Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zondag 21 juli 2024

De aanslag van von Stauffenberg op Hitler: 80 jaar geleden

 

(On the top right hand side of this page you can choose for a translation in the language of your choice in Google Translate)


Op WDR5 dagelijks een kwartier lang geschiedenis naar aanleiding van wat er in de geschiedenis gebeurde op de uitzenddag, uiteraard een belangrijke gebeurtenis uit het verleden die op deze dag plaatsvond; wel een leuk idee, al is het ook al veel eerder gebruikt op de radio. Ongelofelijk maar gisteren niets in dit programmaonderdeel over het feit dat 80 jaar geleden tijdens de Tweede Wereldoorlog (WOII), generaal von Stauffenberg een aanslag pleegde op Adolf Hitler. Hitler, je weet wel het psychopathische moordende zwijn, verantwoordelijk voor minstens 35 miljoen moorden..... (met mijn excuus aan de zwijnen, die vergeleken met deze nazi als edele dieren moeten worden gezien) 

Reichsmarschall Hermann Göring (in heller Uniform) und der Chef der "Kanzlei des Führers", Martin Bormann (links), begutachten die Zerstörung im Raum der Karten-Baracke im Führerhauptquartier Rastenburg, wo Oberst Stauffenberg am 20. Juli 1944 eine Sprengladung zündete, mit der Absicht Hitler, zu töten (Archivfoto vom 20.07.1944).

Officieel zouden er 200 mensen zijn geëxecuteerd naar aanleiding van deze aanslag, echter deskundigen stellen dat het er minstens 1.000 zijn geweest, onder wie veel gewone burgers die het nazibewind allang zat waren: zij werden vermoord na deze mislukte aanslag.....

De mensen die meededen aan die aanslag werden ook na de oorlog gezien als verraders en pas vele jaren later werd er een gedenkplaat onthuld die herinnerde aan deze aanslag. De nabestaanden van één van de veroordeelden en geëxecuteerden voor die aanslag, kregen pas in de negentiger jaren van de vorige eeuw de bezittingen terug die hen door de nazi's waren ontnomen, waaronder huis en grond.....  

Ongelofelijk ook dat Scholz, de huidige bondskanselier, in herinnering aan het nazi-bewind en deze aanslag in 1944, opriep de democratie te verdedigen, terwijl hij één van de grote steunpilaren is van de fascistische Oekraïense Zelensky junta >> Oekraïne NB een land dat niets maar dan ook helemaal niets heeft te maken met democratie noch met vrijheid.....* 

Scholz is en blijft in weerwil van de huidige politiek toch een erfgenaam van het nazi-bewind, een bewind dat minstens 20 miljoen Russen heeft vermoord, terwijl hij nu een grote propagandist is van anti-Russische propaganda..... 

Dezelfde Scholz die nu uit-en-te-na de nazi-genocide steunt die het psychopathisch moordende Israëlische leger uitvoert in de Gazastrook.... Hij is zelfs één van de hoofdverantwoordelijken die elke kritiek op Israël veroordeelt als antisemitisme, alsof elke staat die dergelijke walgelijke barbarij uitvoert een excuus heeft om dit te doen.... Althans dan moet zo'n dictatuur, neem bijvoorbeeld de reli-fascistische staat Saoedi-Arabië**, dan wel zogenaamde democratie (als in het geval van Israhel) wel in een een goed EU- en VS-daglicht staan.

In het nieuws van 11.00 u. gistermorgen besteedde WDR 5 wel aandacht aan deze aanslag, ook vanwege de herdenking die Scholz nog zou bezoeken, men vond het tegelijkertijd nodig om te melden dat men na WOII in Oost-Duitsland de daders van de aanslag wegzette als uitbuitende adel.... 

Dit terwijl in Duitsland de Joden die de kampen hadden overleefd, of die op tijd een gelukte vlucht naar het buitenland hadden ondernomen, na de oorlog genoegdoening wensten over de van hen afgenomen bezittingen, zij kregen zelfs te maken met hoge ambtenaren die hen tijdens WOII hun bezittingen hadden afgenomen en die hun claim afwezen....

En dan worden zowel de Baader-Meinhof Gruppe en de Rote Armee Fraktion (RAF) als terroristen weggezet, terwijl hun verzet in eerste instantie werd ingegeven door het feit dat er in de zestiger en zeventiger jaren van de vorige eeuw nog steeds een groot aantal nazi-bestuurders aan het bewind waren.... Bondkanselier Adenauer, die alom wordt geprezen in Duitsland, had zelfs het gore lef om tegen de geallieerden te liegen dat hij niet kon regeren zonder nazi-kopstukken en hoge nazi-ambtenaren.... Wie waren de echte terroristen??!!!

In de tekst bij het programmaonderdeel van Deutschlandfunk hieronder wordt de aanslag genoemd die Stauffenberg en zijn handlangers planden en uitvoerden: Operation Walküre. Die naam komt uit een opera van Wagner, die een nazi was van zelfs vóór het eerste uur,   

Ongelofelijk!! Trouwens die Wagner >> een componist, wiens opera Walküre jaarlijks wordt uitgevoerd en uitgebreid wordt geprezen in de Duitse media..... Daarbij hebben diezelfde media dan wel geheel hypocriet een grote bek over het gebruik van nazi-uitspraken, insignes en vlaggen en dat die verboden moeten worden, terwijl dat al werd gedaan door het Neurenberg Tribunaal..... (plus wat ik al schreef over over Oekraïne, Wagner, Israël, genocide, Jodenvervolging: de nazi-tijd na WOII....) 

Ook OVT, het VPRO geschiedenis programma, heeft vandaag geen aandacht besteed aan de Stauffenberg aanslag >> je zou toch denken dat 80 jaar wel een speciale gelegenheid is om deze gebeurtenis te herdenken....


(als je het Duits niet machtig bent, zet dan de tekst om in Nederlands met behulp van Google translate dat je rechts bovenaan deze pagina ziet staan, klik eerst in het menu op 'Engels', waarna je weer kan klikken op die vertaalapp, daarna zie je bovenaan in het menu 'Nederlands' staan >> klik daarop en de hele tekst staat vervolgens in het Nederlands, de vertaling is van een redelijk goede kwaliteit.)



Deutschlandfunk 

Operation Walküre Erst Verräter, heute Helden

Kalenderblatt – 20. Juli 2024


Hören 04:56 M. De radio uitzending over deze aanslag. 

=========================================

Voor de bezoekers die Engels niet kunnen lezen: voor de niet op dit blog gepubliceerde artikelen in het Engels onder de  links, moet je zelf even een vertaalapp zoeken op het web er zijn gratis apps van redelijke kwaliteit die dit kunnen (soms in 2 of of meer delen >> bij lange artikelen). Soms krijg je een pop-up met de vraag of je de geopende pagina in een Nederlandse vertaling wilt hebben.


*  Het huidige Oekraïne heeft niets te maken met democratie dan wel met enige vrijheid voor de bevolking, waarover men in het westen keihard liegt dat 'we' die vrijheid en democratie in Oekraïne moeten verdedigen, een ieder die een beetje moeite doet kan weten dat dit een wel heel smerige leugen is >> dit is zonder meer bekend bij de reguliere westerse media, politici, zogenaamde deskundigen en rechtse denktanks.... In Oekraïne zijn de meeste politieke partijen verboden, terwijl er geen verkiezingen meer worden gehouden..... Vakbonden zijn verboden, vrije meningsuiting is niet bestaand >> als je je daar uitlaat tegen de Zelensky kliek, wordt je gevangengezet en met een beetje geluk ontloop je nog net een groot pak slaag op straat of erger nog: word je vermoord, verder ligt de pers aan de ketting van de Zelensky junta, waar sinds 2014 een aantal journalisten zijn vermoord, op straat in elkaar geslagen, gemarteld en/of gevangengezet....... Verder heeft de junta in Oekraïne, eerder onder de corrupte miljardair en neonazi  Porosjenko en later onder de corrupte miljonair en fascistische juntaleider Zelensky meermaals opgeroepen alle Russen en hun kinderen te vermoorden, het gaat hier om etnische Russen (mensen!!) die al vele generaties wonen in Oekraïne....  

Eén van de dagen in Oekraïne waarop men de ultra-rechtse Oekraïense SS divisie uit WOII eert en daarbij zelfs de massamoorden viert die deze divisie uitvoerde op Joden, Roma, Slaven en linkse politieke tegenstanders..... Het hooggerechtshof van Oekraïne, heeft het verbod op het dragen van nazi-insignes naast zich neergelegd, een verbod dat al werd gemeld in mijn schrijven in het hierboven weergegeven bericht, een verbod opgelegd door het Neurenberg Tribunaal >> ondanks dat alles is Oekraïne 'niet fascistisch' hoor, hoe kom je erbij??!!!


In welk land bestaat het grootste deel van het leger dan wel de leidinggevende officieren uit (neo-) nazi's??!!! Welk land kan je democratie noemen als men oproept een genocide uit te voeren op een minderheid?? Zie wat betreft deze 'verdediging van democratie en vrijheid' verder onder andere de berichten onder de volgende links: 

'Beestachtige Kristallnacht in Odessa (anno 2014) en Oekraïne benoemt oligarchen-gangsters tot gouverneurs en ministers..........' (!!!!) Massamoorden gepleegd op etnische Russen dit na de door de VS georganiseerde, geregisseerde en gefinancierde opstand die begon in 2013 en uitmondde in de door de VS gewilde staatsgreep van 2014 (een coup tegen de democratisch gekozen president Janoekovytsj!!)

'VS is mede hoofdverantwoordelijk voor de dood van een VS-Chileense journalist in een geheime Oekraïense gevangenis..... Leve de democratie en de vrijheid...' (!!!!) (14 januari 2024) Deze link vind je ook in het blok met links onder dit blok, met daaronder het bericht over zijn arrestatie: mei 2023//////.

'Hooggerechtshof Oekraïne heeft beslissing van Neurenberg Tribunaal aangaande SS symbolen naast zich neergelegd....' (!!!!

'Echte democratie kan niet zonder vrijheid van informatie: het westen en de puinhopen van de democratie'

'Oekraïne behandelt Roma op een gewelddadige en bijzonder schunnige manier aldus Sinti Europarlementariër Romeo Franz' (!!!!)

'Het is geen antisemitisme (het feit) vast te stellen dat de Oekraïense president Zelensky Holocaust uitvoerder Bandera vereert' (!!!!) Stepan Bandera was de hoogste Oekraïense nazi voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog......

'Ukraine’s Roma refugees recount discrimination en route to safety' (!!!!Nadat Roma tijdens de Tweede Wereldoorlog o.a. werden vermoord door een Oekraïense SS divisie >> een artikel van Al Jazeera. 

'Oekraïne ontvoert kritische studenten, verbiedt oppositie partijen, sluit onafhankelijke media, begaat oorlogsmisdaden en voert arbeidswetgeving in die een dictatuur waardig is (!!!!) Een 'mooie democratie' die het westen verdedigt in Oekraïne.......

'Oekraïne: grof geweld tegen vluchtende Roma, hoe bedoelt u dat dit land niet fascistisch is.....' (!!!!)

'Oekraïense democratie een schijnvertoning, plus het tegenhouden van gekleurde vluchtelingen door de politie en douane van Oekraïne' (!!!!)

'De Oekraïense president Zelensky is een dictator' (!!!!) Een corrupte, fascistische dictator die sinds de Russische inval vele miljoenen euro's rijker is geworden.....


-------------------------------------------------

** Saoedi-Arabië (S-A) heeft met militaire bijstand van de andere Golfstaten, Egypte, de VS, Groot-Brittannie en Frankrijk, een genocide uitgevoerd op de sjiitische bewoners van Jemen, met hulp in de vorm van wapenleveringen door Duitsland, Nederland en andere NAVO-lidstaten. Drie jaar geleden waren daar al meer dan 500.000 moorden te betreuren, waaronder meer dan 100.000 kinderen (ook door honger, cholera en difterie, onder andere het gevolg van bombardementen en blokkades, die laatste terreur dus de blokkades, werden tevens uitgevoerd door de VS....).... Zie onder andere: 'Jemen: 4,7 miljoen mensen lijden aan ondervoeding, verder overstromingen, echter amper aandacht 'vanwege Oekraïne......'' (19 augustus 2022) Zie ook de berichten onder de links in die post!! Er was in het westen toch al heel weinig aandacht voor de genocide die de Saoedische terreurcoalitie uitvoerde op de sjiitische bevolking van Jemen (teveel economische belangen die afhankelijk waren van een goede band met S-A)..... Terwijl de Houthi's in de westerse reguliere media maar al te vaak werden aangeduid als terreurgroep, waar zij juist de sjiieten hielpen en nog helpen.... Nu helpen de Houthi's ook de Palestijnen door Israël aan te vallen, dat geldt tevens voor schepen die Israël als bestemming hebben, dan wel schepen die van Israëliërs zijn..... Jemen: één van de weinige landen die de Palestijnen proberen te helpen..... 


-------------------------------------------------

Voor meer berichten over WOII, Baader-Meinhof Gruppe, RAF, Saoedi-Arabië, Jemen, Houthi (de verzetsgroep die het opneemt voor de sjiieten in Jemen en nu ook voor de Palestijnen in de Gazastrook), Adenauer, Oekraïne, Wagner, Israël, genocide en/of Jodenvervolging, klik op het desbetreffende label, direct onder deze post.

-------------------------------------------------

Let op!! De ruimte om reacties weer te geven werkt niet altijd. Als je commentaar hebt en het lukt niet op de normale manier, doe dit dan via het mailadres trippleu@gmail.com, ik zal deze dan opnemen onderaan in het bewuste artikel, althans als je geen geweld predikt, voorts plaats ik jouw reactie ook al staat deze diametraal tegenover dat bericht. Alvast mijn dank voor jouw eventuele reactie, Willem.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten