Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 22 juli 2010

Asbest en de ontwikkelingslanden

De rij wordt welhaast onoverzichtelijk. Het chemisch afval dat wij in Afrikaanse landen dumpen, of het slopen van tankers en andere zeeschepen op de stranden van India, Vietnam enz., dan wel het leegvissen van de kustgebieden van Afrika (en maar janken om de Somalische piraten) en andere ontwikkelingslanden, of wat dacht je van het overbrengen van fabrieken naar ontwikkelingslanden voor slavenlonen en ontduiken van veilige arbeidsomstandigheden enz. enz... 

Onze witteboordencriminelen hebben er totaal geen moeite mee, DDT is al jaren verboden in het westen, maar we exporteren vrolijk door naar ontwikkelingslanden. 

Gisteren op de BBC Worldservice (radio) het licht op de asbestproductie in Canada. Twee procent van het gewonnen giftig goedje wordt in Canada zelf gebruikt onder zeer strikte veiligheidsregels. De rest, u raadt het al, gaat naar ontwikkelingslanden, met gigantische gezondheidsproblemen, zoals uit een onderzoek blijkt. 125 miljoen mensen lijden wereldwijd aan een asbest gerelateerde kanker (niet alleen longproblemen). 100.000 mensen wereldwijd sterven er jaarlijks aan deze kankers. Maar tegen alle wetenschap in blijft de Canadese overheid schermen met de fabel, dat witte asbest veilig is. 

Zaterdag is er op BBC World tv een documentaire te zien over dit schandaal, de uitzendtijden weet ik nog niet, even opzoeken dus, kijken mensen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten