Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 23 december 2019

Kattenverbod EU te zot voor woorden en het 'groene gehalte' van GroenLinks

De EU wil dat katten niet meer vrij toegang hebben tot de buitenruimte, dit voor dieren die in het wild wel een vierkante kilometer of meer bejagen.....

Terwijl dezelfde EU toestaat dat er op grote schaal wordt gejaagd op vogels in meer zuidelijk gelegen EU-lidstaten, daarover is meermaals aan de bel getrokken bij de EU door wetenschappers en amateurs die zich bezighouden met de vogelstand..... 

Dat laatste, het roofdier zijn, schijnt de meer dan belachelijke en peperdure EU dwars te zitten, zo wordt er gesteld dat katten te veel vogels en muizen doden...... Als ik al iets over muizen hoor of lees, zijn het altijd berichten over muizenplagen, maar dat was het nog niet beste bezoeker:

Kijk, dezelfde EU heeft glyfosaat eerder nog 4 jaar lang toegestaan...... Nog 4 jaar lang met gif afgeladen insecten die door vogels worden gegeten en daarna tot hun dood leiden...... Overigens is RoundUp, waarvan het hoofdbestanddeel glyfosaat is, niet als enige toegestaan in de EU, veronderstel dat de EU politici alleen ontvankelijk zouden zijn voor de lobby van Bayer (eigenaar van Monsanto, de maker van RoundUp), nee de zakken van de betreffende politici zijn diep genoeg voor giften van andere gifmengers....* Het interesseert deze wat mij betreft corrupte politici niet of er insecten, vogels of muizen sterven door insecticiden en andere landbouwgif........
 
Bas Eickhout is voor GroenLinks grofgraaier in de EU. Deze Eickhout was zelfs als GroenLinkser voor het langer toestaan van glyfosaat..... Zo zie je nogmaals dat je aan de politici in de EU geen bliksem hebt, we zijn al te klein als land om echt mee te kunnen beslissen en dan heb je figuren als Eickhout die zelfs het beleid van GL in Nederland niet volgen (althans ik ga ervan uit dat GL in Nederland zich wel tegen het langer toestaan van RoundUp heeft verzet....) Ach wat lul ik nu weer? GroenLinks en haar voorman Klaver zijn voor geen meter te vertrouwen, als het pluche van de regering in beeld komt gaat men braaf rechtop zitten om het baasje de handen te likken en als het meezit nog een ander deel van het lichaam, dicht in de buurt van de bips zeg maar.....

Oh wacht daar komt plots informatie binnen van de GroenLinks burelen (tekst Laura Bromet, mijn commentaar daarop in cursief):

Bestrijdingsmiddelen

GroenLinks wil het gebruik van onkruidverdelgers en gewasbeschermingsmiddelen in de landbouw drastisch terugdringen. (dus niet helemaal....)

Ze zijn een gevaar voor onze gezondheid. Het gif krijgen wij op ons bord en daar kunnen we ziek van worden. Vooral jonge kinderen worden daar de dupe van. Daarnaast zijn bestrijdingsmiddelen schadelijk voor de natuur. Ze veroorzaken bijvoorbeeld bijensterfte. (maar geen reden dit gif geheel te verbieden, zelfs niet tijdens de grote insectensterfte, die gaande is sinds de 70er jaren van de vorige eeuw en nu al twee derde van de totale populatie heeft weggevaagd...... Het begin van die sterfte 'toevallig' na de introductie van RoundUP....)

Bijen

De bijensterfte in Nederland en in de rest van de wereld neemt ernstig toe. Veel bijensoorten worden met uitsterven bedreigd. Dit is problematisch, omdat bijen onmisbaar zijn in onze voedselketen: ze bestuiven de meeste groente- en fruitsoorten die verbouwd worden voor consumptie.

GroenLinks vindt dat het gebruik van neonicotinoïden en andere bestrijdingsmiddelen die bijensterfte veroorzaken, moet worden verboden. (zoals gezegd niet alleen neonicotinoiden veroorzaken insectensterfte.... En dan dat 'moet verboden worden': is dat onmiddellijk of op termijn, zoals met glyfosaat)

Glyfosaat

Nederland moet, in navolging van een aangenomen motie in het Europees Parlement, het gebruik van glyfosaat (bekend van onkruidverdelger RoundUp van Monsanto) verder terugdringen. Zo wil GroenLinks dat glyfosaat verboden wordt voor niet-professioneel gebruik en bij openbare parken en (speel)tuinen, en wanneer glyfosaat niet noodzakelijk is voor onkruidbestrijding. Op voorstel van GroenLinks is sinds vorig jaar het gebruik van glyfosaat op verhardingen (zoals asfalt en beton) verboden. ('wanneer glyfosaat niet noodzakelijk is voor onkruidbestrijding', wat nog te zeggen, 'GroenLinks?' Glyfosaat is nooit noodzakelijk Bromet en al helemaal niet voor onkruidbestrijding, ben je nou helemaal gek???? Jullie zijn een stel professionele bedriegers!!!)

Mede dankzij constante druk van de Groenen in het Europees Parlement en van GroenLinks in de Tweede Kamer slaagde de Europese Commissie er tot twee keer toe niet in om een langdurige goedkeuring voor het gebruik van landbouwgif glyfosaat door de EU-landen te laten goedkeuren. Uiteindelijk besloot de Europese Commissie afgelopen zomer om glyfosaat nog 18 maanden toe te staan, in afwachting van nieuw onderzoek. Een flinke verbetering ten opzichte van de 15 jaar die de Commissie in eerste instantie voorstelde. Na de 18 maanden wordt opnieuw gekeken naar toelating van het landbouwgif tot de Europese markt. (constante druk van de Groenen??? Akkoord gaan met langer toestaan zal je bedoelen, jezus!!! Glyfosaat is nog voor minstens anderhalf jaar toegestaan voor professionele gebruikers en het is niet eens zeker of het daarna verboden wordt.... De EU is het zoveelste onderzoek gestart naar schadelijkheid, terwijl meer dan voldoende bekend is over de kankerverwekkende eigenschappen van dit gif!!! Reken maar dat Bayer tijdens het onderzoek op de bijrijdersstoel zit!! Wat een volksverlakkers, gadver!!)
=========================
Van plan bij de volgende verkiezingen te stemmen op GroenLinks? Denk nog eens goed na, wat je hier hebt gelezen is nog maar één van de punten waar GroenLinks noch groen noch links is!! 

* Uiteraard wordt er niet met geld of andere zaken geschoven tijdens lobbyrondes, echter als men eenmaal een paar jaar uit de politiek is en men niet meer in de schijnwerpers staat, is alles mogelijk, tot en met dikbetaalde commissaris baantjes in de raad van bestuur, van bepaalde bedrijven, die men heeft geholpen..... Tja voor wat hoort wat en dat geldt ook voor de volksvertegenwoordigers die de oren slap laten hangen naar het bedrijfsleven, zoals grofgraaier Bas Eickhout van GroenLinks...... 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten