Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zondag 14 augustus 2022

NAVO uitbreiding over de wereld zal uiterst destabiliserend werken en is levensgevaarlijk

Liz Truss, de Britse minister van buitenlandse zaken, was zo ingenomen met zichzelf en de Britse acties tegen Rusland en haar land meedoet aan de ene na de andere illegale oorlog die de VS voert, dit in landen waar het niets te zoeken had en heeft, dat ze in haar Mansion House speech een groot pleidooi hield voor de uitbreiding van de NAVO over de wereld en daarmee van de NAVO een globale (terreur-) organisatie wil maken...... In feite opereert de NAVO al over een groot deel van de wereld, heeft het twee militaire bases in Colombia en doen NAVO-lidstaten regelmatig mee aan militaire oefeningen over een deel van de wereld, zelfs in de Zuid-Chinese Zee.....

Uiteraard vinden die militaire oefeningen altijd plaats onder opperbevel van de VS, je zegt dan ook niets te veel als je de NAVO aanmerkt als extra leger van de VS, het Vierde Rijk, dat 800 militaire bases heeft over de wereld en bijvoorbeeld alleen al rond een groot deel van China maar liefst 400 militaire bases heeft van waaruit men dat land kan aanvallen met (kern-) raketten, straaljagers en bommenwerpers, waarbij de VS ook nog eens nucleaire onderzeeërs heeft die meerdere kernraketten aan boord hebben........ 

Overigens heeft ook Groot-Brittannië (GB) een groot aantal militaire bases over de wereld, een belastingvretende zaak terwijl men weigert om meer uit te geven aan de gezondheidszorg en ook daar Coronalockdowns werden doorgevoerd omdat men eenvoudigweg te weinig IC bedden, verpleegkundigen daarvoor en intensivisten had..... Als in Nederland weigert men eenvoudig meer uit te geven aan deze intensieve zorg, maar ja het neoliberalisme ontstond dan ook in de VS onder opperploert Reagan en in Groot-Brittannië onder hare kwaadaardigheid Thatcher..... Neoliberalisme is een vorm van ijskoud inhumaan kapitalisme die niet meer werd gezien na de negentiende eeuw en het begin van de twintigste eeuw, waar deze nu in de meeste westerse landen leidend is en waar zelfs zogenaamde sociaaldemocratische partijen aan meedoen (zoals de PvdA en GroenLinks in Nederland).... In GB gaan dagelijks 4 miljoen kinderen met honger naar school, pas daar krijgen ze eten, de opvolgende regeringen weigeren de werkloze ouders meer te betalen, dan wel werkgevers onder druk te zetten de slecht verdienende ouders een fatsoenlijk loon te betalen.....

In GB is het al helemaal janken met de pet op als je ziet wat Labour doet tegen het neoliberalisme, of beter gezegd niet doet en dat onder schoft Starmer, die via een heel smerige streek aan de macht kwam daar Jeremy Corbyn als te links werd gezien en zelfs door de zogenaamde onafhankelijke zendgemachtigde BBC uitermate vals als antisemiet werd weggezet.... In Nederland deden ook de reguliere media zoals de NOS mee aan deze schunnige campagne, een campagne die kant noch wal raakte, zeker gezien het grote aantal Joodse vrienden van Corbyn, die zelfs toen hij voorzitter was van Labour in zijn team zaten..... Corbyn was te links en men had er dan ook alles voor over om te voorkomen dat hij premier werd en zelfs een deel van de Labourtop vond het prima dat hij de verkiezingen verloor, waar deze top zelfs meedeed aan de smeercampagne tegen Corbyn...... (moet je nagaan.....)

Tel bij de voorgestelde uitbreiding van NAVO en de enorme uitgaven aan oorlogsvoering ('defensie..' ha! ha!) op dat de VS al onder zittend president Obama en Joe Biden als vicepresident heeft gesteld dat het zich het recht voorbehoudt als eerste kernraketten in te zetten en daarmee afscheid heeft genomen van het kernwapen als afschrikkingsmiddel..... Het meest belachelijke en uitermate gevaarlijke pleidooi in de VS is wel dat het zelfs kernraketten wil inzetten als haar infrastructuur door een hackaanval wordt platgelegd..... (daarover wordt nu overigens weer een angstcampagne gevoerd in de VS, zodat men achter de zittende administratie staat als deze besluit oorlog te gaan voeren tegen Rusland en/of China....) Overigens heeft de Britse premier, destijds May, na de VS hetzelfde gezegd over het eerste gebruik van kernwapens door Groot-Brittannië..... Pas toen Rusland een paar maanden later noodgedwongen hetzelfde liet weten schrokken de westerse media en politici wakker en schreeuwden uitermate hypocriet moord en brand..... Bedenk daarbij nogmaals dat de VS het enige land is dat ooit atoomwapens heeft ingezet tegen burgers >> te weten tegen de Japanse steden Hiroshima en Nagasaki (onlangs 77 jaar geleden)..... Vergeet hierbij niet dat een aantal hoge ambtenaren in het Pentagon ervan overtuigd zijn dat de VS een kernoorlog kan winnen.....

De NAVO had ontbonden moeten worden nadat het militaire verbond van de Sovjet-Unie, het Warschaupact werd ontbonden, terwijl dat pact NB werd opgericht als reactie op de oprichting van de NAVO!!! Het westen en met name de VS wensen dan ook in het geheel geen vrede, nee de VS moet de hegemonie over de wereld behouden en daarvoor doet men alles wat nodig is, ongeacht de hoeveelheid mensenlevens die dat kost, zoals de meer dan 5 miljoen doden die alleen deze eeuw zijn vermoord in de illegale oorlogen die de  VS is aangegaan sinds 2001...... (sinds de aanvallen met atoomwapens op Hiroshima en Nagasaki in 1945 heeft de VS tot het jaar 2000 maar liefst 20 miljoen mensen vermoord in wat alleen als illegale oorlogen kan worden gezien......) 

De NAVO is een extra terreurleger van de VS en heeft allang niets meer te maken met een zogenaamde defensieve taak, dat hebben de afgelopen 3 decennia meer dan voldoende bewezen en dat zogezegd altijd onder militair opperbevel van de VS, voor het woordvoeren heeft men altijd een secretaris-generaal die uit andere NAVO-lidstaten komt, al moet deze altijd achter de terreur staan die de VS over de wereld loslaat.... Zo ook zijne CDA kwaadaardigheid de Hoop Scheffer, die voor zijn steun aan de illegale oorlog tegen Irak* werd beloond met de functie van NAVO secretaris-generaal......

Terreurorganisatie NAVO en de opvolgende toppen van die organisatie, zouden moeten worden vervolgd voor zware oorlogsmisdaden en de NAVO zou al zeker niet de kans moeten krijgen om nog meer militaire bases aan de bestaande 800 van de VS toe te voegen!! Zelfs als Rusland alle oorlogsmisdaden zou hebben gepleegd waarvan het in het westen wordt beschuldigd (en dat is voor het overgrote deel niet het geval en al helemaal niet de meest ernstige, die intussen al lang zijn doorgeprikt als smerige leugens), gaat de terreur van de NAVO en de VS zo ver dat daarbij vergeleken de Russische actie in Oekraïne niet eens in de schaduw kan staan!!! 


(On the top right hand side of this page you can choose for a translation in the language of your choice: choose 'Engels' [english] so you can recognise your own language [the Google translation is first in dutch, a language most people don't understand, while on the other hand most people recognise there language translated in english])

(als je het Engels niet machtig bent, zet dan de tekst in Google translate eerst om in het Engels door in het menu op Engels te klikken, waarna je weer kan klikken op die vertaalapp en je bovenaan in het menu Nederlands ziet staan, klik daarop en de hele tekst staat in het Nederlands, de vertaling is van een redelijk goede kwaliteit.)

 

CounterPunch

Going Global with NATO

 


Photo by Marjan Blan | @marjanblan

Regional alliances should, for the most part, remain regional.  Areas of the globe can count on a number of such bodies and associations with varying degrees of heft: the Organization of American States; the Organisation of African Unity; and the Association of Southeast Asian Nations.  Only one has decided to move beyond its natural, subscribed limits, citing security and a militant basis, for its actions.

On April 27, the UK Foreign Secretary Liz Truss, prime ministerial contender, made her claim that the North Atlantic Treaty Organization needed to be globalised.  Her Mansion House speech at the Lord Mayor’s Easter Banquet was one of those unusually frank disclosures that abandons pretence revealing, in its place, a disturbing reality.

After making it clear that NATO’s “open door policy” was “sacrosanct”, Truss also saw security in global terms, another way of promoting a broader commitment to international mischief.  She rejected “the false choice between Euro-Atlantic security and Indo-Pacific security.  In the modern world we need both.”  A “global NATO” was needed.  “By that I don’t mean extending the membership to those from other regions.  I mean that NATO must have a global outlook, ready to tackle global threats.”

The Truss vision is a simple one, marked by nations “free” and “assertive and in the ascendant.  Where freedom and democracy are strengthened through a network of economic and security partnerships.”  A “Network of Liberty” would be required to protect such a world, one that would essentially bypass the UN Security Council and institutions that “have been bent out of shape so far” in enabling rather than containing “aggression”.

This extraordinary, aggressive embrace of neoconservative bullishness, one that trashes international institutions rather than strengthening them, was on show again in Spain.  At NATO’s summit, Truss reiterated her view that the alliance should take “a global outlook protecting Indo-Pacific as well as Euro-Atlantic security”.

The Truss position suggested less a remaking than a return to traditional, thuggish politics dressed up as objective, enduring rules.  Free trade, that great oxymoron of governments, is seen as “fair”, which requires “playing by the rules.”  The makers of those rules are never mentioned.  But she finds room to be critical of powers “naïve about the geopolitical power of economics”, a remarkable suggestion coming from a nation responsible for the illegal export of opium to China in the nineteenth century and promoters of unequal treaties.  “We are showing,” he boasted, “that economic access is no longer a given.  It has to be earned.”

The Global NATO theme is not sparklingly novel, even if the Ukraine War has given impetus to its promotion and selling.  The post-Cold War period left the alliance floundering.  The great Satan – the Soviet Union – has ceased to exist, undercutting its raison d’être.  New terrain, and theatres, were needed to flex muscle and show purpose.

The Kosovo intervention in 1999, evangelised as a human rights security operation against genocidal Serbian forces, put the world on notice where alliance members might be going.  NATO was again involved in enforcing the no-fly zone over Libya as the country was ushered to imminent, post-Qaddafi collapse.  When the International Security Force (ISAF) completed its ill-fated mission in Afghanistan in 2015, NATO was again on the scene.

In the organisation’s Strategic Concept document released at the end of June, the Euro-Atlantic dimension, certainly regarding the Ukraine conflict and Russia’s role, comes in for special mention. But room, and disapproval, is also made for China.  “The People’s Republic of China’s (PRC) stated ambitions and coercive policies challenge our interests, security and values.”

A number of “political, economic and military tools” had been used to increase Beijing’s “global footprint and project power”, all done in a manner distinctly not transparent.  The security of allies had been challenged by “malicious hybrid and cyber operations”, along with “confrontational rhetoric and disinformation”.  Of deep concern was the deepening relationship between Moscow and Beijing, “and their mutually reinforcing attempts to undercut the rules-based international order” which ran “counter to our values and interests.”

The alliance’s recent self-inflation has led to curious developments.  Australia’s Prime Minister Anthony Albanese has been pushing Canberra ever closer towards NATO, a process that has been ongoing for some years.  At the alliance’s public forum in Madrid, Albanese used China’s “economic coercion” against Australia as a noisy platform while decrying Beijing’s encroachments into areas that had been the playground, and in some cases plaything, of Western powers.  “Just as Russia seeks to recreate a Russian or Soviet empire, the Chinese government is seeking friends, whether it be […] through economic support to build up alliances to undermine what has historically been the Western alliance in places like the Indo-Pacific.”

At a press conference held at Madrid’s Torrejon Air Base, the Australian prime minister felt certain that “NATO members know that China is more forward leaning in our region.”  Beijing had levelled sanctions not only against Canberra but had proven to “be more aggressive in its stance in the world”.

Australian pundits on the security circuit are warmed by the visit, seeing a chance to point NATO’s interest in the direction of China’s ambition in the Indo-Pacific.  Just as Norwegian historian Geir Lundestad described Washington’s Cold War involvement in Western Europe as an empire by invitation, NATO, or some bit of it, is being envisaged as an invitee in regions far beyond its traditional scope.  None of this will do much to encourage the prospects for stability while leaving every chance for further conflict.

Binoy Kampmark was a Commonwealth Scholar at Selwyn College, Cambridge. He lectures at RMIT University, Melbourne. Email: bkampmark@gmail.com

=====================================

* De Hoop Scheffer, destijds minister van Buitenlandse Zaken onder Balkenende, bood samen met Balkenende na de illegale inval van de VS in Irak in 2003 hun steun aan voor die oorlog bij oorlogsmisdadiger George W. Bush, destijds VS president...... De twee mochten 's morgens vroeg het Witte Huis via de dienstingang betreden (met de pet in de hand...) ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! Schoft de hoop Scheffer, intussen een oorlogsmisdadiger van formaat die allang levenslang gevangen had moeten zitten in Scheveningen (wat ook voor de gemuteerde Zeeuwse kleiardappel Balkenende geldt) mag thorbetert lesgeven in het voortgezet onderwijs!! Ondanks dat de Hoop Scheffer weet dat de oorlog van de VS tegen Irak illegaal was, immers gebaseerd op leugens, vindt hij nog steeds dat deze oorlog gerechtvaadigd was, ondanks dat dit aan meer dan 2,5 miljoen Irakezen het leven heeft gekost, ofwel die zijn vermoord door de VS en dat met hulp van andere NAVO-lidstaten, waaronder Nederland....... (en nogmaals deze ploert mag lesgeven in het voortgezet onderwijs en is zelfs emeritus hoogleraar aan de universiteit van Leiden, waar hij onder andere toekomstige politici opleidt in het zwaar misdadig internationaal terreur uitoefenen.....)

---------------------------------------

Voorts zie: 'Hiroshima en de huidige destabilisatie van de wereld door de VS die zelfs een kernoorlog kan uitlokken' (en zie de links in dat bericht!!)

'Gasbesparing en armoede door onverantwoorde sancties tegen een land dat qua geweld nog niet in de schaduw kan staan van de VS'

'NAVO jarig: VS geeft een cadeau >> China is een nieuwe vijand'

Hier nog meer links naar berichten over de VS, de grootste terreurentiteit ter wereld dat met enorme terreur alleen deze eeuw al 5 miljoen mensen heeft vermoord, zonder dat men deze vereniging van terreurstaten een strobreed in de weg heeft gelegd, laat staan dat de VS sancties werden opgelegd >> de VS, het land waarvoor men echt bang zou moeten zijn: 'VS vermoordde meer dan 20 miljoen mensen sinds het einde van WOII........' Dit tot het jaar 2000, wat betreft deze eeuw zijn er zoals gezegd intussen meer dan 5 miljoen moorden aan toegevoegd, moorden begaan door de VS en haar NAVO-lidstaten, inclusief Nederland (waar terreurorganisatie NAVO altijd onder militair opperbevel stond en staat van de VS...).... Ongelofelijk dat men nooit zal beginnen over het nemen van sancties tegen de VS, terwijl dat land oneindig veel meer ellende en zwaar bloedvergieten over de aarde heeft gebracht en brengt dan Rusland.....

'VS laat ware gezicht zien: Bolton geeft toe elders meerdere staatsgrepen te hebben gepland' (!!!!) Zoals in 2014 tegen de democratisch gekozen president Janoekovytsj van Oekraïne..... 

'VS buitenlandbeleid sinds WOII: een lange lijst van staatsgrepen en oorlogen..........' (!!!!)

'List of wars involving the United States'

'CIA 70 jaar: 70 jaar moorden, martelen, coups plegen, nazi's beschermen, media manipulatie enz. enz.........' (!!!!)

'CIA en 70 jaar desinformatie in Europese opiniebladen............' (!!!!)

'CIA erkent dat Israël samen met Saoedi-Arabië 'vecht tegen terreur', die ze NB zelf hebben georganiseerd........'

'CIA valt nogmaals door de mand als wapenleverancier van IS.......' (!!!!)

'CIA operaties van stiekem naar openheid in handelen: het is hier wat betreft de AIVD nog erger'

'Massamedia VS vergeven van CIA 'veteranen', alsof die media nog niet genoeg 'fake news' ofwel leugens brengen........' 

'9/11: de reden voor twintig jaar westerse terreur o.l.v. de VS waarbij meer dan vijf miljoen mensen werden vermoord' (en zie de links in dat bericht!!)

'CIA rekruteert folteraars met een beroep op vrouwenemancipatie: een fikse rel in de VS'

'Michael Hayden (ex-CIA en generaal b.d.): niets mis met martelingen door Gina Haspel.....'

'Al Qaida de bondgenoot van de VS in de strijd tegen...... terrorisme! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!' De VS heeft 'Al Qaida Syrië' zelfs van de zwarte lijst met terreurorganisaties gehaald!!

'US Airstrikes Killing Hundreds of Civilians in Syria’s Raqqa' Terwijl de VN de VS heeft gesmeekt te stoppen met het bombarderen van deze stad, dit vanwege het grote aantal burgerslachtoffers, de VS heeft zich daar niets van aangetrokken en heeft deze Syrische stad plat gebombardeerd, een oorlogsmisdaad van enorme proporties........ Zie wat dat betreft ook:

'VN waarschuwt de VS voor het maken van een onacceptabel aantal Syrische burgerslachtoffers met haar bombardementen.......' (!!!!) Waar de VS zich niets van heeft aangetrokken en geen ander westers land heeft opgeroepen om de VS daarvoor te sanctioneren......

'VS centraal commando werkt in Syrië samen met IS en verklaarde Rusland de oorlog.........'

'VS gaf sinds 2001 meer dan 5,9 biljoen dollar uit aan (illegale) oorlogen, ofwel: $ 5,933.000.000.000.......' (tot 2018.....)

'VS is grootste producent van vluchtelingen, aldus VN rapport..........' (!!!!) (en zie de links in dat bericht!!)

'VS subsidiëring van neonazi's in Oekraïne, neonazi's die ook fascisten uit de VS trainen......' (!!!!) Lees dat bericht mensen, weet je meteen dat de EU en de NAVO neonazi's steunen met hun geldelijke en wapenhulp aan Oekraïne!! (voor de NAVO trouwens de normaalste zaak van de wereld: dat steunen van fascisten.....) En dan te bedenken dat premier Rutte bij een bezoek aan Kiev met minister van Buitenlandse Zaken Hoekstra, een paar maanden geleden een krans heeft gelegd bij een monument voor met name omgekomen neonazi's...... (op 8 februari 2022 heb ik de opmerking over de kranslegging door Rutte aan deze link toegevoegd):

Hoe is het gvd mogelijk??? Hé Rutte, misschien volgend jaar op 4 mei een krans leggen voor de in de Tweede Wereldoorlog omgekomen Nederlandse SS'ers, deze nazi-zwijnen kwamen tenslotte vooral om het leven in het 'demonische Rusland.......' (met mijn excuus aan de zwijnen, vergeleken met nazi's zijn zij zeer edele dieren)

'VS verwijt Iran nucleaire chantage, chantage waar de VS zichzelf schuldig aan maakt' (en zie de links in dat bericht!!)

'NAVO uitbreiding in Oost-Europa is bewezen tegen gesloten overeenkomst met Rusland.......'

'NAVO is 'vredesorganisatie' als je 'secretaris-generaal' Jens Stoltenberg moet geloven: 'geen kernraketten in Europa''

'NAVO jarig: VS geeft een cadeau >> China is een nieuwe vijand

'Nederland uit de NAVO, geen steun voor oorlog met Rusland ofwel WOIII...... Een petitie!'

'Annegret Kramp-Karrenbauer (CDU voorzitter) wil Duitse militairen in Syrië en Zuid-Chinese Zee'

'VS troepen en tanks naar Litouwen 'om Rusland af te schrikken'

'Hiroshima en Nagasaki 74 jaar later: tijd om eindelijk de bom te bannen en de VS agressie tegen Rusland te onderzoeken'

'Hiroshima, monument van VS agressie' 

'VS pleegt suïcide met verhoging enorme schuldenlast

'VS zend oorlogsschip door de Straat van Taiwan nadat China Trump waarschuwde gereed te zijn voor oorlogsvoering.......'

'VS zet nucleaire raketten in met 'minilading', de weg naar een kernoorlog' (en zie de links in dat bericht)  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten