Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 17 juni 2021

Halsema (GL burgemeester Amsterdam) zegt dat ze altijd tegen apartheid was, maar ze vraagt zich af of Israël zo'n politiek voert.....

Terwijl Human Rights Watch en anderen de fascistische terreurstaat Israël hebben veroordeeld voor het voeren van apartheidspolitiek en zelfs het Zuid-Afrikaanse ANC stelt dat de apartheid in Israël nog erger is dan die voorheen in hun land, stelt Halsema, GroenLinks burgemeester van Amsterdam, doodleuk dat ze altijd tegen apartheid was, maar dat het niet duidelijk is of Israël wel een apartheidspolitiek tegen het zo verdrukte Palestijnse volk voert.......

Alsof het normaal is dat families hun huis waar ze al vele generaties wonen worden uitgezet; alsof het normaal is dat Palestijnen die op door Israël illegaal bezet land hun huis bouwen worden gedwongen dit weer af te breken daar ze geen toestemming hadden voor de  bouw, let wel: toestemming van de illegale bezetter (ze moeten dit zelf afbreken daar Israël anders een godsvermogen in rekening brengt voor de door haar verrichtte vernieling....); alsof het  normaal is dat Palestijnse boeren op de West bank hun grond niet meer kunnen bereiken, wegblokkades en versperringen maken dat schier onmogelijk; alsof het normaal is dat Israëlische 'kolonisten' onder bescherming van het leger landbouwgrond van Palestijnen onbruikbaar maken, of bijvoorbeeld hele olijfboomgaarden van Palestijnen in de as leggen; alsof het normaal is dat Palestijnen op de illegaal door Israël bezette West bank dagelijks vele wegblokkades moeten passeren, waar ze keer op keer worden beledigd en vernederd door snotneuzen met wapens; alsof het normaal is dat Israël met scherp laat schieten op niet bewapende Palestijnse demonstranten zoals tijdens The Great Return March, waarbij o.a. kinderen, invaliden, medisch hulpverleners en journalisten werden vermoord, wat betreft de laatste 2: het was overduidelijk zichtbaar dat zij hun werk verrichtten; alsof het normaal is dat Israël Palestijnse kinderen arresteert en hen onder administratieve detentie plaatst (zo kan je je niet verweren tegen gevangenneming), voorts is het bewezen dat Israël kinderen in de gevangenis martelt; alsof het normaal is dat Israël de watertoevoer voor Palestijnen saboteert en water inzet als wapen, immers men is in de Gazastrook en op de West bank voor een groot deel afhankelijk van watertoevoer uit Israël; alsof het normaal is om van de Gazastrook een getto te maken waar de bewoners in feite gevangenzitten en voor alles afhankelijk zijn van hulp geboden van buiten dat getto.......

Beste bezoeker ik kan nog wel even doorgaan, maar het beeld lijkt me wel duidelijk: Israël voert wel degelijk een apartheidspolitiek en is daarmee zelfs bezig een etnische zuivering door te voeren....... Als Palestijnen besluiten te vertrekken daar hen het leven onmogelijk wordt gemaakt, krijgen ze nooit meer de kans om terug te keren naar hun geboortegrond >> alleen dat is al schandalig!!

Maar niet voor Halsema, ze wil zelfs de stedenband met Tel Aviv niet opzeggen, nee ze verschuilt zich achter internationale organisaties als de VN, terwijl zijne VVD kwaadaardigheid Blok, minister van Economische Zaken, heeft gesteld niets te zien in een VN-onderzoekscommissie dan wel een VN-gezant, hij heeft aanbevelingen daartoe afgeraden....... BDS heeft een petitie opgesteld om Amsterdam te bewegen de samenwerking met Tel Aviv op te zeggen. Jammer dat BDS niet heeft gemeld welke reden Nederland en andere EU-lidstaten opgeven om Israël niet aan de paal te nagelen voor apartheid (en etnische zuivering): men zegt doodleuk dat dit de 'vredesonderhandelingen' zal schaden....... Te schunnig voor woorden, daar zeker Israël volledig lak heeft aan die zogenaamde onderhandelingen!!

Lees en teken de petitie ajb en geeft het door!!

Amsterdam: Will you say you were always against Apartheid?

“Vanzelfsprekend!”, zegt burgemeester Halsema hierop in haar antwoorden op schriftelijke vragen over het onlangs verschenen rapport van Human Rights Watch.

Om daar vervolgens aan toe te voegen: “De vraag of deze kwalificatie (Apartheid red.) van toepassing is op Israël dient beantwoord te worden door de daartoe bevoegde internationale juridische instanties.” In lijn met antwoorden van minister Blok op soortgelijke vragen, die vervolgens alle aanbevelingen voor het instellen van een VN-onderzoekscommissie of een VN-gezant daartoe afwijst. In de laatste stemming hierover in de VN onthielden Nederland en de meeste EU-landen zich van stemming. Kortom: als het niet onderzocht mag worden door de “bevoegde instanties” of de kwalificatie Apartheid van toepassing is, zal die dat nooit worden. Struisvogelpolitiek zou je kunnen zeggen.

We moeten helaas constateren dat het college een loopje neemt met de Amsterdamse raad en haar oprechte pogingen om met deze samenwerking Amsterdam - Tel Aviv niet bij te dragen aan mensenrechtenschendingen.

De strikte voorwaarden uit 2015, géén directe of indirecte (financiële) banden met de nederzettingen, het leger of het ministerie van defensie, zijn afgevlakt tot “waarschijnlijk niet ten gunste van” in 2017. In 2021 is dit blijkbaar verwaterd tot het weigeren van van wapenfabrikanten en defensiebedrijven en controle op activiteiten in de nederzettingen middels de VN-lijst.

De vraag is nu: Wanneer komt de raad tot die conclusie? Waarom zou Amsterdam zich voor het apartheid-normaliserende paardje laten spannen ten koste van de eigen integriteit?

Als mensenrechtenstad kan Amsterdam het zich niet veroorloven te wachten op een internationale juridische instantie voor het plakken van het etiket Apartheid op het Israëlische systeem. De vele rapporten en bewijzen liegen er niet om. En Tel Aviv is de hoofdstad en staat er symbool voor.

De gemeente Amsterdam moet de titel mensenrechtenstad eer aan doen en de stekker uit de samenwerking met Tel Aviv trekken.

Je/jouw organisatie kan deze oproep aan de gemeente steunen door hier te tekenen. (zie hier voor Engels)

=================================

Zie ook: 'Zuid-Afrika verbreekt alle diplomatieke banden met Israël'

'Gazastrook 2018 - Sharpeville 1960 >> terreur tegen vreedzame demonstranten' (en zie de links in dat bericht!!)

'Mandela's kleinzoon: Israël voert een heftiger apartheidspolitiek tegen de Palestijnen, dan destijds tegen de gekleurden in Zuid-Afrika werd gevoerd.........'

'Geen stedenband tussen Amsterdam en Tel Aviv, een oproep tot demonstratie, plus een petitie' (een bericht van juni 2015, destijds was PvdA ploert van der Laan nog burgemeester van Amsterdam...)

'Stedenband Amsterdam - Tel Aviv, een petitie tegen een band met moordenaars, die een minderheid een leven zonder geweld en onrecht ontzegt!!'

Van der Laan niet echt geschrokken van de muur die Israel oprichtte op illegaal bezette grond, of andere ellende die de Palestijnen overkomen en hij ziet als 'koopman dominee' dan ook geen reden af te zien, van de stedenband met Tel Aviv........' (wat was die van der Laan toch 'een geweldige vent.....')

'Burgemeester van der Laan (PvdA) kan niet garanderen dat geld voor de stedenband niet naar illegale Israëlische nederzettingen gaat......'

En terzijde, maar uiterst onbeschoft en inhumaan: 'John Jansen van Galen: o.a. Zuid-Afrika, Indonesië en Suriname mogen blij zijn, dat ze werden gekolonialiseerd door Nederland............'

'Jeremy Corbyn wordt gedemoniseerd als antisemiet.......' (en zie de links in dat bericht!!)

Laatste bijwerking op 17 augustus 2021: ten onrechte stond hier gemeld dat VVD hufter Blok minister van BuZa is, dat moet uiteraard voor Economische Zaken zijn, doet verder niets af aan de strekking, daar Blok China regelmatig demoniseert.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten