Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 29 oktober 2022

Verkiezingen Brazilië, 'president' Bolsonaro's vrouw: de keus is tussen goed en kwaad..... ha! ha! ha! ha! ha!

Morgen worden de definitieve verkiezingen gehouden in Brazilië tussen Jair Bolsonaro en Lula da Silva, ofwel de keus tussen de psychopathische fascist Bolsonaro en de socialist Lula da Silva, Lula de kampioen van de grote arme onderlaag in Brazilië.....

Deze keus werd afgelopen week door de vrouw van Bolsonaro getypeerd als de keus tussen goed en kwaad..... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! Inderdaad de keus tussen zijne kwaadaardigheid Bolsonaro en de socialist Lula da Silva >> Bolsonaro die intussen tot de schouders in het bloed staat van -de oorspronkelijke bewoners van Brazilië, -het bloed van de klimaatactivisten die op een vreedzame manier hebben geprobeerd om de voortgaande genocide op de oorspronkelijke bewoners van het Amazonewoud tegen te gaan en idem de door Bolsonaro in een enorme versnelling gebrachte vernietiging van het Amazonewoud te stoppen..... 

Hetzelfde geldt voor de mensenrechtenactivisten, die zich het lot hebben aangetrokken van de arme bevolking van Brazilië en waar Bolsonaro verantwoordelijk is voor alle doden onder de arme bewoners van de favela's..... Bewoners die worden belaagd door doodseskaders van het Braziliaanse leger en politie, plus de georganiseerde misdaad die de dienst uitmaakt in die favela's..... De plek ook waar veel bewoners het dodelijke slachtoffer zijn geworden van de strijd tussen die misdaad en de zwaar corrupte politie......

Ongelofelijk maar waar >> de rk kerk in Brazilië steunt het fascistische regime Bolsonaro, daar deze regering claimt de beschermer te zijn van het geloof en fel tegen abortus is, vaak zelfs als er sprake is van verkrachting van een meisje...... Ofwel ook daar laat paus Franciscus zien dat hij een wel heel smerige en dodelijke wolf is in schaapskleren, die over lijken gaat, niet alleen door het verbod op abortus, maar ook door het verbod op voorbehoedsmiddelen, waardoor jaarlijks meer dan 650.000 mensen in vooral arme landen overlijden aan aids, mede daar medicatie te duur is, althans als die medicijnen al voorradig zijn..... (en mijn excuus aan de wolven voor de vergelijking met deze ploert)

Uiteraard is Franciscus ('meneer' Bergoglio) ook tegen euthanasie, zelfs als mensen daardoor op een vreselijke manier moeten overlijden...... Franciscus was als aartsbisschop in Argentinië bevriend met de fascistische ex-dictator, massamoordenaar, verkrachter, martelbeul en ontvoerder Videla en was speciaal huisvriend van de familie Zorreguieta, je weet wel het gezin van Jorge Zorreguieta die ook heeft deelgenomen aan het moorddadige bewind Videla en verantwoordelijk is voor de dood van een aantal Argentijnse jongeren, hij is ook de vader van Maxima, Nederlands pampakoningin, die Franciscus zelfs in die hoedanigheid een bak geld deed toekomen......  

Geld voor een paus die homo's alleen accepteert als ze hun seksualiteit maar niet ten uitvoer brengen en die niets onderneemt tegen priesters en bisschoppen die haat prediken tegen homo's en LGBT mensen, wat in landen als Brazilië niet zelden leidt tot de moord op deze mensen en zich ook op die manier eigenlijk mede schuldig maakt aan massamoord....... (Ja, 'lekker ventje hè', die Bergoglio alias Franciscus...??!!!)

Ook de protestantse kerk laat zich van haar 'beste kant' zien in Brazilië, zo zijn de evangelisten uit de VS uiterst succesvol in Brazilië en ook zij zijn als Franciscus tegen abortus, voorbehoedsmiddelen en euthanasie, ronduit fascisten die achter Bolsonaro staan en die hun volgelingen als de haatprekende rk priesters met hellevuur dreigen als ze niet op Bolsonaro stemmen.......

Over de VS gesproken: die vereniging van terreurstaten heeft middels terreurorganisatie CIA ervoor gezorgd dat Lula valselijk werd beschuldigd van corruptie en fraude, waarvoor hij vorig jaar werd vrijgesproken door de rechter, echter zijn gevangenschap heeft er destijds voor gezorgd dat Bolsonaro de verkiezingen kon winnen....... Het is dan ook een heel gore leugen dat de VS zich zou inzetten voor democratie en vrijheid van meningsuiting, herhaaldelijk heeft de VS democratische regeringen om zeep geholpen en daarvoor in de plaats fascistische dictators op de troon geholpen, zoals door het organiseren , regisseren en financieren van een opstand in Oekraïne, die in 2014 leidde tot de staatsgreep tegen de democratisch gekozen president Janoekovytsj, wat de inleiding was tot het uiteindelijk gedwongen ingrijpen van Rusland met de inval in Oekraïne eerder dit jaar.....*

Ook de socialistische Braziliaanse president Dilma Roussef werd met een door de CIA georganiseerde staatsgreep afgezet in 2016.....**

Volgens deskundigen maakt Bolsonaro morgen geen kans op de overwinning, echter men vreest dat hij het verlies niet zal accepteren en nadat bekend is gemaakt dat Lula heeft gewonnen, hij zal stellen dat er is gefraudeerd en de macht zal behouden met de hulp van leger en politie...... Verder moet ik nog opmerken dat het me meevalt dat Lula niet allang is vermoord, immers het leven van een rechtvaardig politicus is in Brazilië bij wijze van spreken ongeveer evenveel waard als een kalf in de intensieve veehouderij......

Laten we hopen voor de enorme grote onderlaag in Brazilië, voor de mensenrechten en voor het behoud van het Amazonewoud dat Lula morgen de verkiezingen wint en dat een eventuele staatsgreep van Bolsonaro daarna zal mislukken!! 


(als je het Engels niet machtig bent, zet dan de tekst in Google translate eerst om in het Engels door in het menu op Engels te klikken, waarna je weer kan klikken op die vertaalapp en je dan bovenaan in het menu Nederlands ziet staan, klik daarop en de hele tekst staat in het Nederlands, de vertaling is van een redelijk goede kwaliteit.)

(On the top right hand side of this page you can choose for a translation in the language of your choice: choose 'Engels' [english] so you can recognise your own language [the Google translation is first in dutch, a language most people don't understand, while on the other hand most people recognise there language translated in english])

 

Hier een artikel geschreven door Julia Conley en gepubliceerd op Common Dreams waarin ze dieper ingaat op de dreiging dat Bolsonaro de verkiezingsuitslag niet zal accepteren:

Jair and Flavio Bolsonaro

Brazilian President Jair Bolsonaro (R) speaks to the press after learning the results of the legislative and presidential election next to his son Flavio Bolsonaro (L) in Brasilia, on October 2, 2022. (Photo: Evaristo Sa/AFP via Getty Images) 

Warnings of Right-Wing Violence Mount as Bolsonaro's Son Claims 'Biggest Electoral Fraud Ever'

One expert said that former U.S. President Donald Trump is Bolsonaro's "idol and his model" as the Brazilian leader and his allies launch baseless attacks on the electoral system.
 

Julia Conley

Political experts in Brazil are warning that President Jair Bolsonaro and his allies may be using a "roadmap" provided by former U.S. President Donald Trump to call the results of the country's upcoming election into question before the votes are even cast.

Deploying almost the exact same language used by Trump following his loss of the 2020 presidential election, Sen. Flávio Bolsonaro, the right-wing president's son, said Wednesday on social media that his father is "the victim of the biggest electoral fraud ever seen," adding that there have been attempts "to manipulate the result" of the runoff election scheduled to take place Sunday.

The Bolsonaro campaign has taken aim at radio stations in northeastern Brazil, saying the political advertisements they've aired in the runup to the election have heavily favored former leftist President Luiz Inácio Lula da Silva, commonly known as Lula, who won the first round of the election earlier this month.

Earlier this week, Bolsonaro's communications minister, Fábio Faria, claimed without evidence that more than 154,000 ads for the president had not been broadcast after being submitted to radio companies this month. Faria accused the media of "a grave violation of the electoral system."

As The Guardian reported, Chief Electoral Justice Alexandre de Moraes rejected the Bolsonaro campaign's request that the radio stations be investigated and "called instead for an investigation into whether the 'unsubstantiated' claims were designed to 'disrupt' the election."

Political expert Thomas Traumann told The Guardian that the campaign's conduct in the days before Brazilians go to the polls strongly suggests that Bolsonaro is "going to contest" the election results.

"I have zero doubt—zero," Traumann told the newspaper. "The question is the scale of the violence that challenge causes."

After the U.S. election in November 2020, Trump baselessly claimed that "the greatest fraud in the history of our country from an electoral standpoint" had been perpetrated, even as dozens of lawsuits filed by his campaign and allies failed to prove that "voter fraud" or voting machine irregularities had falsely handed a victory to President Joe Biden.

A congressional committee has presented extensive evidence this year that Trump was heavily involved in efforts to overturn the election, which culminated in a violent failed attempt to stop Congress from certifying the results on January 6, 2021.

"Trump is his idol and his model," Traumann told The Guardian. "And what did Trump do? He contested, he didn't accept defeat, he called people on to the streets and encouraged violent protests and left power without backing down and continued to engage his followers so they didn't recognize the authority of the new government and thus kept his base fired up."

"This, for me, is Bolsonaro's roadmap," he added.

Bolsonaro received more votes than polling had predicted in the first-round election on October 2, but Lula led with 48.4%—just shy of the majority needed to win outright. A survey released Thursday by polling firm Datafolha showed Lula had the support of 53% of voters compared to Bolsonaro's 47%.

David Adler, general coordinator for global grassroots organization Progressive International, warned that the Bolsonaro campaign may take inspiration from another tactic that Trump used in 2020—and which experts now fear Republicans may use again in the U.S. midterm elections on November 8.

With more Democrats than Republicans casting mail-in ballots in 2020 and this year, experts say a so-called "red mirage" could make it seem as though Republicans are farther ahead than they actually are until mail-in ballots are counted—after which Democrats could make significant gains.

Trump denounced the phenomenon as a suspicious "dump" of Democratic votes in 2020, and Adler said the Bolsonaro campaign could do the same as models are predicting Lula "will only take the lead when 88.5% of votes have been counted."

 This is EXTREMELY important. Simulations of the second round suggest that Lula will only take the lead when *88.5%* of votes have been counted. Be careful: Bolsonaristas will be crying victory all the way until this switch – and then fraud all the way after.

Image

"Be careful: Bolsonaristas will be crying victory all the way until this switch—and then fraud all the way after," said Adler.


Our work is licensed under Creative Commons (CC BY-NC-ND 3.0). Feel free to republish and share widely.

===================================

Hier de redenen voor het ingrijpen van Rusland in Oekraïne, wat volkomen onder de verantwoording valt van de VS en haar slaafse NAVO-partners, redenen die ik overnam uit het bericht: 'Ook GB wordt geregeerd door misdadigers en grote bedrijven die lak hebben aan vrede en de volksgezondheid'

  • Ten eerste: door de geschonden (volop bewezen) overeenkomst tussen de voormalige Sovjet president Gorbatsjov en o.a. destijds Duitse premier Kohl, zijn minister van buitenlandse zaken Genscher en vertegenwoordigers van de regering Bush, de overeenkomst dat de NAVO zich niet zou uitbreiden richting Moskou......  (geschonden door de VS en de oorlogshitsers van de andere NAVO-lidstaten) Zie o.a: 'NAVO uitbreiding in Oost-Europa is bewezen tegen gesloten overeenkomst met Rusland.......' (!!!!)
  • Ten tweede: door de opstand en staatsgreep die de VS voor en tijdens 2014 bewezen in Oekraïne heeft georganiseerd, geregisseerd en gefinancierd (met 5 miljard dollar). Men hoopte dat Rusland daarop De Krim zou annexeren, maar daar stak de bevolking van dat schiereiland een dikke stok voor door een referendum te organiseren voor aansluiting bij Rusland, men was tegen de staatsgreep tegen de door hen democratisch gekozen president Janoekovytsj en wenste niet onder de corrupte neonazi-juntaleider Porosjenko te leven (die door de VS werd geparachuteerd als 'president' van Oekraïne)..... Het door internationale waarnemers als eerlijk en goed beoordeelde referendum werd door 80% van de bevolking gesteund, een bevolking bestaande uit de oorspronkelijke bevolking van De Krim, etnische Russen en Oekraïners!!! (hetzelfde geldt voor de zich van Oekraïne afgescheiden staatjes Luhansk en Donetsk, die daarna 8 jaar lang werden gebombardeerd door nazi-bataljons van het Oekraïense leger....)
  • Ten derde: wat volgt uit het vorige punt: de 8 jaar lang durende bombardementen op de burgers van de volks republieken Luhansk en Donetsk, waarbij meer dan 13.000 mensen omkwamen ofwel werden vermoord, waaronder veel etnische Russen..... Voor de Russische inval in Oekraïne heeft de regering Zelensky haar nazi-troepen opdracht gegeven om de aanvallen op de staatjes Luhansk en Donetsk te verhevigen, ofwel een grote troepenopbouw met zware wapens >> daar lulde men niet over in het westen, nee dat Rusland daarop meer troepen naar haar grens met Oekraïne stuurde leidde tot felle (uiterst hypocriete) reacties in het westen......
  • Ten vierde: door de al jarenlang bijna het jaarrond durende militaire oefeningen van de VS en de rest van de NAVO langs de Russische westgrens (waar zelfs op het binnenvallen van Russisch grondgebied werd en wordt geoefend)...... 
  • Ten vijfde: de militaire oefeningen die de NAVO laatste jaren heeft gehouden in Oekraïne uiteraard met het Oekraïense nazi-leger, terwijl men de wereld wijs probeert te maken dat Oekraïne niet zou en zal toetreden tot de NAVO...... ha! ha! ha! ha! ha! 
  • Ten zesde: het VS 'raketschild' in Polen, Roemenië en Tsjechië, een schild zogenaamd tegen raketten uit Iran en Noord-Korea, terwijl de afzonderlijke raketten van dat schild in een zeer korte tijd kunnen worden voorzien van meerdere kernkoppen, waarmee men Russische miljoenensteden kan vernietigen.... 

----------------------------------------------- 

**  Zie: 'Dilma Rousseff afgezet, CIA coup gelukt........' En zie:

'VS betrokken bij afzetting Braziliaanse president Rousseff........' En zie:

To See the Real Story in Brazil, Look at Who Is Being Installed as President — and Finance Chiefs'

-----------------------------------------------

Voorts zie: 'Dom Phillips en Bruno Pereira vermoord vanwege inzet voor Amazonewoud en mensenrechten' (en zie de links in dat bericht!!)    

'Aanslag op Cristina Fernández de Kirchner terwijl ze wordt beschuldigd van fraude: een 'Lulaatje'' (en zie de links in dat bericht naar artikelen over de situatie in Argentinie!!)

'Ecuadoraanse president wil een verdubbeling van oliewinning en mijnbouw in Amazonegebied wat ten koste gaat van de oorspronkelijke bevolking' (en zie de berichten onder de links in dat artikel!!) Ook die president kwam aan het bewind met hulp van de CIA, zo kon men Julian Assange uit de ambassade van dat land laten zetten (in Londen...).... #FreeJulianAssange Free Julian Assange now! 

'Bolsonaro (president Brazilië) voert oorlog tegen de oorspronkelijke bevolking van het Amazonegebied' (30 juni 2020)

'Bolsonaro (president Brazilië) geeft groen licht voor verdergaande genocide op oorspronkelijke volkeren' (en zie de links in dat bericht!!)

'Jair Bolsonaro (president Brazilië) heeft nauwe banden met fascistische paramilitaire doodseskaders' (en zie de links in dat bericht!!)

'Britse mijnbouwreus Anglo Amarican heeft lak aan de rechten van de oorspronkelijke volkeren in het Amazonegebied....'

'AngloGold splitst bedrijf op in slechte en goede tak......' (Anglo Gold Ashanti is een afsplitsing van Anglo American, zo kan men zo veel mogelijk belasting ontduiken.....)

'VS 'geheime' manipulaties en spionage in Brazilië' en zie:

'Lula da Silva slachtoffer van juridische lastercampagne........

'Op Facebook worden gebieden in het Amazonewoud verkocht' (ondanks dat dit schandaal in februari 2021 bekend werd gemaakt is er nu op 17 april 2021 nog steeds niets aan gedaan door Facebook, zo las ik vanmorgen....) (!!!!)

'Heavy metal band Sepultura zet zich in voor het redden van volkeren in het Amazonewoud'

'Washington Launches Its Attack Against BRICS'

'Brazil Is Engulfed by Ruling Class Corruption — and a Dangerous Subversion of Democracy'

'The Empire of Chaos Strikes Back'

'Brazil: Dilma – Don’t Let Go! Open Letter to President Dilma Rousseff'

'Temer, interim-president Brazilië heft ministerie van cultuur op......'

'Kinderen komen om het leven voor onze acaibessen' Levensgevaarlijke kinderarbeid waar de regering Bolsonaro totaal geen prolbeem heeft......

'VS steunt rechtse coalitie (MUD) in Venezuela.........

'COP26: Waorani leider Nemonte Nenquimo roept de leiders van de wereld op om eindelijk het Amazonegebied te beschermen


'ING, Rabobank en BNP Paribas financieren de oliewinning in het Amazonegebied: u wordt opgelicht!!' (!!!!)

'Rabobank en haar valse strijd om 'duurzame palmolie': zware gezondheidsproblemen en vernietiging van oerwoud' (!!!!)

'Bolsonaro 8 maanden president: nu al 84% meer bosbranden in het Amazonewoud......'

'Mensenrechten- en milieuactivisten worden massaal vermoord in Brazilië en Colombia, waar het laatste land NAVO bases heeft.......' (op haar grondgebied) (!!!!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten