Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 30 juli 2010

Het halleluja verhaal over Uruzgan

De top van het Nederlandse leger is ongelofelijk positief over onze missie in Uruzgan. Wij 'vertrekken' en het commando wordt overgedragen aan de VS. Vertrekken?
De officiële missie is afgelopen, maar we houden daar voorlopig nog F16 straaljagers en een aantal helikopters, daar is extra personeel voor nodig, maar hoeveel?
Zoals in de aanhef de top van het leger rolt over elkaar heen met halleluja verhalen.
Dwars op de gegevens die via Wikileaks wereldkundig zijn geworden en de ondervindingen van onafhankelijke journalisten zoals Arnold Karskens. Samen met de halleluja verhalen over wat er bereikt is, draait en liegt men weer over de gevallen Afghaanse burgerdoden.
Laten we hopen, dat we nooit weer aan zo'n onduidelijke dubbele oorlog zullen deelnemen. Dubbel? Ja! Onze missie vanuit de NAVO en een aparte oorlog van de VS, die ook nog eens deel uitmaakt van de NAVO, te belachelijk voor woorden.
Nu nog wachten op de arrestaties die onze militairen daar hebben verricht en dan vooral op wat er met die arrestanten is gebeurd na te zijn overgedragen aan de corrupte Afghaanse strijdkrachten. Marteling en niet uitzonderlijk met dodelijke afloop voor de arrestant is daar schering en inslag. Dat was en is bekend bij de Nederlandse overheid en de militaire top.
Zoals ik al eerder hier stelde, een volkomen nutteloze oorlog met 24 Nederlandse doden een gigantisch aantal Afghaanse burgerslachtoffers en laten we de gewonden niet vergeten. Oók na deze missie zullen er weer vele militairen met een posttraumatische stress-stoornis blijven zitten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten