Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 8 juni 2021

Menno Snel (D66) ABP bestuurslid neemt baan aan als lobbyist voor de oliemaatschappijen

Kreeg vandaag een mail van Fossielvrij NL en 350.org waarin het nieuws dat oud-D66 politicus Menno Snel, bestuurslid van pensioenfonds ABP, waar hij verantwoordelijk is voor beleggingen, een baan heeft aangenomen als lobbyist voor de wereldvernietigende olie- en gasmaffia...... 

Waar haalt Snel het gore lef vandaan om als ABP bestuurder zo'n baan aan te nemen?? Wat een rotschoft!! (en dat in feite nog maar net na zijn volledig wanpresteren als staatssecretaris op het kinderopvangtoeslagschandaal.......)

Ach ja D66, een partij die zich als groen voordoet maar dat allesbehalve is, zo was D66 o.a. voor het verhogen van de maximumsnelheid naar 130 km/u., althans als je meedoet aan een kabinet die dat doorvoert ben je mede hoofdverantwoordelijk!! Hetzelfde kan je zeggen voor de nieuwe kolencentrales, D66 doet nu net of ze altijd tegen was, echter de partij is mede verantwoordelijk voor de bouw van 3 nieuwe kolencentrales (de laatst gebouwde centrales)....... D66 zou tegen kernenergie zijn, echter bekende politici als Alexander Rinnooy Kan (ook groot voorstander van slavernij middels 'het zzp schap'), Jan Terlouw* en Hans Wijers van die partij zijn voor kernenergie en ze zijn bepaald niet alleen!!**

D66 is een partij van en met smerige politieke oplichters, al is dat in de politiek dan bepaald weer geen uitzondering....... D66 wil de wereld redden door haar naar de kloten te helpen!! 

Als je de mogelijkheid hebt doe dan ajb mee aan de actie van Fossielvrij en 350.0rg

Een olie- en gaslobbyist in het ABP-bestuur

Hiske - Fossielvrij NL & 350.org

Al sinds 2014 vragen wij pensioenfonds ABP om te stoppen met investeren in de klimaatcrisis. Het is tijd voor een fossielvrij ABP. Daarom gaan wij op 25 juni de straat op.

Kun je dit geloven? Menno Snel, het ABP-bestuurslid dat verantwoordelijk is voor ABP’s beleggingsbeleid heeft ook een baan aangenomen als olie- en gaslobbyist [1]. 

Werken voor de belangen van de fossiele industrie én beslissen over het duurzame beleggingsbeleid van ons pensioengeld: dat gaat simpelweg niet samen. 

En terwijl ruim 6000 van ons twee weken geleden aan ABP vroegen om tégen Shells greenwashingplannen te stemmen op de aandeelhoudersvergadering, stemde ABP vóór [2]. Terwijl duizenden ambtenaren, docenten en jongeren ABP oproepen om duurzaam en met respect voor mensenrechten te beleggen, staat ABP met de rug naar de toekomst.

Kortom, het is tijd om de straat op te gaan. Samen met elf ABP-deelnemersgroepen en het jongereninitiatief “aandeelhouders van de toekomst” laten we op vrijdag 25 juni van ons horen in Amsterdam en Heerlen, voor de ABP-kantoren. Dit is onze boodschap: het duurt te lang - ABP moet nu stoppen met het financieren van de klimaatcrisis. 

Er is iets gaande. Afgelopen weken was een kantelpunt voor fossiele reuzen. Aandeelhouders bij ExxonMobil, ConocoPhillips en Chevron rebelleerden en eisten scherper klimaatbeleid [3]. Met als klap op de vuurpijl onze klimaatzaak tegen Shell: ook bedrijven moeten bijdragen aan het tegengaan van gevaarlijke klimaatverwarming [4]. 

Deze uitspraak geeft ons nog meer munitie. ABP moet stoppen met investeren in bedrijven die een leefbare wereld in gevaar brengen. We hebben het momentum, en daarom moeten we nu ABP verder onder druk zetten. Daarom staan we op 25 juni hand in hand met rijksambtenaren, waterschappers, docenten, gemeenteambtenaren, jongeren en gepensioneerden. Organisaties als Urgenda, de Jonge Klimaatbeweging en Greenpeace staan achter ons. 

Ben jij erbij op vrijdag 25 juni, Willem?

Tot snel,

Hiske, Fossielvrij NL en 350.org

[1] Nieuwsuur - Felle kritiek op Menno Snel om nieuwe functie bij olie- en gasindustrie.

[2] Nu.nl - Veel pensioenfondsen vragen Shell om meer klimaatactie, maar ABP niet

[3] The New Yorker - Big Oil’s Bad, Bad Day

[4] NOS - Milieudefensie wint rechtszaak tegen Shell: CO2-uitstoot moet sneller dalen

================================

*  Kinderboekenschrijver Jan Terlouw heeft er geen probleem me om kinderen van kinderen van kinderen op te zadelen met een enorme berg kernafval, waarvoor Rutte 2 in 2015 zelfs het gore lef had om te stellen dat het probleem met de opslag van kernafval wordt doorgeschoven naar het jaar 2115!!! Schande van een ongekend groot niveau!!!

** (excuus deze link een aantal uren na posten toegevoegd:) 'D66-prominenten zetten formatie onder druk over kernenergie' (een FD artikel)

Zie ook: 'Menno Snel (staatssecretaris D66) overleeft zonder enig ethisch besef debat over toeslag kinderopvang' (en zie de links in dat bericht)

'Wortmann: 'wij christendemocraten hebben ook het goed rentmeesterschap....' ha! ha! ha! ha! ha! ha!' (leeghoofd Wortmann is voorzitter ABP.....)

'ABP gaat verantwoord beleggen, ook in fossiele brandstoffen.... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!'

Voor meer berichten over Snel, de toeslag kinderopvang, nieuwe kolencentrales, kernenergie, Hans Wijers, Terlouw, Rinnooy Kan en/of D66, klik op het betreffende label, direct onder dit bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten