Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 18 januari 2019

Eurovisiesongfestival 2019 in fascistische apartheidsstaat >> boycot dit festival!!

Het Eurovisiesongfestival staat voor dit jaar in Israël gepland en als de Tour de France van vorig jaar is dit alweer één grote reclame voor het fascistische* apartheidsbewind in dit van de Palestijnen gestolen land. E.e.a. blijkt wel uit het feit dat Israël het evenement laat plaatsvinden in Jeruzalem, een extra schop tegen de schenen van het al zo geplaagde en vervolgde Palestijnse volk......

Alsof het de normaalste zaak van de wereld is heeft Israël dit jaar al meer dan 150 ongewapende Palestijnse demonstranten dood geschoten, waaronder kinderen, invaliden, medisch hulpverleners (inclusief een Canadese arts) en journalisten...... De reguliere westerse media en het grootste deel van de westerse politici kijken de andere kant op en reageren eigenlijk pas als er een Israëlische militair gewond raakt, of als er een veredelde vuurpijl ('raket') van de Palestijnen op Israelsiche grondgebied terechtkomt......

De situatie in getto Gazastrook is nijpend en er is een tekort aan diverse eerste levensbehoeften.... De Gazastrook, een openluchtgevangenis die het best te vergelijken is met het getto van Warschau tijdens de Tweede Wereldoorlog......

Lees de volgende artikelen van Diensten en Onderzoek Centrum Palestina (docP), waarin het tweede artikel een mailactie is vervat met een oproep tot het boycotten van het Eurovisiesongfestival in Israël (het eerste artikel is van vorig jaar juni, vandaar de afwijkende cijfers). Doe ajb uit medemenselijkheid niet mee aan de propaganda voor de fascistische en moorddadige apartheidsstaat Israël en boycot het Songfestival! (en geeft het door!)Palestijnse artiesten, radio- en televisiejournalisten roepen op tot een boycot van het Eurovisiesongfestival in 2019!

12 juni 2018

Ondergetekende, de Palestijnse vakbond en netwerk van Palestijnse culturele organisaties, verzoeken de leden van de European Broadcasting Union (EBU), deelnemende landen, deelnemers en het publiek om het Eurovisiesongfestival in 2019, dat georganiseerd wordt door Israël, te boycotten. Zou het Euroviesiesongfestival toentertijd zijn doorgegaan in Zuid-Afrika?

Het regime van Israël, met zijn militaire bezetting, nederzettingskolonialisme en apartheid gebruikt het Eurovisiesongfestival schaamteloos als onderdeel van de ‘Brand Israël-strategie, die Israël van zijn mooiste kant laat zien om de aandacht af te leiden van zijn oorlogsmisdaden tegen de Palestijnen.

Sinds 30 maart 2018 hebben Israëlische sluipschutters een shoot-to-kill-or-maim beleid geïmplementeerd waarbij meer dan 117 ongewapende Palestijnse demonstranten, waaronder 13 kinderen, werden gedood en meer dan 13.000 mensen gewond raakten, waaronder velen die levenslang gehandicapt zullen blijven.

Alleen al op 14 mei, slechts twee dagen na  het winnen van het Eurovisiesongfestival, vermoordde Israël 62 Palestijnen in Gaza, waaronder zes kinderen. Diezelfde avond organiseerde Neta Barzilai, de vertegenwoordigster van Israël op het Eurovisiesongfestival van 2018, een overwinningsconcertin Tel Aviv, georganiseerd door de burgemeester, en stelde dat ze “een reden hebben om gelukkig te zijn”.


De Israëlische premier Benjamin Netanyahu onderstreepte de opzet van zijn extreemrechtse regering om het imago van Israël op te poetsen door middel van kunst, en noemde Barzilai ‘de beste ambassadeur van Israël’.

Om het nog erger te maken, kondigde Israël aan dat het mega-evenement, Eurovisie 2019, zal plaatsvinden in Jeruzalem, in weerwil van de Verenigde Naties, die de soevereiniteit van Israël over Jeruzalem niet erkent. De VN en de Europese Unie beschouwen Oost-Jeruzalem een onderdeel van het bezette Palestijnse grondgebied, dat illegaal geannexeerd is door Israël.

Maar ongeacht of het Eurovisiesongfestival zal plaatsvinden in Jeruzalem, Tel Aviv of elders onder controle van het apartheidsregime van Israël, moet de wedstrijd geboycot worden om medeplichtigheid, normalisering en een onomkeerbare smet op het Eurovisiesongfestival door de flagrante mensenrechtenschendingen van Israël, te voorkomen.
Gewetensvolle mensen wereldwijd komen tot diezelfde conclusie, en hun solidariteit geeft ons moed.

In IJsland tekende bijna 8% van de bevolking een petitie om het Eurovisiesongfestival in 2019 te boycotten. De Israëlische Consul haastte zich naar IJsland om de schade te beperken.
In Ierland pleitte voormalig Euroviesiesong-winnaar Charlie McGettigande burgemeester van Dublin en verscheidene politici en vakbondsleiders voor een boycot van het Eurovisiesongfestival in 2019. Soortgelijke oproepen gebeurden in het Verenigd KoninkrijkZwedenMaltaAustralië en Spanje. En de groeiende publieke ontevredenheid weergalmt over Europa.

Als zijnde organisaties en vakbonden die Palestijnse kunstenaars en journalisten, inclusief radio- en televisiejournalisten, vertegenwoordigen, doen wij de oproep aan:
  • Leden van de EBU en deelnemers om het Eurovisiesongfestival in 2019 te boycotten, zolang Israël dit organiseert
  • Grassroots bewegingen en kunstenaarsvakbonden in deelnemende landen om te protesteren tegen Israël als gastland van het Eurovisiesongfestival in 2019 en het organiseren van vreedzame boycotacties
  • Onze collega’s, kunstenaars en journalisten om deze oproep publiekelijk te ondersteunen en te verspreiden
Net als in de strijd tegen de apartheid in Zuid-Afrika, zal Israël enkel door effectieve en aanhoudende internationale druk, zijn verplichtingen uit hoofde van het internationale recht nakomen en de mensenrechten van de Palestijnen respecteren.


Getekend:
Palestinian Campaign for the Academic and Cultural Boycott of Israel (PACBI)
Palestinian Journalists´ Syndicate
Palestinian Performing Arts Network (PPAN):
Edward Said National Conservatory of Music– Jerusalem
Al-Kamandjati Association – Ramallah
Magnificat Institute – Jerusalem
Popular Art Centre – Al Bireh
El-Funoun Palestinian Dance Troupe – Al Bireh
Wishah Troupe – Al Bireh
Freedom Theater – Jenin
Theatre Day Productions – Gaza/Jerusalem
Al Harah Theater – Beit Jala
Ashtar Theater – Ramallah
Yes Theatre – Hebron
The Popular Theatre – Ramallah
Palestinian Circus School – Birzeit
Jerusalem Arts Network “Shafaq”:
Al-Ma’mal Foundation for Contemporary Art
The Edward Said National Conservatory of Music
Palestinian Art Court-Al Hoash
Palestinian National Theatre

Yabous Cultural Centre


15 januari 2019


Het orgaan dat jaarlijks de Nederlandse inzending naar het Eurovisiesongfestival selecteert, organiseert, financiert en tevens de live uitzendingen uitvoert, is  AvroTros.  Voor 2019 is nog niet bekendgemaakt wie Nederland zal vertegenwoordigen. Dat is relatief laat, aangezien dit normaal gesproken voor Nieuwjaar aangekondigd wordt. Wellicht heeft de late aankondiging te maken met de controversiële locatie van Eurovisie 2019, te weten Israël.

Het Eurovisiesongfestival is een apart wereldje van politieke belangen in een feestelijke setting van diversiteit en LHBTQIA pride. Voor Israël is het winnen en het mogen hosten van het Eurovisiesongfestival een overwinning voor artwashing en pinkwashing, oftewel het verbloemen van de bezetting, het militaire geweld, het nederzettingenbeleid en de apartheidspolitiek door middel van kunst en cultuur en door de promotie van Israël als veilige haven voor de LHBTQIA-gemeenschap. Dat is de strategie van de, door het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken 
gefinancierde, ‘Brand Israel-campagne.


Wij roepen AvroTros, de publieke omroep NPO, de selectiecommissie en meest genoemde kanshebbers op gehoor te geven aan de oproep van Palestijnse artiesten en radio- en televisiejournalisten aan de leden van de European Broadcasting Union (EBU), deelnemende landen, deelnemers en het publiek om het Eurovisie Songfestival 2019 in Israël te boycotten door af te zien van deelname en uitzending.

Boycot het Eurovisiesongfestival 2019, teken de petitie!
============================
* Enige tijd gelden nam Israël de natiestaat wet aan, waarmee Israël officieel een fascistische staat is geworden, daarnaast geeft de dagelijkse behandeling van de Palestijnen aan dat Israël een apartheidsstaat is (wat dan weer 'prima past' bij een fascistisch staat)

Zie ook:
'Esther Voet (hoofdredacteur Nieuw Israëlietisch Weekblad) over 'antisemitisme''

'Britse band boycot het Eurovisiesongfestival in Israël'

'CIDI vóór Israël vóór vrede, tegen racisme en antisemitisme....... ha! ha! ha! ha! ha!'

'Israël schiet alweer doelbewust op journalisten, westerse collega's onverschillig'

'Simon Wiesenthal Center: antisemitische top tien 2018 >> o.a. moorden toegestaan voor Joden'

'Israël arresteert Palestijnen tijdens gewelddadige nachtelijke overvallen op de West Bank'

'Israëls huidige oorlog tegen de Palestijnen: o.a. de etnische zuivering van Oost-Jeruzalem'

'Israëlische 'helden' schieten invalide Palestijn in het achterhoofd'

''Antisemitisch bericht' >> Sinds 2000 heeft het Israëlische leger 2.070 Palestijnse kinderen vermoord, dit jaar 'staat de teller' op 52 kindermoorden.........'

'Ceremoniële beloning voor 'heldhaftige' Israëlische scherpschutters die ongewapende Palestijnse demonstranten vermoordden'

'Tien bedrijven die Israël helpen bij de massamoord op de Palestijnen'


'Vier spelende Palestijnse jongens werden doelbewust vermoord middels een Israëlische drone'

'Palestijnse man met syndroom van Down gearresteerd door 'dappere' Israëlische militairen: hand gebroken en 3 dagen opgesloten.......'

'Israël bestormt voor de zoveelste keer met groot machtsvertoon de Al-Aqsamoskee......'

'Israël vermoordt alweer 'zeer heldhaftig' 5 ongewapende Palestijnen, waaronder een 12 jarige en een 17 jarige jongen........'

'NOS ('onafhankelijk' zendgemachtigde) met pro-Israëlische propaganda n.a.v. vrijlating Ahed al-Tamimi...'

'Israël: gevangenschap voor slaan van militair en vrijspraak voor doelbewust levend verbranden van een Palestijnse baby.......'

'Het 'dappere' Israëlische leger......'

'Palestijnen: beelden van vernederingen die dit volk zich op dagelijkse basis moet laten welgevallen door Israëlische militairen'

'Israël blokkeert toegang tot dorp Ahed al-Tamimi......'

'Israël nu officieel fascistische apartheidsstaat: natiestaat wet aangenomen.........'

''Rechter' houdt Palestijns meisje van 16 jaar in gevangenschap, verder een invalide in rolstoel vermoord: 'leve het dappere Israëlische leger....''

'Israëlische scherpschutters vermoorden met opzet kinderen en de witte westerse wereld blijft wegkijken.......'

'Israëlische 'helden' schieten weer een ongewapend kind dood'

'Bevrijd de 4 Tamimi vrouwen, inclusief een meisje van 16!

'Israël zet snelle reactiemacht op poten tegen anti-Israëlische kritiek'

'Israël heeft de energielevering aan Gazastrook alweer gestopt, plus commentaar van de uitermate pro-Israëlische BBC.......' 

'Why Liberal Zionists Have Nothing to Say About Ahed Tamimi’s Slap and Arrest'

'Jerry Seinfeld valt keihard door de mand als zionist...........' (Seinfeld, 'een liberale zionist')

''Heldhaftige Israelische militair', die op verdenking van het gooien met stenen, een 15 jarige jongen vermoordde, gaat vrijuit........'

'Ahed al-Tamimi in Volkskrant 'uitgelegd' als terrorist, die klappen uitdeelt.... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!

'Ahed al-Tamimi (nu 17 jaar) nog steeds vast na slaan militair en ondergaat intimidatie van ondervragers......'

'16 jarige Ahed al-Tamimi is volgens militaire rechter te gevaarlijk om op borgtocht vrij te laten........'

'Israël martelt 60% van de gevangengehouden Palestijnse kinderen.......'

'Israël sluit waterkraan voor Gazastrook, een enorme schending van mensenrechten en een misdaad tegen de menselijkheid.....'

'Israëlische rechtbank besloot proces tegen 17 jarig meisje Ahed al-Tamimi achter gesloten deuren te houden >> voor haar eigen bestwil..... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!'

'Israël weigert 17 jarig meisje Ahed al-Tamimi vervroegd vrij te laten........'

'Israël gebruikt nieuw chemisch wapen tegen Palestijnse demonstranten in de Gazastrook'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten