Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zondag 8 augustus 2010

De infantilisering van Radio 1 deel twee

Gisteren schreef ik over radio 1, ik had het toen o.a. over de gaypride in Amsterdam en meer in het bijzonder de verslaggeefster die bij een Scandinavisch cruiseschip haar infantiele en foute praatje hield, deze huppeltrut had zelfs het aantal opvarende homostellen fout, geen 1.200 maar 2.100 moest het aantal zijn.
Dat hele NOS radio 1 journaal zoals wij dat nu al weer een hele tijd voor onze kiezen (oren) krijgen is mijns inziens een geldverslindend monster. Zo zitten er tegenwoordig 's morgens 2 verslaggevers achter de microfoon, zijn er vaak 2 verslaggevers in het land, die kond doen van zaken die het kleutertje luister niveau nauwelijks overstijgen. Vooral de zachte g figuur van der Kerkhof (?) wekt bij mij onmiddellijk de braaklust op. Als er ergens op de wereld een ramp gebeurd en men vindt dat in Hilversum de moeite waard (wat lang niet altijd het geval is of men komt pas na dagen, soms een week met dit 'nieuws'), stuurt men 'onmiddellijk' 1 of meer verslaggevers richting de ellende, dit terwijl daar meestal een correspondent aanwezig is. Als klap op de vuurpijl mag met zoveel menskracht een suf muziekje niet ontbreken aan het programma.
Een paar jaar geleden konden luisteraars hun mening over dit programma geven op een 'antwoordapparaat', dat werd snel geschrapt, negatief commentaar was de oogst in 99% van de gevallen. En dat negatieve commentaar was ook toen al volkomen terecht.
Wat zijn in godsnaam de kosten van dit wanproduct?
Radio 1 het 'nieuws' van alle kanten, behalve de juiste!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten