Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 9 augustus 2010

Boele Staal en de rente van de banken

'Vanmorgen in 'Goede Morgen Nederland' (radio 1) even na 9.30u. Boele Staal, de voorzitter van de Nederlandse Banken over de rente die banken aan hun klanten berekenen. Wat is er aan de hand? De rente is momenteel behoorlijk laag. De banken berekenen meer rente aan hun klanten dan, gezien het percentage dat ze zelf betalen, nodig zou zijn. Voor de huidige crisis waren er nog buitenlandse banken op de Nederlandse markt werkzaam, het verschil in rentepercentage van banken onderling en banken aan hun klanten was toen 1%, volgens onderzoek is dat meer dan verdubbeld. 

Oók de banken in ons omliggende landen hanteren een percentage zoals dat bij ons vóór de crisis was, en door de lage rente dus een stuk lager dan hier. U snapt al wat de reactie van dit onbetrouwbaar sujet op de aantijgingen was: niets van waar, de situatie in Nederland is anders dan in het buitenland enz. enz. 

Hufter Staal die met zijn clubje miljarden aan belastinggeld kreeg om op de been te blijven heeft gewoon schijt aan alles en iedereen.

U kan elk programma dat ik noem naluisteren op de betreffende 'website'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten