Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 2 juni 2021

Stalbrand in Nederweert: 4.600 varkens stierven onnodig een vreselijke dood

Kwam gisteravond in m'n mailbox een bericht tegen van Varkens in Nood woordvoerder Frederieke Schouten. Hierin het vreselijke bericht dat er weer een intensieve varkenshel is afgebrand (luister tot een uur of 10 's morgens naar de Nederlandse Radio, had het bericht dus niet meegekregen via de radio).......

Weer 'een boer' die te beroerd was om diens elektrische installatie eens in de twee jaar te laten controleren, laat staan dat deze heeft gezorgd dat de dieren automatisch de stal uit kunnen als er brand uitbreekt en al helemaal te bedonderd om brandwerende maatregelen te nemen en een sprinklerinstallatie aan te leggen, deze 'boeren' stellen elke onkostenpost zo lang mogelijk uit...... (en dan staan ze regelmatig te janken als hun dieren 'geruimd' [lees: vermoord] moeten worden vanwege de zoveelste besmettelijke ziekte, die wordt uitgelokt door zoveel mogelijk dieren in een stal te proppen.....) Het best is uiteraard om van deze stallen in- en uitloopstallen te maken, maar dat zal niet gebeuren daar de omgeving onmiddellijk in oproer zou komen (omdat de stank voor de omwonenden dan nog erger is dan die nu al is), bovendien is het land dat deze boeren bezitten in feite veel te klein voor zoveel dieren.......

Gemiddeld komen er jaarlijks 190.000 dieren om bij stalbranden en dat was (en is) in alle gevallen te voorkomen geweest, echter een cent extra uitgeven per kilo kadaver is de 'boeren' te veel. Gemiddeld inkomen van deze intensieve misdadige schoften rond de € 250.000,-- netto op jaarbasis...... Het zou me niet verbazen als 'boeren' die dit overkomt ook nog eens deels schadeloos worden gesteld door de overheid, dus met ons belastinggeld, ook geld van veganisten...... (dat is zeker zo als dieren 'geruimd' moeten worden vanwege een ziekte....) Het zou verplicht zijn om elektrische installaties te controleren, echter als je de voorwaarden ziet zijn deze belachelijk en kan je er zelfs voor kiezen om de installatie zelf te controleren, voorts zouden deze installaties minstens eens in de vier jaar moeten worden gecontroleerd en dat is natuurlijk een veel te lange periode, het best zou eens per jaar zijn, maar minstens eens in de twee jaar (vergeet niet dat in megastallen grote hoeveelheden ammoniak vrijkomen en dat gecombineerd met een hoge temperatuur, geeft een grote kans op aantasting van kunststoffen als rubber.......)

Van de NVWA valt al helemaal niets te verwachten, deze inspectie fungeert als een lobbyorgaan voor de intensieve martelveehouderij......* Ook van minister voor o.a. Landbouw, Carola Schouten (ChristenUnie) is niets te verwachten, zij wenst geen dwingende maatregelen te nemen......**

Frederieke Schouten roept mensen op om als ze varkensvlees eten, deze te kopen met minimaal 2 sterren ('beter leven......').... Beter is het om geheel te kappen met het gebruik van vlees en zuivel >> het is slecht voor je lichaam: het eten van vlees en zuivel is cholesterol opjagend, obstipatie (verstopping) bevorderend, kanker veroorzakend in o.a. het maag en darmstelsel, hartfalen tot hartinfarct bevorderend, nierfalen bevorderend en ga nog maar even door. Bovendien is het eten van vlees één van de belangrijkste oorzaken voor het opjagen van de klimaatverandering, door de bosbranden in o.a. het Amazonewoud, waar men soja teelt voor de doodsindustrie die men aanduidt als de 'vleesindustrie' (80% van de wereldsojaproductie gaat naar diervoer, waarvan Nederland na China de nummer twee importeur is, hier worden jaarlijks dan ook 600 miljoen dieren gehouden en voor het overgrote deel geslacht)....... Voorts wordt die soja met vuile zeeschepen naar Nederland vervoerd en daarna vindt er nog heel veel vervoer met dieren, kadavers en delen van kadavers plaats...... 

Verder moet als het gaat om de volksgezondheid nog opgemerkt worden dat we in 'een pandemie zitten', waar juist de intensieve veehouderij de oorzaak is van besmettelijke ziekten die overspringen naar de mens, om over antibioticaresistentie nog maar te zwijgen, ook daarvoor is deze intensieve dierenmishandeling één van de grootste schuldigen.........

Vergeet bij het voorgaande niet dat het produceren van één kilo vlees gemiddeld vijf kilo groente nodig is en een gigantische plas water, een steeds schaarser wordend product.......  

In Nederland is er een uitgebreid aanbod van veganistische producten van veganistische melk, kaas, burgers tot ijs, wat velen betreft lekkerder dan de dierlijke varianten en veel beter voor je lichaam!!

Een stal met 4600 varkens aan de Bloemerstraat in Nederweert is dinsdagmiddag rond 14.00 uur getroffen door een zeer grote brand. © fotopersburo Bert Jansen/Johan Bloemers (in een bericht van ED Regio)

Lees het schrijven van Schouten en zie of je wilt beloven nooit meer varkensvlees te zullen eten met minder dan twee sterren (en dat 'beter leven' is ook nog maar heel beperkt....):

Stalbrand eist 4600 slachtoffers, Varkens in Nood roept hulp in van consumenten

Vandaag kwamen 4.600 varkens om het leven bij een stalbrand in Nederweert, Limburg. Varkens in Nood wil dat er snel een einde komt aan de vele onnodige slachtoffers bij stalbranden. De organisatie roept consumenten op om geen vlees meer te eten van varkens die geen vluchtweg hebben bij brand.


De afgelopen vijf jaar overleden er jaarlijks gemiddeld 190.000 dieren door stalbranden. Ondanks diverse actieplannen en beloftes van veehouders en overheid daalt het aantal stalbranden niet, het aantal slachtoffers neemt zelfs toe. En dat terwijl er al lang een eenvoudige oplossing is om slachtoffers te voorkomen: een vrije uitloopstal biedt varkens bij brand een nooduitgang.

Vrije uitloop biedt nooduitgang
Dieren in vrije uitloopstallen weten bij een stalbrand de uitgang goed te vinden. Scharrelvarkens (2 sterren Beter Leven keurmerk), biologische varkens (3 sterren) en buitenvarkens van kleinschalige bedrijven lopen vrijwel geen risico bij een stalbrand. Dat geldt echter niet voor hun soortgenoten in de intensieve varkenshouderij: zij kunnen bij een brand geen kant op in de hermetisch afgesloten stallen.

Stalbranden zonder slachtoffers
De combinatie van mestgassen, brandbare materialen en luchtwassers maakt dichte stallen bijzonder brandgevaarlijk, een klein vonkje is vaak al genoeg. Ondanks alle inspanningen van de sector, neemt het aantal stalbranden al jarenlang toe.

Frederieke Schouten, directeur van Varkens in Nood: “Het gaat nooit lukken om stalbranden volledig te voorkomen, dus laten we er in ieder geval voor zorgen dat er daarbij geen slachtoffers vallen. Elk dier in de intensieve varkenshouderij heeft recht op een nooduitgang. Door te kiezen voor vlees met minimaal twee sterren, geven consumenten varkens een vluchtweg bij brand.”

Koop alleen vlees met 2 of meer sterren
Al het vlees met minder dan 2 sterren van het Beter Leven keurmerk is afkomstig uit de intensieve varkenshouderij. Deze dieren worden gehouden in afgesloten stallen zonder vluchtweg.

Frederieke Schouten: “Uiteindelijk bepaalt de consument het aanbod in de supermarkt. Een stuk vlees van een varken met vrije uitloop is gemiddeld 50 cent duurder. Voor de meeste huishoudens een klein bedrag maar voor de varkens het verschil tussen vluchten of verbranden. En dan hebben we het nog niet eens over het verhoogde welzijn van varkens die naar buiten kunnen.”

De varkensvlees-pledge
Consumenten kunnen op de website Varkens in Nood beloven dat ze nooit meer varkensvlees eten of alleen nog vlees van varkens met een keurmerk van 2 of meer sterren. De resultaten van die belofte (pledge) worden aangeboden bij de vijf grootste supermarkten.

Link naar de campagnepagina en pledge:


Frederieke Schouten
Directeur en dierenarts
frederieke@varkensinnood.nl
020 61 777 57
06 48 92 68 89


Varkens in Nood
Tilanusstraat 8b
1091 BH Amsterdam

www.varkensinnood.nl
www.linkedin.com/company/stichting-varkens-in-nood

===================================

* Zie daarvoor bijvoorbeeld:  'NVWA zet zieke dieren op transport, terwijl het haar taak is dit tegen te gaan' en dan één die nog verdergaat: ''Nieuwe beelden: dierenartsen NVWA doen mee aan mishandeling varkens in slachthuis' (met bewijs op video, beelden en artikel van RTL Nieuws)

** Zie: 'Schouten (minister 'Christen'Unie) onderneemt niets tegen stalbranden ofwel dierenmishandeling met een 'legitieme laag'' (!!!!)

Zie ook: 'Onderzoeksraad voor Veiligheid: het is niet kosteneffectief boeren te verplichten om stalbranden te voorkomen.......' (SCHANDE!!!)

'79.000 leghennen en kalkoenen vermoord vanwege alweer een vogelgriep uitbraak'

'Varkens dood door brand in vrachtwagen bij een buitentemperatuur van boven de 30 graden Celsius......' (en zie de links in dat bericht) Ook uit dat bericht blijkt dat Nederland 'uiterst deskundig' is op gebied van dierenmishandeling of beter gezegd 'deskundig' in het martelen van dieren.....

'Stalbranden: dit jaar al 173.500 dieren het slachtoffer, meer dan in heel 2018 - deel 2' (bericht van 24 augustus 2019.....)

'Stalbranden: dit jaar al 172.000 dieren het slachtoffer, meer dan in heel 2018' (dit bericht is van een paar dagen voor het bericht onder de link hierboven....)

'Derving is winstgevend!' (supermarkten gooien enorme hoeveelheden vlees weg dat over de datum is, goed voor de winsten; lees dat bericht beste bezoeker!)

'Het vervoeren van dieren als vracht om daarna geslacht te worden is afschuwelijk wreed: verbieden!!!'

'Dierenmishandeling: Nederlandse vleeskalveren voor meer dan de helft zwaar ziek >> het zoveelste schandaal uit de intensieve veehouderij....'

'Jaarlijks sterven 5 miljoen biggen al voor de slacht en Greenpeace klaagt de Rabobank aan'

'Nederland heeft nog steeds 6 miljoen gekooide kippen' (een bericht van april 2020 en vandaag, 2 juni 2021, werd bekend gemaakt dat na de Tweede Kamer, ook de Eerste Kamer tegen het in kooien houden van dieren is)

'Dierenbeulen van de varkenssector liegen kinderen voor: varkens hebben het reuze naar hun zin en weer een vrachtwagen met varkens verongelukt

'Miljoenen illegale biggen en varkens in Nederland, tezamen met alle andere schandalen: niets aan de hand volgens 'deskundige''

'Hitteprotocol is een wassen neus

'56.000 schapen zullen levend worden geroosterd

'Farmers Defence Force en 'de noodzaak' van eiwitrijk voedsel voor koeien en kalveren

'Minister Schouten (CU) moet eindelijk actie ondernemen: stop de extra dierenmishandeling door hete zomers in de intensieve veeteelt

'Carola Schouten (CU minister) verbiedt vanwege dierenleed veetransporten tot buiten de EU: leed dat tegelijk willens en wetens in stand wordt gehouden door die transporten....

'Veetransporten naar buitenland moeten onmiddellijk worden gestopt'

'Carola Schouten (CU minister) vindt dat dieren in overvolle vrachtwagens tot en met 35º C. mogen worden vervoerd'

'Een onmiddellijk verbod op de nieuwbouw van mestkelders onder megastallen'

'Dierenmishandeling: in Nederlandse slachthuizen worden dieren vreselijk gemarteld en dat bij herhaling, varkens worden zelfs levend gekookt.....'

'Varkensboeren hebben altijd het beste met 'hun' dieren voor, daarom eisen ze van Dijksma een versobering van de dierenwelzijnsregels........'

''Beter leven ster promotie' door Vroege Vogels voor melk en andere zuivel.........'

'Frederieke Schouten van Varkens in Nood schiet zwaar tekort in mediaoptreden n.a.v. stalbranden'

'Eén ster beter leven.... De hypocrisie ten top!!!'

-------------------------------------------------

En dan nog een paar links naar berichten over stikstof: 'Commissie Remkes: stikstofplan Rutte 3 volkomen onvoldoende'

'Stikstof: de feiten op een rij' (zie ook de links in dat bericht)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten