Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 24 september 2020

Geert Mak: de Coronacrisis zorgt voor nationalisme, angst voor verandering en de roep om een sterke man..... Zandzakken uit Jorwerd voor de deur!!

Dacht op 6 september jl. toen ik luisterde naar Het VPRO Radio1 programma OVT, dat ik een herhaling van een paar jaar geleden hoorde toen ik broodschrijver Geert Mak en 'historicus' Philipp Blom na afstemmen op de zender hoorde koekwauzen. Niet vreemd immers OVT, ofwel Onvoltooid Verleden Tijd, is een geschiedenisprogramma. 

Maar nee hoor Mak en Blom spraken over de Coronacrisis en stelden plompverloren dat als de Coronapandemie ons iets geleerd heeft, is het wel dat deze crisis het einde heeft ingeluid van de westerse hegemonie over de wereld..... Een paar jaar geleden hoorde ik in een ander programma, ik dacht op de BBC een figuur hetzelfde zeggen, echter sinds die tijd hebben de VS en de NAVO nog een paar extra militaire bases op de wereld gezet, de NAVO in Colombia en de plekken waar de VS dit heeft gedaan weet ik niet meer, ik dacht minstens 2 in Afrika en 1 in Oceanië...... (die deel uitmaken van meer dan 800 militaire VS bases over de wereld....)

Gezien de illegale sancties die de VS her en der aan landen oplegt (dus zonder VN goedkeuring), is het al helemaal bal, de rest van het westen schijt bij wijze van spreken in de broek niet ook slachtoffer te worden van VS sancties, dat is immers het beloofde land, zeg maar het land van melk en honing, zo redeneert men althans terwijl deze terreurstaat een bloedspoor over de wereld trekt dat nog zelden is gezien, en dat al vanaf het eind van de Tweede Wereldoorlog*, wat zeg ik al kort na de oprichting van deze terreurstaat..... Illegale VS sancties tegen een land zijn onmiddellijk een grote bedreiging voor bedrijven die werkzaam zijn in zo'n land dan wel voor zo'n land, immers zij kunnen o.a. verdere bedrijfsvoering elders wel vergeten en zelfs andere bedrijven die samenwerken met zo'n bedrijf, kunnen getroffen worden door strafmaatregelen.... Toch echt een uitvloeisel van de VS hegemonie!! (de westerse hegemonie wordt gegarandeerd door de VS en met sancties en geweld afgedwongen....)

Van de Radio1 webpagina:

'Als de coronapandemie iets openbaarde, is het wel het einde van de westerse hegemonie in de wereld. Sterker nog: de pandemie legt de vinger op de zere plek van een cultuur die niet weet hoe zichzelf te vernieuwen en terugvalt op oude reflexen als nationalisme, angst voor verandering en roep om sterke mannen.'

Dat althans constateren journalist
Geert Mak en historicus Philipp Blom in respectievelijk Epiloog bij Grote verwachtingen en Het grote wereldtoneel
. Beiden schreven een terugblik op de coronacrisis. Volgens Blom brengt die de narcist in de westerse mens naar boven. Volgens Mak zou dit wel eens het begin van het einde van 500 jaar burgerlijke verlichte beschaving kunnen aankondigen.' De schrijvers zijn te gast.

Wellicht duidden Blom en Mak op ellende binnen de EU, echter die heeft niets te maken met de Coronacrisis, immers deze ellende begon al ver voor de Coronacrisis, eerst met de bankencrisis, toen de rijke landen de arme zuidelijke landen hebben uitgenomen, omdat hun banken waarop geen toezicht werd uitgeoefend, op de pof geld hadden geleend aan die arme zuidelijke landen, iets dat een kind kon voorspellen...... Daarna kwam de vluchtelingencrisis vanwege grootschalige westerse terreur (o.l.v. de VS) in landen als Afghanistan, Irak, Libië en Syrië..... 

Niemand wilde die vluchtelingen hebben en sindsdien doet de EU eigenlijk niets meer voor die mensen er zou nu eindelijk een akkoord zijn waarbij de Oost-Europese landen die geen vluchtelingen wensen, zoals het fascistische Polen, Hongarije en Oostenrijk, geld en menskracht ter beschikking zullen stellen voor landen die wel vluchtelingen opnemen.... Zo kan de EU toch door met minstens 3 fascistisch geregeerde landen (Oostenrijk wordt overigens door de fascisten en de Groenen bestuurd, waarbij de Groenen een aantal fascistische zaken hebben moeten slikken, zoals de weigering vluchtelingen op te nemen.....)

Nogmaals al deze toestanden binnen de EU zijn niets nieuws.....

Het 'opkomend nationalisme' is er al vanaf Pim Fortuyn en in andere EU lidstaten al veel langer (neem het Franse Front National >> FN dat sinds 2018 wordt aangeduid als: Rassemblement National >> RF), dus ook al niets nieuws onder de zon, echter eer de gehele Nederlandse bevolking een sterke leider wil, moet er nog heel wat water door de Rijn stromen....... (gelukkig!)

Mak zat nog wat te zwetsen over mensen die gelijk hebben gekregen en merkte voorts op dat er een crisis dreigt..... ha! ha! ha! ha! Nederland zit al even in een recessie, maar dat was Mak nog niet opgevallen in z'n rijkelijk gevulde portemonnee en z'n nederige stulpje in Jorwerd....... 

Alsof hij een staatsman van formaat is, liet Mak weten dat hij de eerste maanden van de Coronapandemie had geanalyseerd en hij ziet de Coronacrisis als een mogelijkheid om tot een 'new deal' van Roosevelt te komen........ ha! ha! ha! ha! ha! Bijzonder origineel, dachten we net af te zijn van de vermaledijde 'new green deal' van PvdA oplichter en huppellul Timmermans, ongelofelijk genoeg vicevoorzitter van de Europese Unie, komt Mak weer met een 'green deal....' krrrreuuuuun.....  Blom had zeer interessant speciaal voor die dag een zééééér interessante kraakstem** geoefend (dat is pas een vreselijke pandemie!!!) en was daardoor tijdens z'n praatje de draad kwijt..... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! 

Mak zat weer in de ruimte te lullen (z'n specialiteit als er iemand naar hem luistert) toen hij stelde dat politici wat meer over moeten dragen aan de bevolking, anders zijn het geen politici...... Tjonge wat een wijsheid, heb daarna een lachstuip van een minuut of tien opgelopen, waaraan ik de hik overhield.... 

Mak die met zijn boek In Europa half Nederland volkomen onterecht in katzwijm kreeg, moest nog even opmerken dat  de EU het vehikel is voor verbetering..... ha! ha! ha! ha! De EU begint steeds meer het vehikel te worden van nationalisten en daarmee van fascisten, juist daarom ook moeten we af van de EU, als de EU een politieke unie zal zijn, is het afgelopen met de zeggenschap van Nederland en andere kleine EU lidstaten, dat staat als een paal boven water!!!

Boekpresentatie: Grote verwachtingen - Geert Mak - Evenementen in Amsterdam

Mak bleef lobbyen voor de EU en stelde dat 'wij' (Nederland, Ap) niet betalen maar verdienen aan de EU....... Deze claim is wel erg sterk gesteld, immers wie rekent even uit wat we zouden verdienen als we niet in de EU zouden zitten? Immers Nederland is sinds de 60er jaren weer een handelsland, dat door haar ligging ook nog eens onontbeerlijk is voor landen als Duitsland en meer richting Oost-Europa liggende landen, wat alles te maken heeft met onze overdreven infrastructuur en zoals zo-even opgemerkt haar uiterst gunstige geografische ligging, waar rivieren de handelsaders vormen richting andere landen.....

De meest 'wijze uitspraak van Mak' vond ik wel de zin: in Nederland zit geen ping maar een plof....... Mensen, echt je kon me wegdragen... ha! ha! ha! ha! Wat een over een manke pony getilde zakkenwasser, allemachtig!!! Mak ziet zich als een vader des vaderlands en zei tot slot: "Kop in de wind en doorgaan!" Dit als advies voor de luisteraars...... Jezus! Wedden dat hij er eerst nog 'met de poten in de modder' bij had bedacht, maar dit maar heeft laten varen, immers het is moeilijk doorgaan als je met je laarzen vastzit in de modder!!!  

*  Eigenlijk was dat al vanaf het moment dat de VS besloot een atoombom boven Hiroshima tot ontploffing te brengen en een paar dagen later gevolgd door een waterstofbom op Nagasaki; de aanval op Nagasaki geeft ten overvloede nog eens aan dat de VS per se ook de waterstofbom wilde uitproberen voor de oorlog voorbij was, ofwel dat deze atoomaanvallen waren volkomen overbodig......

** Op 21 januari 2021 toegevoegd: de kraakstem epidemie maakt met de dag meer pedante 'slachtoffers', kraakstem ook wel deep fry dan wel fry voice genoemd.

Voor meer gezwets van Mak, klik op het label met zijn naam, direct onder dit bericht. Dat geldt ook voor meer berichten over het Coronavirus of PvdA EU grofgraaier Timmermans.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten