Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 7 oktober 2023

Normalisering van oorlogspropaganda door lobby wapenindustrie en westerse media

 (On the top right hand side of this page you can choose for a translation in the language of your choice in Google Translate)

 

Ongelofelijk in de ogen van velen (gelukkig) >> de lobby van de wapenindustrie, op de intensieve vleesindustrie na, de grootste doodsindustrie op onze kleine aarde.... Zonder blikken of blozen durft men deze walgelijke industrie te promoten als een winstgevende, werkverschaffende industrie....... 

Ongeveer een jaar geleden gaf de Oekraïense ambassade in Washington een feest waarbij ook de topgraaiers van de belangrijkste wapenfabrieken waren uitgenodigd*, ofwel je kan er donder op zeggen dat ook Zelensky met kapitalen wordt gestiekt door de wapenindustrie, die bovendien allesbehalve vrede wensen in Oekraïne...... (Zelensky heeft na het begin van de Russische inval in Oekraïne vele miljoenen euro's/dollars verdiend....) Niet voor niets ook dat de Biden administratie elk overleg afwijst wat tot vrede kan leiden en dat ook duidelijk maakt aan de regerende junta in Oekraïne...**

Alleen de illegale oorlogen die de VS deze eeuw is begonnen zijn verantwoordelijk voor meer dan 5 miljoen doden, een veelvoud aan ook zwaar gewonden en vluchtelingenstromen die amper of nooit eerder werden gezien in de geschiedenis..... Als je dat wil promoten als winstgevend en werkverschaffend moet je wel helemaal psychopathisch knettergek zijn in je bol.....

Erger nog men doet in de reguliere westerse media en in de westerse politiek alsof dit de normaalste zaak van de wereld is, zoals men het eerder als normaal afdeed dat de VS Oekraïne van clustermunitie en munitie voorzag dat voor een groot deel bestaat uit verarmd uranium..... Beiden zaken zijn bij overhandigen voor oorlogsvoering al een zware misdaad en gebruik daarvan moet worden gezien als een zware oorlogsmisdaad..... (ach ja ook over het feit dat de VS in Irak en Syrië steden bombardeerde met witte fosfor werd amper of niet moeilijk gedaan in het zeer hypocriete westen......) 

Ziek dan ook dat de reguliere westerse media nog meegaan ook in deze uitermate zieke propaganda, al is het aan de andere kant ook weer geheel logisch. Deze media zijn voor het overgrote deel in handen van plutocraten die enorme aandelenportefeuilles hebben in de wapen-doodsindustrie, ofwel kritiek daarop in hun media zien die schoften als ongewenst.......

Logisch ook dat dezelfde westerse media zo'n tamtam maken over de Russische inval in Oekraïne en daarbij alle leugens met grote graagte overnemen van de westerse geheime diensten, de rechtse denktanks en die worden geproduceerd door het Oekraïense nazi-leger...... Geheime diensten die NB bekend staan om  hun eerdere leugens die tot oorlogen hebben geleid en de rechtse denktanks zoals het HCSS en Clingendael in ons land zijn eigenlijk niets anders dan 'deskundigen' die lobbyen voor de wapenindustrie, terreurorganisatie NAVO en de de grootste terreurentiteit ter wereld >> de VS in het bijzonder. Dat men de leugens van het Oekraïense nazi-leger serieus neemt is al helemaal belachelijk zeker als je ziet dat er overal foto's en video's rondgaan die aangeven dat het nazi-gehalte van dat leger extreem groot is....... Om die foto's en video's te zien behoef je ook amper moeite te doen, ondanks dat deze beelden telkens weer worden gecensureerd op de sociale media.....

Gezien de enorme anti-Russische propaganda is het wel vreemd dat men in de reguliere westerse media en bij de meeste westerse politici eerder geen kritiek zag toen de VS een opstand en staatsgreep organiseerde in Oekraïne, die NB leidde tot massamoorden op etnische Russen..... Het lijkt wel of men uit alle macht probeerde deze zaken uit de media en politiek te houden, ofwel je kan daarmee die media en politiek ook zien als grootlobbyisten voor de wapenindustrie...... 

Die massamoorden waren ook de reden waarom men op schiereiland De Krim koos voor het organiseren van een referendum tot aansluiting bij Rusland, een referendum dat massaal werd gesteund door de oorspronkelijke bevolking van De Krim***, de daar wonende Oekraïners en etnische Russen,die bovendien voor het overgrote deel democratisch hadden gekozen voor de met de staatsgreep van 2014 afgezette president Janoekovytsj. Het referendum werd gecontroleerd door internationale waarnemers die het als eerlijk en goed verlopen beoordeelden!!

Hetzelfde geldt voor de afgescheiden staatjes in Oost-Oekraïne, die zich vanwege dezelfde reden onafhankelijk verklaarden van Oekraïne, al worden die staatjes vooral bevolkt door etnische Russen. De agressie van het Oekraïense nazi-leger tegen de bevolking van die staatjes heeft ervoor gezorgd dat Rusland in februari 2022 ingreep, zeker nadat Oekraïne meer troepen en zware wapens stuurde naar het oosten van het land......

Ongelofelijk dat dezelfde NAVO-lidstaten het blijkbaar normaal vonden dat het Oekraiense nazi-leger burgers in het oosten bombardeerde, terwijl die staatjes zich onafhankelijk verklaarden zoals de etnische Albanezen dat eerder in Kosovo deden...... Echter geheel tegen wat er in Oekraïne gebeurde steunde het westen en dan met name de NAVO-lidstaten onder aanvoering van de VS wel de onafhankelijkheid van de etnische Albanezen in Kosovo en dat onder de verdediging dat het overgrote deel van Kosovo bestond uit die etnische bevolking, zoals de bevolking van de afgescheiden staatjes in het oosten van Oekraïne bestonden en bestaan uit etnische Russen..... Te gestoord voor woorden!!   

In het hieronder weergegeven artikel van Caitlin Johnstone gaat zij verder in op de totaal knettergekke normalisering van het oorlogswinstmaken in Oekraïne en de gestoorde wil van de kleine corrupte fascistische dictator Zelensky, een groot deel van de westerse politici, plus de internationale wapenmaffia om wapenfabrieken te openen in Oekraïne..........

Tot slot nog het volgende: de wapenfabrikanten zijn ook om een andere reden blij met de oorlog in Oekraïne, daar de nieuwste wapens 'mooi kunnen worden getest', ook aan het front. De barbaarse beelden daarvan gebruiken die handelaren in de dood om hun wapens elders aan de man/vrouw te brengen...... WALGELIJK!!! (men zou dat geteisem strafrechtelijk moeten vervolgen als ook de aandeelhouders in die doodsindustrie!!)


 

(als je het Engels niet machtig bent, zet dan de tekst om in Nederlands met behulp van Google translate dat je rechts bovenaan deze pagina ziet staan, klik eerst in het menu op 'Engels', waarna je weer kan klikken op die vertaalapp, daarna zie je bovenaan in het menu 'Nederlands' staan >> klik daarop en de hele tekst staat vervolgens in het Nederlands, de vertaling is van een redelijk goede kwaliteit.)



The Mad Propaganda Push To Normalize War Profiteering In Ukraine

“This move has been accompanied in recent weeks by some of the most appalling mass media headlines that I have ever seen, all geared toward normalizing the military industrial complex in the eyes of the public.”

 

Listen to a reading of this article (reading by Tim Foley)

There’s been an astonishingly brazen propaganda push to normalize war profiteering in Ukraine as Kyiv coordinates with the arms industry and western governments to convert the war-ravaged nation into a major domestic weapons manufacturer, thereby turning Ukrainians into proxies of the military industrial complex as well as the Pentagon.

At an event in Kyiv which hosted 250 “defense” industry corporations from 30 different countries on Friday, President Zelensky gave a speech urging war profiteers to open factories in Ukraine to cut out the middleman of securing and delivering so many weapons from abroad. This is an investment that the arms industry would ostensibly have plenty of time to set up, given that western officials are now going out of their way to communicate to the public that this war will stretch on for many more years to come.

Zelensky’s speech twice made use of the phrase “defense-industrial complex”, and used the phrase “arsenal of the free world” no fewer than three times.

“Ukraine is developing a special economic regime for the defense-industrial complex,” Zelensky said. “To give all the opportunities to realize their potential to every company that works for the sake of defense — in Ukraine and with Ukraine or that wants to come to Ukraine.”

“Right now, the most powerful military-industrial complexes are being determined, as are their priorities and the global standard of defense. All of this is being determined in Ukraine,” Zelensky tweeted with photos from the event.

We held the first Defense Industries Forum in Ukraine gathering 252 leading defense companies from over 30 countries in Europe, North America, Asia, and Australia. 
 
Right now, the most powerful military-industrial complexes are being determined, as are their priorities and the global standard of defense. All of this is being determined in Ukraine. 
 
We are creating such a defense potential for Ukraine — and therefore the entire free world — that will reflect our strength.

Image 

Image

This move has been accompanied in recent weeks by some of the most appalling mass media headlines that I have ever seen, all geared toward normalizing the military industrial complex in the eyes of the public.

In an amazingly awful Wall Street Journal op-ed titled titled “In Defense of the Defense Industry” and subtitled “Populists of the right and left attack U.S. companies that make weapons. Who do they think protects us?”, Future of Capitalism’s Ira Stoll argues that the military industrial complex is actually a wonderful thing we should all love and support.

“The weapons industry protects America and its allies, keeping us safe from ruthless enemies who would otherwise exterminate or enslave us,” Stoll writes. “Raytheon helps make weapons systems that defend Israeli civilians against attacks from Iran-backed terrorist groups. These include the Iron Dome, David’s Sling, SkyHunter interceptor systems and Tamir missiles. Raytheon also produces the Javelin antitank missile that Ukraine has used against Russian armor and the early-warning radars that would detect incoming missiles aimed at the U.S.”

Stoll does not name the alternate universe he is describing in which the US military is used to keep Americans safe rather than to advance imperial interests abroad.

This is the most Wall Street Journal op-ed in the history of Wall Street Journal op-eds.

 

Image

Another recent Wall Street Journal article titled “The War in Ukraine Is Also a Giant Arms Fair” and subtitled “Arms makers are getting orders for weapons being put to the test on the battlefield” glorifies the way war machinery is being field tested on human bodies to the benefit of war profiteers.

“The Panzerhaubitze howitzer is part of an arsenal of weapons being put to the test in Ukraine in what has become the world’s largest arms fair,” writes WSJ’s Alistair MacDonald. “Companies that make the weapons being used in Ukraine have won orders and resurrected production lines. The deployment of billions of dollars worth of equipment in a major land war has also given manufacturers and militaries a unique opportunity to analyze the battlefield performance of weapons, and learn how best to use them.”

A Reuters article from two weeks ago titled “At London arms fair, global war fears are good for business” gushes over how much money is being raked in by arms manufacturers as a result of this war, with one unnamed arms industry executive telling Reuters, “War is good for business.”

Just the other day CNN anchor Erin Burnett followed up some clips of “far right lawmakers” voicing their opposition to funding for the Ukraine proxy war by pausing to explain to her audience that this funding is actually good for Americans, because it goes straight into the US arms industry.

CNN's @ErinBurnett adding to the mad rush to normalize war profiteering in Ukraine by explaining that "the vast majority of this money is going to American companies and jobs, right, because those are the people that are making the Abrams tanks, the ammo and everything else."
a newsman
@a_newsman
Replying to @caitoz
saw this on CNN the other day.
 

“That money is going to America,” Burnett added. 

All this propaganda energy is going into normalizing the act of war profiteering because if you let the idea stand on its own, it would make people scream in horror. The fact that a deliberately-provoked war is being used as a giant field demo to show prospective buyers and investors how effective various weapons systems can be at ripping apart human bodies in order to profit from all this death and destruction is more nightmarish than anything any dystopian novelist has ever come up with.

Ukraine is a giant advertisement for weapons of mass slaughter, and the cost of that corporate ad is not money but human blood. If you look right at this thing it absolutely chills you to the bone. Which is why so much effort is being poured into making sure people don’t look at it.

______________

My work is entirely reader-supported, so if you enjoyed this piece here are some options where you can toss some money into my tip jar if you want to. Go here to buy paperback editions of my writings from month to month. All my work is free to bootleg and use in any way, shape or form; republish it, translate it, use it on merchandise; whatever you want. The best way to make sure you see the stuff I publish is to subscribe to the mailing list on Substack, which will get you an email notification for everything I publish. All works co-authored with my husband Tim Foley.

Bitcoin donations: 1Ac7PCQXoQoLA9Sh8fhAgiU3PHA2EX5Zm2

=======================================

*   Zie: 'Het VS wereldrijk is gebouwd op ideologische propaganda die de ogen van de westerse bevolkingen gesloten moet houden' (!!!!) Onder andere over het feest in de Oekraïense ambassade in Washington gesubsidieerd door wapenfabrikanten uit de VS met: Raytheon, Lockheed Martin, Northrop Grumman, and Pratt & Whitney...... Je behoeft je niet af te vragen of er vertegenwoordigers van deze doodsindustrie aanwezig waren op dat 'feest', uiteraard waren die aanwezig niet zo gek als je bedenkt dat de wapenfabrieken (inclusief die voor rollend, varend en vliegend oorlogstuig) nooit zoveel hebben verdiend dan aan de oorlog in Oekraïne....... Het is zelfs zo dat ze met de productie de tekorten aan wapens bij de VS en haar slaafse NAVO-partners niet bij kunnen werken door de grote giften van oorlogstuig aan Oekraïne, het land onder Zelensky dat zo'n derde van de wapens doorverkoopt aan iedereen die maar wil kopen en daarover is men zelfs in de VS ongerust.......

--------------------------------------

**  Zie: 'Biden dwarsboomt telkens weer vredesbesprekingen tussen Rusland en Oekraïne: het met opzet rekken van de oorlog....' (!!!!)

'Oekraïne: Zelensky en het westen onder aanvoering van de VS, wijzen het door Rusland voorgestelde orthodoxe kerstbestand af.....' Het zoveelste teken dat de VS faliekant tegen een vredesverdrag met Rusland is, eerder al liet Zelensky op voorspraak van de VS weten dat er alleen over vrede kon worden gesproken als Rusland zich geheel uit Oekraïne terugtrok, ook uit De Krim terwijl daar de voor Rusland heel belangrijke marinehavens liggen voor de Zwarte Zeevloot, kortom een totaal belachelijke eis waar Rusland uiteraard niet op kon ingaan...... Eerder was het Rusland die als enige in de vredesakkoorden van Minsk geloofde, de Franse ex-president Hollande gaf een paar weken geleden toe dat hij en bondskanselier Merkel destijds alleen de boel probeerden te rekken en de zwaar corrupte fascist en juntaleider Porosjenko liet bij ondertekening al weten dat Oekraïne zich niet aan de akkoorden zou houden.....

--------------------------------------

*** Zie onder andere: 'De Krim het echte verhaal: geen annexatie maar de vrijwillige aansluiting bij Rusland, zelfs Oekraïners stemden voor'

'NBC-verslaggever schokt de door propaganda geblindeerde kijkers met waarheid over De Krim' (3 maart 2023) Hier één van de video's in dat bericht, een tweede video is nog wel te zien in dat bericht maar is intussen gecensureerd door X >> voormalig Twitter.....

'De Krim, Georgië en Syrië >> de anti-Russische propaganda.....' (!!!!)

--------------------------------------

Voorts zie: 'Oekraïne: oliemaatschappijen en hun aandeelhouders zijn (misdadige) oorlogswinstmakers' (6 april 2022) Die redenering volgend bestaat 'ons' koningshuis ook uit oorlogswinstmakers, immers het is grootaandeelhouder van Shell........ Niet mijn koningshuis, ook al betaal ik zoals iedereen mee aan de achterlijk hoge uitkering voor de figuren van dat achterlijke huis en een fors deel van de vaste lasten van dit allang achterhaalde en nutteloze middeleeuwse instituut......

''Oorlog in Oekraïne: grote Wall Street banken (en aandeelhouders) behalen enorme winsten door te speculeren met voedsel en energie.......' (!!!!)

'Democratische partij VS omarmt Bush en wil dat ook kleine bedrijven profiteren van 'duurzame oorlogsvoering': oorlogswinstmakers' (2 maart 2023)

'Media en denktanks in de VS bereiden het volk voor op oorlog met China' (7 mei 2022) Onder andere over CNAS, een oorlogshitsende lobby denktank voor de wapenindustrie in de VS.

'NIDV, organisator 'wapensymposium': uitstel wegens zorgen om volksgezondheid.... ha! ha! ha! ha!' (21 november 2021) 

'Biden neemt bestuurslid van wapenfabrikant Raytheon als minister van 'defensie': garantie op bloedvergieten'

'Wapenfabrikanten gaan voor duurzame oorlogsvoering.... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!'

'EU pompt de komende 10 jaar 40 miljard euro extra in de wapenindustrie......' (28 juni 2018) Moet je nagaan, daar komen door de oorlog in Oekraïne nog een paar honderd miljard bij, maar geld voor de gezondheidszorg is er niet bij......

VS agressie politiek ten aanzien van China en Iran is desastreus en gevaarlijk voor de hele wereld' Maar uitermate goed voor de wapenindustrie en haar aandeelhouders......

'Het neoliberale systeem is niet alleen gericht op eeuwige groei maar ook op oneindig oorlogvoeren' (!!!!) (en zie de berichten onder de links in dat schrijven!!)

'Elbit Systems (Israëlische wapenfabrikant) voorziet landen van drones waarmee mensenrechten en rechten van vluchtelingen op grote schaal worden geschonden' (en zie de links in dat bericht!!)

Hier een link naar een uitgebreid schrijven over de militaire uitgaven in 2019 door SIPRI.   

'Oekraïne: de oorlog wordt door grote bedrijven misbruikt om regels voor meer duurzame landbouw tegen te houden......' (11 april 2022)

'Nieuws' gebaseerd op corrupte 'think tanks' is niets anders dan propaganda' (13 augustus 2021)

'Jemen: VS wapenindustrie medeplichtig aan misdaden tegen de menselijkheid' (28 september 2018 en zie de links in dat bericht!!)

'Officieel document toont aan dat de VS de oorlog en energiecrisis in Europa heeft gepland en Rutte verklaart namens ons allen de oorlog aan Rusland' (!!!!)

-------------------------------------- 

Let op!! De ruimte om reacties weer te geven werkt af en toe niet, zo merkte ik onlangs. Als je commentaar hebt en je kan deze niet plaatsen via de normale weg, doe dit dan via het mailadres: trippleu@gmail.com, ik zal deze dan opnemen onderaan in het bewuste artikel, althans als je geen geweld predikt, voorts plaats ik jouw reactie ook al staat deze diametraal tegenover dat bericht. Alvast mijn dank voor jouw eventuele reactie, Willem.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten