Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 18 augustus 2010

Donner, de Jager, Zalm en uw pensioenen

Zalm en Donner bij EO's Knekel en Flink gisteravond (Ned.1 23.00u.). Het was me weer een lol van hier tot Timboektoe. De Nederlandse Bank grijpt in bij 14 pensioenfondsen. D.N.B is van mening dat de reserves te laag zijn en dat er vanaf januari 2011 minder uitbetaald kan worden. Donner en Zalm zijn het daar natuurlijk geheel mee eens.
De pensioenfondsen hebben de afgelopen 11 jaar zo'n 200 miljard verspeeld op de beurs.
Zalm was mede verantwoordelijk voor de toestemming tot het spelen op de beurs van de pensioenfondsen. Het CDA is verantwoordelijk voor het afromen van de pensioenfondsen en u snapt waarschijnlijk ook wel, dat dit geld nooit zal terugkeren bij de pensioenfondsen.
De bekakte CDA schijnheil Donner samen met de waanzinnig slecht functionerende CDA zever Wellink (directeur D.N.B.) zijn mede verantwoordelijk voor het niet toezicht houden op de pensioenfondsen. Toezicht houden was en is hun werk. Wat lachbek Zalm en Donner met zijn uitgestreken bek natuurlijk niet openlijk vertellen, is dat we er nog lang niet zijn wat de recessie betreft. Er komt nog veel meer ellende aan, meer dan wij ooit verwacht hebben. En ook het huispotje (de gebakken lucht meerwaarde van uw huis) zal sneuvelen.
Zie ook de reactie van een lezeres op een eerder bericht van mij over de pensioenfondsen op 11 april 2010: Ons pensioen en de Nederlandse Bank.

Boodschap van dit alles: u denkt dat u recht en zeggenschap hebt op wat u spaarde, en dat de overheid, die u verplichtte deel te nemen aan een pensioenfonds, uw belangen zou beschermen. Helaas geheel verkeerd gedacht: uw overheid (betaald met uw belastinggeld) heeft schijt aan u en uw gespaard potje pensioengeld!
Dus: 'kind' van de rekening ....u zelf!

Hier het bedoelde commentaar:
Nelly zei...
Brussel heeft de plannen al in de maak om naar een "europees stelsel van pensioenvoorziening" te gaan. De meeste EU-landen werken echter met een z.g. "omslag-systeem". D.w.z. dat je de pensioenen van nu betaalt met de belastingen van nu. U in NL spaart echter zélf voor uw pensioen. Deze potten zullen nu helaas pindakaas moeten opgaan in een nieuw te maken europese voorziening. Mocht de EU rond 2025 nog bestaan, dan zult u door uw overheid wederom zijn bestolen.
11 april 2010

Geen opmerkingen:

Een reactie posten