Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 28 april 2020

Bayer gaat harder optreden tegen patiënten die kanker opliepen door glyfosaat

Hoe ongelofelijk schunnig kan een bedrijf handelen? Wel Bayer, je weet wel hetzelfde bedrijf dat tijdens WOII onder de nazi's dierproeven uitvoerde op concentratiekampgevangenen, heeft een stap gezet die elk ethisch en moreel besef mist: het bedrijf gaat de kankerpatiënten en de nabestaanden van deze patiënten, die de ziekte opliepen door het professioneel gebruik van Roundup en die het bedrijf daarvoor aanklagen, harder aanpakken >> het bedrijf blijft erbij: glyfosaat, het hoofdbestanddeel van Roundup 'is volkomen veilig.......' Hoe ongelofelijk inhumaan kan een bedrijf zijn, oh ja het kan nog erger zie het handelen van Bayer tijdens WOII, zoals hiervoor aangehaald...... (zo nog meer daarover)

Belachelijk genoeg zegt Bayer wel, dat het niet zomaar akkoord zal gaan met een schikking, Bayer stelt dat het op een bepaald moment zal betalen, als het bedrag niet al te groot is.......Voor een schikking betalen bedrijven niet zelden enorme bedragen, waarmee ze proberen rechtszaken te voorkomen, als zo'n schikking lukt zegt men doodgemoedereerd dat men geen schuld heeft bekend en dus in feite niet schuldig is aan de dood van velen.......*

Schande ook dat Bas Eickhout, GroenLinks grofgraaier in de EU, akkoord ging met het langer toestaan van glyfosaat voor de professionele land- en tuinbouw...... Daarover gesproken: 'googelde' op Roundup en deze letterlijke kankertroep wordt nog volop aangeboden voor de particuliere markt, terwijl dit al verboden zou zijn.......(voor alle duidelijkheid: Roundup werd op de markt gebracht door Monsanto en dat bedrijf werd overgenomen door Bayer)

Laten we hopen dat er geen schikking zal volgen en dat Bayer failliet zal gaan, immers het bedrijf bestaat al 75 jaar te lang!!! (Bayer is na het eind van WOII voortgekomen uit IG Farben en was voorheen in feite de medische tak van dit bedrijf dat in een andere fabriek ook nog eens Zyklon B produceerde, waarmee Joden, Roma, Sinti en homo's werden vergast..... Prins Bernhard was voor de oorlog commissaris van IG Farben....)

Dan te bedenken dat dit smerige bedrijf ook nog eens binnenloopt door het Coronavirus, de omzet is het eerste kwartaal met 6% gestegen t.o.v. dezelfde periode vorig jaar......

Het volgende bericht komt van De Beurs.nl:

Bayer gaat krachtig optreden tegen klachten over onkruidverdelger

Gepubliceerd op 27 april 2020 08:49

FRANKFURT (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Het Duitse chemieconcern Bayer gaat vanwege de economische risico's van de coronacrisis krachtiger optreden tegen het groeiende aantal klachten in de Verenigde Staten in verband met de mogelijk kankerverwekkende onkruidverdelger Roundup. Dat meldde de onderneming in zijn handelsupdate over het eerste kwartaal.

Het concern blijft erbij dat glyfosaat, het hoofdbestanddeel van Roundup, veilig is en Bayer verzet zich tegen veroordelingen tot het betalen van een schadevergoeding. Het aantal klachten steeg in het eerste kwartaal tot 52.500, van 48.600 gemeld in februari. In de tussentijd is Bayer aan het onderhandelen over een schikking. Die gesprekken lopen vanwege de pandemie "aanzienlijk" trager , aldus de chemiegigant.

"Wij gaan alleen een schikking overwegen als het financieel gezien redelijk is", stelde topman Werner Baumann van Bayer. Hij vindt het ook belangrijk dat een mogelijke deal goed uiteenzet hoe toekomstige klachten snel afgehandeld kunnen worden. Deze voorwaarden gelden volgens de topman meer dan ooit, nu acute problemen met betalingen en een economische neergang op de loer liggen.

Vorig kwartaal had Bayer nog de wind mee van de pandemie. De omzet steeg mede dankzij sterke vraag naar medicijnen tot 12,8 miljard euro. Dat betekende een groei van 6 procent ten opzichte van een jaar eerder. De winst nam met een vijfde toe tot 1,5 miljard euro. De vooruitzichten voor dit jaar blijven ondanks de onzekerheid rondom Covid-19 staan, meldde Bayer.
===================================
* Opvallend: Roundup werd in de 70er jaren van de vorige eeuw geïntroduceerd, sinds die tijd is twee derde van de insecten uitgestorven........

Voor meer berichten over Roundup, glyfosaat, Bayer, IG Farben, Monsanto en/of insectensterfte, klik op het betreffende label, direct onder dit bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten