Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 16 september 2020

ForFarmers veevoeder wil uitbreiden in meer Europese landen landen en zo het stikstof probleem exporteren

DeBeurs.nl meldde gistermorgen dat Veevoederbedrijf ForFarmers gaat uitbreiden in het buitenland, waar het bedrijf nu al in 5 Europese landen actief is te weten naast Nederland: Duitsland, Polen, Groot-Brittannië en België ......

ForFarmers zou volgens eigen zeggen het grootste veevoederbedrijf van Europa zijn (benieuwd of men daar Rusland ook als Europees land meerekent) en heeft een jaarlijkse afzet van 10,1 miljoen ton veevoer.

Op haar site stelt ForFarmers dat het gebruik maakt van duurzame geteelde soja en palmolie..... ha! ha! ha! ha! ha! Duurzame soja? Nederland is na China de grootste importeur van soja uit o.a. Brazilië..... Het gaat daar om genetisch gemanipuleerde soja en daarvoor worden gebieden zo groot als Nederlandse provincies afgebrand...... Dit heeft niets met duurzaamheid van doen, zoals je begrijpt....... Hetzelfde geldt voor palmolie, ook daarvoor worden in tropische gebieden de oerwouden platgebrand, dit nog naast het feit dat palmolie een slechte soort vet is, dus slecht voor de gezondheid en ook als brandstof is palmolie allesbehalve goed voor het milieu...... 

Zolang er vraag zal zijn naar palmolie, zelfs al zou dit 'duurzame palmolie' zijn, zullen er grote gebieden van oerwouden worden platgebrand om dit economisch lucratieve product te verbouwen..... Ofwel pas als elke vraag naar palmolie verdwijnt zal een groot deel van het verbranden van oerwoud verdwijnen..... Nogmaals: duurzame palmolie bestaat niet!! Wat betreft soja: deze zou alleen geteeld moeten worden voor directe menselijke consumptie, daardoor zal men stoppen met het verbranden dan wel kappen van oerwoud (80% van de wereldsojaproductie gaat naar diervoer >> over verspilling gesproken!!)

Soja dient verbouwd te worden in een gematigd klimaat en daarvoor is geen genetische manipulatie nodig, bovendien kan je dit dan doen in gebieden waar wel water voorhanden is. Echter soja voeren aan dieren geeft als hierboven betoogd alleen maar extra vervuiling en kan alleen daarom al niet als duurzaam worden gezien, als we de klimaatverandering nog enigszins willen afremmen moeten we stoppen met het eten van vlees en gebruik van zuivel, alleen dat is duurzaam!!  

Bovendien zorgen palmolie en soja ervoor dat de stikstof uitstoot groot is in de intensieve martelveehouderij..... Blijkbaar wil ForFarmers deze stikstof uitstoot ook elders opvoeren en dat onder het valse voorwendsel dat e.e.a. duurzaam wordt verkregen...... Over stikstof productie door intensieve veeteelt gesproken, daar is men stil over in de reguliere media, maar in feite is er geen bliksem veranderd sinds ChristenUnie minister en nitwit Schouten heeft beloofd e.e.a. aan te pakken.... De proef met minder krachtvoer (o.a. voer met soja en dat is stikstofproductie bevorderend) is voortijdig afgeblazen en van het massaal opkopen van varkenshellen op aarde is amper sprake, daar het alleen zou gelden voor bedrijven die enigszins duurzaam zijn en die zijn er amper of niet.......

Naar aanleiding van het bovenstaande nog dit: wellicht weet je het nog niet, maar de meer dan belachelijke claim van 'wetenschappers' (zoals die van de Wageningse universiteit) die in de zak zitten van de intensieve veehouderij, zou soja melk veel minder duurzaam zijn dan melk van koeien, echter dat is een enorme leugen en dat aanwijsbaar met feiten!! (hoorde eergisteren wel een ander echt feit: voor 1 kilo kaas bijna 10 liter melk nodig is, terwijl dit voor kaas gemaakt van soja [prima te eten] bijna 1 op 1 liter water is.......)

ForFarmers is een stel oplichters van de eerste orde!!!

ForFarmers mikt op verdere groei in Europa

Gepubliceerd op 15 september 2020 09:26

(alsof al het geïmporteerde diervoer gaat naar koeien in de wei......)

LOCHEM (AFN) - Voederbedrijf ForFarmers wil de komende jaren een aantal nieuwe markten betreden. Dat meldde de onderneming voorafgaand aan zijn beleggersdag. Het bedrijf uit Lochem is nu in vijf Europese landen actief. Dat moeten er tegen 2025 zeven zijn. 
Daarbij mikt ForFarmers op een "meer evenwichtige verdeling" tussen de meer volwassen thuismarkten en nieuwe groeiregio’s.

ForFarmers is met een afzet van 10,1 miljoen ton voer op jaarbasis naar eigen zeggen marktleider in Europa. De onderneming is actief in Nederland, Duitsland, België, Polen en het Verenigd Koninkrijk. Daar moeten dus nog twee landen bijkomen, aldus het bedrijf.

Door groei op eigen kracht en door overnames wil ForFarmers tegen 2025 een bedrijfsresultaat van 125 miljoen tot 135 miljoen euro per jaar behalen. In de eerste helft van dit jaar was het bedrijfsresultaat 48,2 miljoen euro. Volgens het bedrijf zouden ook de winstmarges in de periode verbeterd moeten worden. In de "uitdagende thuismarkten" moet dit jaarlijks tussen de 0 en 3 procent stijgen.

Verder meldt ForFarmers dat de operationele kosten tegen 2025 met 10 miljoen euro structureel omlaag kunnen. De uitkering aan aandeelhouders wordt daarbij opgevoerd. Van de onderliggende winst moet 40 tot 60 procent aan aandeelhouders overgemaakt worden. Nu nog geldt een maximum van 50 procent.

ForFarmers merkt op dat op de Europese thuismarkten, met uitzondering van Polen, steeds meer druk is op de agrarische sector. Veehouders hebben steeds meer te maken met milieumaatregelen om de uitstoot van onder meer fosfaat en ammoniak door dieren te beperken. Daardoor is de groeiverwachting voor de agrarische sector in Noordwest-Europa zeer beperkt.
====================================
Voor meer berichten over stikstof, palmolie, soja, intensieve martelveehouderij, vleeseten, Carola Schouten, klimaatverandering, bosbrand en/of Amazonegebied, klik op het desbetreffende label, direct onder dit bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten