Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 29 januari 2019

Remco Dijkstra (VVD Tweede Kamer): het OV is geen alternatief voor de auto!

Vanmorgen op BNR na 9.00 u., VVD hufter Dijkstra, die sprak over rekeningrijden, daar nu uit onderzoek zou blijken dat ook de VVD achterban in meerderheid voor is.

Geen sprake van zo had je al begrepen, immers Dijkstra is een auto-idioot. Waarschijnlijk was deze knurft nog niet goed wakker toen hij aan de telefoon kwam, daar hij wist te melden dat het openbaar vervoer en de fiets geen alternatieven zijn voor de automobilist....... ha! ha! ha! ha! ha!

Het voorgaande terwijl de VVD tot nu toe vol hield dat het OV en de auto gelijke vormen van vervoer zijn...... Uiteraard is dat standpunt te belachelijk voor woorden, immers de meeste mensen wonen op flinke afstand van OV haltes en daarbij is dat plaatselijke OV, zeker op het platteland, wat betreft het aantal ritten volkomen ontoereikend..... (je mag veelal blij zijn als er één keer per uur een bus gaat....)

Dan de trein: als je vanuit steden als Eindhoven 's nachts met de trein naar Den Haag wilt, moet je er vroeg bij zijn, daar je het na 1.00 u. 's nachts kan vergeten....... Daarnaast is het OV intussen duurder dan autorijden, de kosten voor het OV zijn in Nederland de hoogste van alle EU-lidstaten..... Het beleid dat de VVD al sinds 2010 voert is er dan ook op gericht, de OV reiziger in de auto te jagen..... (dat met hulp van het CDA, D66, de PvdA, ChristenUnie, PVV en een paar kleine rechtse fracties.....)

Overigens is ook het budget voor autoverkeer een stuk groter dan voor het OV..... Daarover gesproken: Dijkstra wil dat al het geld dat door automobilisten wordt opgebracht via de belastingen op autorijden, ten goede komt aan het autoverkeer....* Alsof er niet jaarlijks 18.000 mensen vroegtijdig overlijden (na een akelig ziekbed), als gevolg van langdurige auto-uitstoot inademing...... Dit nog naast een groot aantal kinderen dat jaarlijks long- en/of luchtwegklachten oploopt door diezelfde uitstoot...... Om nog maar te zwijgen over de doden en het grote aantal gewonden, die direct bij ongelukken in het autoverkeer vallen...... Deze zaken trekken een zware wissel op het budget voor de zorgkosten en niet op het budget voor autoverkeer.......

Dijkstra is grootlobbyist van de asfaltmaffia, zo heeft hij volkomen overbodig nogmaals bewezen...... Vergeet niet dat hij lid is van misdadigers partij VVD, een partij die zelfs de maximumsnelheid heeft verhoogd op Nederlandse wegen, alsof we niet tot de EU-landen behoren met de slechtste luchtkwaliteit en alsof we niet te kampen hebben met een snel verlopende klimaatverandering..........

Zoals al vaak op deze plek betoogd: het is de hoogste tijd om het OV gratis te maken, laat iedere inwoner naar inkomen een geoormerkt bedrag betalen voor het openbaar vervoer, kunnen we meteen van het OV een werkelijk alternatief voor de auto maken. Mensen die dan toch willen blijven rijden, betalen dus dubbelop... Overigens blijkt uit vele praktijkproeven, dat mensen met een auto, bij gratis OV daadwerkelijk overstappen op dat OV (in proeven waar deze mensen niet extra hoefden te betalen voor die proef met gratis OV....) Op die manier kunnen we werkelijk de klimaatverandering nog enigszins afremmen...... (naast het onmiddellijk sluiten van kolencentrales, die de VVD en de meeste van de voornoemde politieke partijen, schandalig genoeg open willen houden tot 2030......)

* Vergeet niet dat ook niet autobezitters dik meebetalen aan hun eigen vergiftiging, middels door hen betaalde belastingen die ten goede komen van o.a. snelwegen en parkeerplaatsen.......

Zie ook (een eerder bericht van deze dag): 'Duitsland 'neemt de klimaatverandering serieus': de laatste kolencentrales gaan in 2038 dicht.......' (met o.a. aandacht voor de maximumsnelheid op Duitse snelwegen en de rol van Samsom in het klimaatdebat in Nederland)

En zie wat betreft het milieu:
'Stientje van Veldhoven (D66 staatssecretaris) heeft het eindelijk voor elkaar: statiegeld op kleine plastic flesjes' (en zie de links in dat bericht, ook naar artikelen over autorijden)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten