Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 10 april 2020

Nederland heeft nog steeds 6 miljoen gekooide kippen

Dacht vanmorgen dat ik van m'n stoel donderde toen ik een petitie van Compassion in World Farming las waarin wordt gezegd dat in Nederland nog steeds kippen in kooien worden gehouden...... En nee, de eieren van deze kippen vindt je niet in het Nederlandse supermarktschap, ze zijn bedoeld voor de horeca en voor de export......

Hoe is dat gvd mogelijk? Kippen houden in volkomen met gaas omgeven kooien (waar ze ook op moeten staan....), legbatterijen waren toch verboden in Nederland???

Mensen lees en teken de petitie ajb (juist nu) en geeft het door! (meedoen is in een paar seconden gebeurd)

Kom in actie voor de kooikip deze Pasen

Compassion in World Farming noreply@ciwf.nl via server8839.e-activist.com 


Allereerst willen we je fijne Paasdagen toewensen. We hopen dat je ondanks de grote zorgen en veranderingen rond de coronacrisis toch mooie dagen hebt.

Mocht je eieren kopen met de Pasen, let dan goed op de keurmerken. Kies voor eieren met minimaal twee sterren van het Beter Leven keurmerk, zoals vrije uitloop, biologisch of Kipster. Dan weet je dat de legkippen een goed leven hebben*. Momenteel komen de dieren helaas niet buiten. Vanwege de dreiging van vogelgriep geldt er al weken een ophokplicht.

Ik kom in actie

Wat veel mensen niet weten is dat er nog altijd 6 miljoen kippen in krappe kooien zitten in de Nederlandse vee-industrie. Deze eieren liggen niet in de supermarkt, maar worden vooral gebruikt in de horeca of voor de export.

Kuikens
(zo zouden alle kuikens en kippen moeten worden gehouden, echter dergelijke plaatjes misbruikt men vooral t.b.v. pasen, waarbij men mensen aanzet zoveel mogelijk eieren te eten, iets dat allesbehalve gezond is, zo verhogen eieren het cholesterol gehalte....)
 
Opgesloten achter tralies staan de dieren op draadgaas dat in hun pootjes snijdt. Ze zullen nooit buiten scharrelen of de zon zien. Het dierenleed is schrijnend. Wij voeren daarom campagne voor een verbod op kippenkooien. Jij kunt daarbij helpen door de petitie te tekenen.

Help jij deze Pasen de kooikip?
================================
* Waarbij niet moet worden vergeten dat kippen die voor de leg worden gehouden, ook in de zogenaamde duurzame kippenhouderij alsnog een veel te kort leven hebben en ze nooit mogen zorgen voor hun kuikens.... Beter dus in het geheel geen eieren te eten. Er is een prima alternatief, een veganistisch 'eierpoeder' dat je met water kan aanmaken en waarvan je een 'omelet, roerei of stukjes ei' kan maken, bijvoorbeeld voor nasi. Het is zelfs een stuk goedkoper dan het aantal eieren dat je daarvoor zou moeten kopen en mensen het is minstens zo lekker, zonder dat je een smerige smaak krijgt als je het met bepaald bestek eet, ook heb je geen last van de stank als je de borden of pannen moet afwassen!

Voor meer berichten over de intensieve martelveehouderij, klik op dat label, direct onder dit bericht. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten