Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 16 december 2019

Han ten Broeke (VVD en HCSS): we hebben genoeg praatclubs als de WTO, ofwel 'we' kunnen zonder

De (bij mij) laatst bekende schoftenstreek van de Trump administratie is het blokkeren van alle nieuwe benoemingen voor de Wereldhandelsorganisatie (Engels: WTO), waardoor er te weinig rechters zijn om nog zaken te kunnen behandelen, ofwel de VS heeft blijkbaar schijt aan de regels van de WTO en daarom is deze organisatie nu vleugellam....... Een organisatie die in de gaten moet houden of bijvoorbeeld arme landen eerlijk worden behandeld door vooral de westerse regeringen (zoals niet onnodig hoge invoerrechten t.b.v. de import uit die arme landen)

Afgelopen woensdag was VVD oorlogshitser Han ten Broeke, te horen in Standpunt NL, ten Broeke je weet wel, de plork die na een scheve schaats te hebben gereden de Kamer moest verlaten. De stelling in het Radio1 programma luidde ongeveer als volgt: 'Het is zorgwekkend dat de WTO is lamgelegd'. Je snapt het al, daar was ten Broeke het niet mee eens, bij oprichting in 1995 was de WTO een liberaal feestje, aldus de neoliberale ploert.... Ja het was even leuk maar het moet natuurlijk niet te lang duren we willen immers landen die ons niet welgevallig zijn, zulke hoge importtarieven op kunnen leggen dat ze niet meer kunnen exporteren...... (kijk als bijvoorbeeld Nederlandse tuinders in Egypte of Kenya met zwaar gif behandelde 'sperziebonen' exporteren naar Nederland, 'gaan we natuurlijk niet moeilijk doen, maar dat spreekt voor zich......')

Ten Broeke is tegenwoordig werkzaam voor het Haags Centrum voor Strategische Studies, een 'leuke naam' voor een club die de lobbyt voor het militair-industrieel complex, plus de uiterst agressieve buitenlandpolitiek van de VS en voor NAVO-inzet in  landen waar de NAVO niets te zoeken heeft..... De WTO is verworden tot een praatclub aldus deze 'buitenlanddeskundige' ten Broeke, oh vreemd dan dat de WTO wel conflicten aankaartte als landen oneigenlijke heffingen oplegden... Oh ja natuurlijk: ten Broeke is zoals gezegd werkzaam voor een instituut dat lobbyt voor de grootste terreurentiteit op aarde, de VS!! En ja, Trump wil iedereen importtarieven op kunnen leggen, vandaar..... Ofwel ten Broeke is een kontlikker van Trump! (brrrrrr)

Over praatclubs gesproken: benieuwd hoe ten Broeke dan het HCSS ziet, met een fiks aantal gemankeerde ezels zoals ten Broeke zelf, Willem Post en Rob de Wijk, een drietal oude wijven dat ongelofelijk genoeg regelmatig op de radio is te horen..... (de Wijk overigens ook in combi met Boekestijn op BNR, Boekestijn, je weet wel de ploert die over spleetogen spreekt als hij het over Chinese mensen heeft.....)

Eén van de illegale oorlogen waarvan ten Broeke een grote voorstander was: 'Afghanistan oorlog: militaire top VS zei al voor het begin dat dit een niet te winnen oorlog is' (de 'Afghanistan Papers', ofwel een peperdure oorlogsvoering zonder enig succes, met een enorm aantal slachtoffers......)
     
Beste bezoeker, heb o.a. problemen met het aanmaken van labels, hoop morgen aan de eind van de dag alle problemen te hebben opgelost; mijn excuus. Bij de labels die ik nog kon aanmaken staat ten onrechte de verkorting WHO, moet zijn WTO, kan dit vooralsnog niet corrigeren. Intussen (24 juli 2020) gecorrigeerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten