Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 27 augustus 2010

Gerda 'mijn boerenhart huilt' Verburg en de bijensterfte

Sinds 2004 is er wereldwijd een ongekende bijenvolkensterfte aan de gang. Zonder bijen krijgen we wereldwijd met hongersnood te maken, de mens zal niet kunnen overleven zonder de noodzakelijke bijenbestuiving van planten. Lang heeft men gezocht naar de oorzaak. Intussen is bekend geworden dat de sterfte te wijten is aan een nieuw insecticide voor de landbouw namelijk: het neo-nicotine insecticide Imidacloprid. Dit middel zorgt ervoor dat de plant giftig wordt voor insecten, het zou geen gevaar opleveren voor de (menselijke-) consument, maar is wel 7000x giftiger dan DDT.
Een petitie met 40.000 handtekeningen is in november 2009 aangeboden aan de vaste kamercommissie landbouw. Als u dan denkt dat er onmiddellijk actie wordt ondernomen heeft u het mis. In plaats daarvan heeft de ongelofelijke huppeltrut Verburg, demissionair CDA minister landbouw, gemeend het gebruik van dit middel te moeten verruimen naar golfparcours en openbaar groen.
Onbegrijpelijk, ook Tineke 'christenjet' Huizinga, demissionair minister milieu, heeft haar christenoogjes gesloten. Schande!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten