Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 26 december 2019

Topman Credit Suisse wist niets van spionage zo blijkt uit eigen onderzoek van de bank.... ha! ha! ha! ha!


De topman van Credit Suisse, Tidjane Thiam wist niets van de spionage op een andere voormalige topman van deze bank, t.w. Iqbal Khan. Eén en ander blijkt uit eigen onderzoek van de bank >> hoe ongeloofwaardig wil je het hebben???

Het jaar is bijna om en wat 2019 ons ten overvloede nog eens heeft geleerd is dat de banken (inclusief de grote banken) bijna allemaal met hun kont in de misdaad zitten..... Ongelofelijk en wat mij betreft het teken dat de banken onder en boven de wet functioneren, iets dat we goed konden zien toen de bankencrisis van 2008 in al haar hevigheid losbarstte.... Het verlenen van krediet aan partijen die daar het geld niet voor hadden, inclusief landen als Griekenland en Italië, leidde tot de crisis, echter de banken die totaal onverantwoord, ja zelfs misdadig hebben gehandeld, werden ontzien.... 

De ECB (de centrale EU bank) ging zelfs zover dat ze begon met het opkopen van de niet in te vorderen schulden die banken op landen hadden en daarna landen als Griekenland ging uitkleden, alsof de bewoners schuldig waren aan het totaal onverantwoorde gedrag van 'bankiers' die onbeschoft veel verdienden..... Intussen is de armoede in Griekenland nog steeds enorm en kunnen velen zelfs belangrijke medicatie of medische handelingen niet betalen..... 

De bevolkingen in ons deel van de EU, waaronder uiteraard de Nederlandse belastingbetaler, hebben honderden miljarden moeten lappen om de banken niet failliet te laten gaan ('too big to fail', ofwel: 'te groot om failliet te laten gaan', een leugen van formaat!)

Het voorgaande terwijl zelfs een kind had kunnen weten dat je landen als Griekenland en Italië niet op de pof geld moet lenen..... De centrale banken van de afzonderlijke EU-lidstaten, die toezicht op de banken moeten houden, hebben voor het grootste deel niet opgelet, zoals De Nederlandse Bank, destijds onder beheer van de bekakte CDA zwetszever Wellink (die dergelijke leningen had moeten verbieden.....) Een schande waar men zich in de toekomst nog lang de kop op zal breken, hoe is dit allemaal mogelijk geweest, zonder dat bevolkingen in opstand kwamen.....???

Het volgende artikel komt van DeBeurs.nl:

'Topman Credit Suisse wist niet van spionage'

Gepubliceerd op 23 dec 2019 om 08:54

ZÜRICH (AFN/BLOOMBERG) - Topman Tidjane Thiam van Credit Suisse wist niet van het spionageschandaal bij de Zwitserse bank. Dat meldt de Zwitserse krant SonntagsZeitung, die de hand wist te leggen op de voorlopige uitkomsten van intern onderzoek bij de instelling.

Credit Suisse kwam in opspraak toen aan het licht kwam dat een voormalige topbestuurder van de Zwitserse bank werd bespioneerd na diens overstap naar de Zwitserse concurrent UBS. Privédetectives schaduwden in opdracht van de bank de oud-topman van de vermogensbeheertak Iqbal Khan.

Khan vertrok afgelopen zomer bij Credit Suisse na een vermeend conflict met Thiam. Het financiële concern zou drie private onderzoekers hebben ingehuurd om te onderzoeken of Khan bankiers wilde weglokken bij zijn oude werkgever. De spionageopdracht kwam van de hand van operationeel directeur Pierre-Olivier Bouée. Die nam vanwege de kwestie eerder al ontslag. Hij zou alleen hebben gehandeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten