Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 9 januari 2019

Jaarlijks sterven 5 miljoen biggen al voor de slacht en Greenpeace klaagt de Rabobank aan

Varkens in Nood luidt de noodklok over de enorme biggensterfte in ons land, een sterfte die plaats vindt in de intensieve martelveehouderij, nog voor deze dieren zouden worden vermoord in slachthuizen.......
Zeugen werpen jaarlijks 30 biggen dat is 6 keer meer dan normaal en op zich al een marteling van formaat.....
In 2009 trok Varkens in Nood al aan de bel over de enorm hoge biggensterfte, destijds 12,9% van het totaal aantal biggen) en de destijds verantwoordelijk CDA minister, hare boosaardigheid Verburg (mede moordenaar van Q-koorts patiënten) gaf de varkensboeren godbetert tot 2018 de tijd om iets aan die sterfte te doen, in dat jaar zou volgens Verburg de sterfte moeten zijn teruggedrongen tot 10%....... (zo'n lange termijn is een schande van jewelste, om niet te zeggen een enorme misdaad tegen de arme dieren in die doodsindustrie! Dan nog het percentage, zelfs 10% is veel te veel....)
In 2016 was het aantal gestorven biggen niet afgenomen, maar juist toegenomen tot 13,9%...!! Ondanks dat feit nam de verantwoordelijk staatssecretaris destijds, PvdA hufter en dierenbeul van Dam, geen maatregelen......
De overkoepelende organisatie van dierenbeulen die zich 'varkenshoudsers' noemen, ofwel ´producentenorganisatie varkenshouderij' (POV; varkens teruggebracht tot 'product....'), is van oordeel dat het maximale is gehaald en dat verdere sterfte terugdringing tot onder de 13% niet mogelijk is........
Intussen is 'Christen'Unie minister, leeghoofd Schouten de verantwoordelijke en ook zij onderneemt hoegenaamd niets, terwijl in 10 jaar tijd de situatie alleen maar is verslechterd......
Mensen, stop met het eten van vlees, daarmee voorkom je dit soort schandalen en doe je je lichaam een groot plezier. Vleeseten is verantwoordelijk voor klachten in de volgende organen: hart, lever, nieren, huid, maag en darmen, waarin de laatste 2 veel kankers voorkomen door het eten van vlees, bovenal doe je de gemartelde dieren er een groot plezier mee..... Door het eten van vlees ben je mede verantwoordelijk voor de enorme dierenmishandeling in de intensieve veehouderij......
Wat betreft het laatste: ook 'Beter leven sterren' zijn leuk voor het geweten, maar uiteindelijk worden ook die dieren veelal veel te vroeg vermoord, daar ze na een bepaalde leeftijd niet productief genoeg zijn...........
Varkens in Nood luidt noodklok over biggensterfte
9 januari 2019

Varkens in Nood luidt noodklok over biggensterfte

Jaarlijks sterven ruim 5 miljoen biggen nog voor de slacht. De varkenssector belooft al tien jaar beterschap aan steeds weer nieuwe ministers van landbouw, maar de biggensterfte daalt niet. De varkenssector lijkt zich er bij neer te leggen. Varkens in Nood roept de minister met klem op om in te grijpen.

Steeds meer biggen per bevalling

Elk jaar sterven miljoenen biggen nog voor ze vier weken oud zijn. De hoofdoorzaak is het groeiende aantal biggen dat per zeug wordt geboren. Zeugen in de intensieve varkenshouderij baren inmiddels meer dan 30 biggen per jaar. Dat zijn er zes keer meer dan normaal is voor een varken. Door die toename is het gemiddelde geboortegewicht per big afgenomen. Lichtere biggen zijn zwakker en kwetsbaarder en lopen een hoger risico om vroegtijdig te sterven. Toch blijven varkenshouders stug door fokken op meer biggen per zeug, de worpgrootte stijgt nog steeds met een halve big per jaar.

Overheid neemt geen verantwoordelijkheid

In 2009 luidde Varkens in Nood voor het eerst de noodklok over de hoge biggensterfte van 12,9% in 2008. Toenmalig minister Gerda Verburg riep de sector op om voor het eind van 2018 de biggensterfte terug te dringen naar maximaal 10,5%. In 2016 bleek het sterftepercentage verder gestegen naar 13,9%. Staatssecretaris Martijn van Dam dreigde destijds een wettelijke limiet te stellen aan het aantal biggen per worp. Maar de sector beloofde nogmaals beterschap en kreeg wederom uitstel.

Sector geeft het op

De overkoepelende producentenorganisatie varkenshouderij (POV) lijkt zich inmiddels neer te leggen bij de hoge sterftecijfers. "Misschien is 13 procent wel het best haalbare", stelt voorzitter Janssen. Ook op de website van POV is te lezen: ‘Met de wetenschap van nu, concludeert de POV dat de doelstelling in 2009 te ambitieus was.’

Brandbrief minister Schouten

Kunnen al die beloftes aan de overheid van de laatste tien jaar zo eenvoudig overboord worden gegooid? Varkens in Nood vindt dat onacceptabel en eist dat de minister nu eindelijk eens ingrijpt. De organisatie roept haar achterban op om de brandbrief aan Schouten te ondertekenen. Zo moet duidelijk worden dat het aanpakken van de biggensterfte nu écht niet langer mag worden overgelaten aan de sector. Tien jaar falen is genoeg.

Lees hier de brandbrief aan minister Schouten

image
Gemiddeld aantal levend geboren biggen per zeug en gemiddelde uitval tot spenen. 
Bron: Cijfers Agrovision en bewerking LEI

Frederieke Schouten 020-6177757
06-4892 6889

 
 Twitter Facebook Varkens in Nood Tilanusstraat 8b1091 BH Amsterdam
=====================================

Hier nog een bericht van Greenpeace dat ik vanmorgen ontving over de intensieve martelveehouderij en de verantwoordelijkheid van de Rabobank voor dierenmishandeling en het vernielen van het milieu en aanjagen van de klimaatverandering door die doodsindustrie..... De Rabobank investeert 'maar liefst' 38 miljard euro in deze doodsindustrie..... Lees het geheel, teken ajb en geeft het door:

Ons klimaat lijdt onder #vleeskoorts Rabobank


Ik mail je over een onderwerp dat mij enorm aan het hart gaat, namelijk de vee-industrie. Ik kan de schandalen rondom veefabrieken niet meer zien: stalbranden, dierenleed, besmet vlees, water- en luchtvervuiling. Ook schandalig is dat de grootste verliezers vaak onderbelicht blijven: ons klimaat en de natuur. 

Als bewuste consument wil ik klimaatverandering tegengaan, net als jij. Maar ongewild worden we er toch bij betrokken. Hoe? Bijvoorbeeld door de grootste investeerder in deze industrie veel geld toe te vertrouwen. Want of je nu Rabo-klant bent, of niet: door miljarden in veefabrieken te pompen, is de Rabobank de ronkende financiële motor achter dit systeem. Dit pik ik niet langer, daarom dien ik een klacht in. Doe je mee?


Wat jij kunt doen
Je krijgt deze mail omdat je eerder hebt laten zien dat je geeft om onze planeet. Jouw stem is ook nu ongelofelijk belangrijk. Als we de Rabobank doen overstromen met klachten, kan de bank toch niets anders doen dan luisteren? Het kost je 2 minuten. Doe je mee?
Dien een klacht in bij de Rabobank.
Deel deze actie via Facebook, Twitter of Whatsapp. Of stuur de mail door.
Meer doen? Word E-Warrior en doe mee aan online acties.

HOE LEG JE DIT UIT, RABOBANK?


WAT DE RABOBANK MOET DOEN

Als we onze mooie planeet willen sparen, kan de schadelijke vlees- en zuivelindustrie niet langer zo doorgroeien. Voor Rabo zit er maar één ding op: stoppen met investeren in veefabrieken en gebruik van het kapitaal voor een duurzame, ecologische toekomst met minder dieren.

De bank investeert bijna 
40 procent van haar landbouw-potje in de wereldwijde vlees- en zuivelsector. Met deze € 38 miljard houdt Rabobank de productieketen in een ijzeren greep. Om je een idee te geven: ruim 100 miljoen mensen in 140 landen eten dagelijks vlees dat in Nederland is ‘geproduceerd’. Tot deze hoeveelheden kom je alleen met veefabrieken, niet met boerderijen.

Daarom dien ik een klacht in. Doe je mee?

WIJS RABOBANK OP ZIJN VERANTWOORDELIJKHEID

(dat laatste vind ik belachelijk 'E-Warrior.....'; maar ach, het is voor het goede doel moet je maar denken)

Met vriendelijke groet,Herman van Bekkem
Voor meer informatie over de: intensieve martelveehouderij, vleeseten, Verburg, van Dam en/of Schouten, klik op het desbetreffende label, direct onder dit bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten