Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 5 juni 2021

Boot met Rohingya vluchtelingen heeft na vier maanden toestemming tot aanmeren gekregen

Vanmorgen op WDR 5 het nieuws dat een boot met Rohingya vluchtelingen na vier maanden eindelijk toestemming van de Indonesische autoriteiten heeft gekregen om aan te meren, wat met een sleepboot moet zijn gebeurd (zo meer daarover)...... Tijdens de reis zijn 9 van deze vluchtelingen overleden en dat door de uiterst schunnige weigering van diverse overheden om het schip aan te laten meren, dan wel hen op te laten nemen door een passerend schip, mensen die overleden door dorst en honger....... De boot kampte al snel na vertrek op 11 februari jl. uit Cox's Bazar (Bangladesh) met motorproblemen waardoor het schip stuurloos werd, vissers hebben deze motor een keer gerepareerd, maar kort daarop begaf de motor het opnieuw....... Overigens zou volgens andere mediaorganen het schip stuurloos zijn aangeland op een onbewoond Indonesisch eiland, in feite betekenend dat de autoriteiten geen toestemming hebben gegeven voor het aanmeren, waarmee het maar de vraag is of de vluchtelingen in Indonesië mogen blijven.....

De Indiase marine heeft het schip uit haar territoriale wateren gehouden, o.a. door het terug te duwen naar internationale wateren....... Wel heeft deze marine de mensen een paar keer van voedsel en water voorzien.

Schandalig ook dat westerse landen niet hebben ingegrepen, immers de boot met deze onfortuinlijke mensen bevond zich in internationale wateren en dat in een gebied waar ook veel westerse schepen hun route volgen..... Hetzelfde westen dat zo'n grote bek heeft over de vervolging van het Rohingya volk door het Birmese leger, een vervolging die men in het westen zelfs (terecht) aanduidt als genocide, echter ondanks deze feiten was het westen te beroerd om deze mensen te redden, wat nog eens de enorme hypocrisie van het westen heeft blootgelegd.......... 

Photo by Muzakir Nurdin [for Geutanyoe Foundation]

Ach ja wat wil je, als je ziet dat de EU schijt heeft aan de bootvluchtelingen uit Noord-Afrika en hen liever laat verdrinken in de Middellandse Zee, dan dat men ze op wil nemen, terwijl deze vluchtelingen voor de overgrote meerderheid op de vlucht zijn geslagen door westerse terreur in hun thuisland (illegale oorlogen), dan wel westerse bemoeienissen die dictators in hun thuisland aan de macht hebben gehouden vanwege bijvoorbeeld handelsvoordelen en visserijrechten....... 

Teken ajb deze petitie: 'Breaking: Myanmar military coup - demand U.S. sanctions' (de petitie staat nog open en ook wij kunnen deze tekenen)

Zie ook: 'Rohingya bootvluchtelingen zitten vast op zee en geen land wil ze opvangen, intussen al 8 doden......'

'Birma (Myanmar) weigert na eerdere toezeggingen Rohingya terug te nemen

'Israël moet stoppen met wapenleveranties aan neonazi's in Oekraïne' (met o.a. een verwijzing naar Aleke's Blog [nu: Leefse....!] en aandacht voor wapenleveranties van Israël aan de junta in Birma; Israël heeft er totaal geen moeite mee om dictators van wapens te voorzien, maar ja wat wil je als het gaat om een fascistische apartheidsstaat...??)

'Vriendschappelijke en handelsrelaties met landen die minderheden vervolgen moeten worden gekapt

'Aung San Suu Kyi beschuldigt Rohingya van terreuraanslagen........ Bloedbaden op komst......' (!!!!)

'BBC en NOS met nepnieuws aangaande Rohingya in Birma, 'een lekker potje' natrappen!!

'VN moet Rohingya beschermen tegen genocide door Birmaanse leger en politie!'

'Tientallen Rohingya dood gevonden op ronddrijvend schip'

'Koenders stil: Rohingya volk wordt uiterst gewelddadig weggezuiverd uit Birma.... Eis actie van de VN!'

'Koenders (alweer) met geen woord over de slachting onder Rohingya in Birma'

 
Klik hier op de link naar een artikel van Wildeman, die zich al langer met de Rohingya minderheid in Birma bemoeit, geplaatst in Elsevier, op 23 mei 2014. Klik op deze link voor het hele verhaal van Wildeman, gedaan op 'Joop', een verhaal over de zwaar disfunctionerend staatssecretaris Dijksma in deze.
 
'Leger Birma verkracht en moordt op grote schaal' NB een bericht van het AD, uit 2014.......

'Ploumen (PvdA) en de oorlog tegen Rohingya: wij oefenen zeker druk uit op de regering van Myanmar, via Indonesië....... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!' (Ploumen, dezelfde schoft die als minister in Rutte 2 de ontwikkelingssamenwerking de nek omdraaide en daarvoor Nederlandse ondernemers in ontwikkelingslanden geld gaf, een beleid dat na een jaar door Oxfam Novib de grond in werd geschreven, geen ontwikkeling door dat geld, integendeel dat geld was verdwenen in de buitenlandse kluizen van de betreffende ondernemers.....)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten