Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 26 juli 2010

Hayward (BP) vertrekt

Vandaag werd bekend, dat de topman van BP, Hayward vertrekt met een bonus van 14 miljoen euro. Deze slecht functionerende topman verdiende per jaar: salaris 1 miljoen pond (ruim 1,3 miljoen euro), een jaarlijkse bonus van 2 miljoen pond en andere extraatjes ter waarde van 23.000 pond. Te gek voor woorden, een schade voor de kust van de Golf van Mexico (van de VS), tot nu toe begroot op zo'n 14 miljard dollar en dan vertrekken met een bonus van 14 miljoen euro.

Nog vreemder is het, dat de gemiddelde Nederlander het normaal vindt, dat deze figuren jaarlijks zo'n belachelijk hoog salaris verdienen, meer dan 600 keer het minimumloon. Dat was wat erg enthousiast van uw Azijnpisser uitgaande van 3,5 miljoen euro kom je op zo'n 185 keer het minimumloon, niet dat dit ook maar iets afdoet aan het belachelijke verschil. En diezelfde Nederlander vindt een bonus na behoorlijk presteren ook normaal. Of je alleen al met zo'n salaris niet voor meer dan 300% zou moeten presteren!
De gemiddelde 1 hersencellige Nederlander gaat er waarschijnlijk vanuit, dat hij/zij ook ooit zo'n salaris zal verdienen. Knettergek!!!!! En de eerstvolgende witteboordencrimineel die durft te stellen, dat we bij het niet betalen van deze inkomens talent verliezen aan het buitenland, zou tot in de eeuwigheid de toegang tot ons land moeten worden ontzegd!

Toevoeging op 28 juli 2010: de bonus zou aanmerkelijk lager zijn dan eerst (en ook door mij) gemeld, over het totaal verschillen de diverse bronnen, mijns inziens doet dit niets af aan het geheel, armlastig wordt hij er niet van.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten