaan met het steeds meer inpikken van Palestijns gebied..... Terwijl van de Palestijnen het land is gestolen dat men nu Israël noemt, voorziet men juist de bezetter Israël van wapens ook nu weer, terwijl dat land al het modernste leger op aarde heeft (en volkomen illegaal de West Bank >> de Westelijke Jordaanoever bezet houdt en als de eerste beste fascistische dictatuur van de Gazastrook een openluchtgevangenis heeft gemaakt, beter gezegd >> een getto als dat van Warschau tijdens de Tweede Wereldoorlog.....)

Waar er in de reguliere westerse media en politiek voor elke Israëlische burger belangstelling is als die wordt vermoord door Palestijnen, is er amper aandacht voor de nu al meer dan 7.000 doden onder de Palestijnen op de Gazastrook, 7.000 vermoorden waaronder meer dan 2.000 kinderen..... (en dat laatste is een cijfer van een dag of drie geleden >> ofwel dat cijfer is nu gegarandeerd een heel stuk hoger.....)

Vanmiddag in het nieuws van 17.00 u. op WDR 5 het bericht dat de Duitse bondskanselier Scholz in het EU parlement heeft gezegd dat Israël een democratie is en zich derhalve altijd aan het internationaal recht en oorlogsrecht houdt...... ha! ha! ha! Ja mijn excuus maar om dergelijke flagrante leugens lach ik me altijd kapot, wat een enorme leugenaar en reken maar dat hij zich daarvan bewust is!! Hé Scholz hoe kan je een fascistische apartheidsstaat in godsnaam een democratie noemen??!! Ben je nou helemaal knettergek geworden??!!! 

Hoe kan je stellen dat een land zich aan het internationaal recht houdt terwijl dat land alleen al een minderheid van meer dan 2 miljoen mensen jarenlang heeft opgesloten in de grootste openluchtgevangenis ter wereld!!! Daar komt nog bij dat door de huidige totale blokkade van die openluchtgevangenis de mensen daar al meer dan 2 weken een groot tekort hebben aan water, voedsel, medicijnen, medische middelen, elektriciteit en brandstof >> Scholz: dat is een zeer ernstige oorlogsmisdaad, zoals dat ook geldt voor het bombarderen van ziekenhuizen en medische posten!! 

Daarover gesproken: het bombarderen door Israël van burgerdoelen als: -hele huizenblokken en flats, -ziekenhuizen, -medische posten, -infrastructuur voor watervoorziening en riolering, plus die voor elektriciteit, zijn eveneens zeer ernstige oorlogsmisdaden Scholz!!

Ook het collectief straffen van een bevolking is een zeer ernstige oorlogsmisdaad en dat was een specialiteit van de SS tijdens de Tweede Wereldoorlog, de SS weet je nog Scholz, die terreurorganisatie behoorde NB tot jouw land!! (mafketel!!)

Doe daarom alsjeblieft mee aan de grote nationale demonstratie ten behoeve van het zo verdrukte Palestijnse volk, een demonstratie die a.s. zondag wordt gehouden in Den Haag (beginnend op het Malieveld) en geeft het door!! De Palestijnen hebben al vanaf de illegale stichting van de staat Israël te maken met etnische zuiveringen en een langzame genocide die nu in een stroomversnelling zijn geraakt, beide zware (oorlogs-) misdaden ook tegen de menselijkheid!!

Lees hieronder de oproep tot die demonstratie van BDS (Boycot, Desinvesteren en Sancties) Nederland en geeft het door!! Meedoen aan de demo of het schrijven dan wel lezen van dit bericht heeft niets maar dan ook helemaal te maken met antisemitisme!! Elk land dat als Israël terreur uitoefent op een minderheid moet aan de spreekwoordelijke paal worden genageld, laat staan wat de internationale politiek (vooral de westerse) zou moeten doen tegen landen zoals Israël die zich bezondigen aan etnische zuiveringen en genocide!! (en dat gaat nog heel veel verder vergeleken met wat het westen Rusland verwijt in Oekraïne, terwijl dat makkelijk genoeg is te aan te wijzen als leugens en bedrog! Zie wat dat betreft de berichten die je te zien krijgt als je onder dit bericht op het label Oekraïne klikt)

 

Kom massaal naar de nationale demonstratie zondag 29 oktober om 2 uur in Den Haag!

 


Stop Nederlandse medeplichtigheid aan genocide  – ondersteuningsverklaring

De afgelopen weken zien we een escalatie van het Israëlische geweld tegen de Palestijnen. Gaza, de enclave die Israël al 16 jaar hermetisch afsluit en waar het al 16 jaar stelselmatig volstrekt onvoldoende water, voedsel, zorg en elektriciteit binnenlaat. Gaza wordt non-stop gebombardeerd door Israël. Ziekenhuizen, scholen, kerken en mediagebouwen: geen doelwit wordt gespaard. Door de grenzen nog strikter af te sluiten voor water, elektriciteit en voedsel probeert Israël de Palestijnen alle zuurstof te ontnemen. Tot nu toe zijn er al meer dan 6500 Palestijnen omgekomen bij dit geweld, maar dit aantal loopt met de dag op.

Deze keer vormen de burgerdoden die vielen bij de aanval van Hamas de aanleiding om de de Palestijnen nog verder te dehumaniseren – ‘menselijke dieren’ volgens minister van ‘defensie’ Gallant, “er wonen geen onschuldige burgers in Gaza” volgens president Herzog. En om de etnische zuivering van de Palestijnen, een voortdurend proces sinds 1948, nog verder aan te jagen. Minister van financiën Smotrich stelde eerder dat Palestijnen drie opties hebben: zich te onderwerpen aan Israël, te vertrekken of zich te verzetten met de dood als mogelijk gevolg.

De Westerse reactie op deze ontwikkelingen is er een van hypocrisie. Terwijl Oekraïne wordt bewapend om zich te kunnen verzetten tegen Russische bezetting, steunt het Westen in het geval van Palestina de bezetter. Al decennia wordt de staat, die door mensenrechtenorganisaties zoals Amnesty wordt omschreven als een Apartheidsstaat, gesteund door middel van bijvoorbeeld wapenhandel, militaire samenwerking en vrije toegang tot Europese aanbestedingen en onvoorwaardelijke steun binnen internationale instituties zoals de Verenigde Naties.

De reactie vanuit de Nederlandse politiek en media de afgelopen weken ligt hiermee in lijn. Premier Rutte liet weten achter Israël te staan en benadrukte dat Israël het recht zou hebben om zichzelf te verdedigen. Ook is er veel terechte aandacht voor de Israëlische slachtoffers van de aanval van Hamas, maar zoals dichter Ramsey Nasr ook stelde, hebben de talloze dode Palestijnen geen gezicht. Ook het feit dat de mensenrechten van Palestijnen al 75 jaar worden ontkend, blijft buiten beeld.

De afgelopen dagen zien we dat door de aanhoudende wereldwijde protesten in solidariteit met de Palestijnen dit beeld aan het verschuiven is. Met ons protest op zondag 29 oktober roepen we op tot onmiddellijk staakt het vuren en humanitaire hulp voor Gaza, maar dit alleen is geen basis voor een duurzame vrede.

We moeten internationaal de druk op Israël opvoeren, zoals we dat eerder met Zuid-Afrika hebben gedaan. Hiervoor hebben we een brede maatschappelijke beweging nodig. Een beweging die zich hard maakt voor een breuk van alle Nederlandse banden met Israël, om te beginnen de militaire samenwerking en de wapenhandel met Israël. Hierom organiseren verschillende groepen op zondag 29 oktober in Den Haag een demonstratie, beginnend bij Malieveld.

Deze groepen ondersteunen de oproep:

Palestijnse Gemeenschap Nederland
Palestijnse Huis
BDS Nederland
Internationale Socialisten
Dutch scholars for Palestine
Migreat
Students for Justice in Palestine
The Hague Peace Projects
Zorgverleners voor Palestina
Groningen BIJ1
Vrouwen in het Zwart Groningen
Vrouwen in het Zwart Haarlem
Mokum Kraakt
Vrouwen in het Zwart Amsterdam
Internationale Socialisten Groningen
Groningen for Palestine
Stichting Groningen-jabalya
Brabant in Verzet
Mokum Tegen Fascisme
Erasmus
School of Colour
Emcemo
Stichting Meld Islamofobie
BIJ1 Arnhem-Nijmegen
Nederlands Palestina Komitee
SJP
Students for Palestine The Hague
NAVTC
Vredesplatform Zwolle
Rotterdam voor Gaza
Verdedig Noord
S.P.E.A.K.

Ondersteunt jouw groep deze oproep? Laat het ons weten via dit formulier.

Doneren

Recente nieuwsberichten alle niewsberichten

====================================== 

Zie ook: 'Israëlische leger waarschuwde ziekenhuis 3 dagen achtereen dat het aangevallen zou worden, wat men de 4de dag uiteindelijk heeft gedaan.....' (en zie de berichten onder de links die je in dat schrijven aantreft!!)

------------------------------------------

Let op!! De ruimte om reacties weer te geven werkt af en toe niet, zo merkte ik onlangs. Als je commentaar hebt en je kan deze niet plaatsen via de normale weg, doe dit dan via het mailadres: trippleu@gmail.com, ik zal jouw reactie dan opnemen onderaan in het bewuste artikel, althans als je geen geweld predikt, voorts plaats ik jouw reactie ook al staat deze diametraal tegenover dat bericht. Alvast mijn dank voor jouw eventuele reactie, Willem.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten