Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 14 november 2022

Zeeleeuwen worden vermoord in de VS vanwege het door de mens veroorzaakte tekort aan zalm.......

Gistermorgen was het weer eens zover, terwijl ik m'n eerste slok koffie nam, las ik dat de VS overheid toestemming heeft gegeven om 700 zeeleeuwen in het bassin van de Columbia rivier te vermoorden, dit vanwege het tekort aan zalm, je had het waarschijnlijk al begrepen >> de koffie droop daarna van m'n woonkamerraam.......

De mens is de oorzaak van het teruggaan in aantallen zalm, dit als eerste door zware overbevissing..... Ten tweede is het opwerpen van dammen in rivieren de oorzaak dat de zalmen niet kunnen paaien op de plek waar ze dit zouden doen (de plek ook waar ze geboren zijn), eenvoudig daar die plekken niet meer zijn te bereiken en zo wordt de voortplanting van zalm letterlijk geblokkeerd...... 

Ten derde is de klimaatverandering oorzaak van grote oversterfte bij vissen, zo hebben de oorspronkelijke volkeren in Canada een paar maanden geleden alarm geslagen daar de rivieren vol lagen met tienduizenden dode zalmen die zijn overleden doordat het warme water een groot tekort aan zuurstof veroorzaakte en grote hitte zorgt er juist voor dat vissen meer zuurstof nodig hebben.... Wat betreft de klimaatverandering mag intussen wel verwacht worden dat men weet dat de mens daarvoor verantwoordelijk is, zoals de oliemaatschappijen Total, Exxon en 'Koninklijke' Shell al hebben geconcludeerd in de 70er en 80er jaren van de vorige eeuw en dat na uitvoerig eigen onderzoek......

Ten vierde moet de grote vervuiling van water niet worden vergeten, zo mogen in de VS oliemaatschappijen die zich bezighouden met schaliegas- en -oliewinning, het voor het fracken zwaar vervuilde water (met kankerverwekkende chemicaliën) gewoon op open water lozen, ofwel op rivieren of direct in zee....... Dit vrijelijk mogen lozen van uiterst giftig water moet je dan ook zien als een vorm van subsidie, immers het schoonmaken van dit zwaar vervuilde water zou kapitalen kosten en daarmee zou schaliegas en -olie onbetaalbaar zijn...... En dan moet van bijvoorbeeld schaliegas eerst nog met een vuil proces LNG worden gemaakt om het daarna met uiterst vervuilende tankers te vervoeren naar Europa..... Bij het fracken voor schaliegas en het omvormen tot LNG komen bovendien nog eens grote hoeveelheden methaangas vrij, een broeikasgas dat 80 keer zo sterk is dan CO2.......

Vergeet niet dat de EU lidstaten met de schandalige en hypocriete sancties tegen Rusland LNG uit de VS kopen*, ofwel gas dat niet alleen vele keren duurder is dan het Russische gas, maar ook nog eens op uiterst vuile manier is verkregen en vervoerd >> terwijl de westerse regeringsleiders op de klimaattop COP27 doen alsof ze het beste met de wereld en daarmee met de mensheid voorhebben....... De vuile oplichters!!

De vergunning om 700 van de wonderlijk mooie en slimme zeeleeuwen te vermoorden moet zo snel mogelijk van de baan, dus: lees en teken de petitie ajb en geeft het door aan familie, vrienden en bekenden!!

 

(als je het Engels niet machtig bent, zet dan de tekst in Google translate dat je rechts bovenaan deze pagina ziet staan, eerst om in het Engels door in het menu van google translate op Engels te klikken, waarna je weer kan klikken op die vertaalapp en je dan bovenaan in het menu Nederlands ziet staan, klik daarop en de hele tekst staat in het Nederlands, de vertaling is van een redelijk goede kwaliteit.)

(On the top right hand side of this page you can choose for a translation in the language of your choice: choose 'Engels' [english] so you can recognise your own language [the Google translation is first in dutch, a language most people don't understand, while on the other hand most people recognise there language translated in english])

 

Lees en teken de petitie ajb en geeft het door aan familie, vrienden en bekenden!!

Stop Slaughtering Sea Lions Because of Human Mistakes

Authorities are slaughtering innocent sea lions in the name of fish conservation. Sea lions, however, are not the cause of dwindling fish populations - humans are. Demand an end to this cruelty.


Target: Martha Williams, Director of the United States Fish and Wildlife Service

Goal: Stop senselessly killing sea lions.

In a misguided attempt to save salmon and steelhead trout from extinction, the U.S. has approved a new regulation allowing the slaughter of over 700 sea lions in the Columbia River basin—including the states of Washington, Oregon, and Idaho. While the use of firearms will be prohibited, other brutal tools—including poles, gaffs, and squeeze traps—will be needed to isolate, restrain, and kill the sea lions.

While this regulation was passed in the name of “conserving” salmon and trout, in reality, sea lions actually have very little to do with the dwindling salmon populations. Sea lions, unlike humans, rely on these and other fish to survive and act as natural population regulators, ensuring fish populations don’t grow out of hand. The root of these species’ endangerments is actually human activity—human caused pollution, habitat loss, overfishing, and climate change.

Sign this petition to demand the U.S. stop this useless program and instead, change our own behaviors to help conserve salmon and trout populations.

PETITION LETTER:

Dear Director Williams,

Recent plans to save salmon and steelhead trout from extinction are misguided and, quite frankly, totally useless. In encouraging the mass slaughter of sea lions, we are failing to tackle the real problem threatening these endangered fish. While sea lions do, in fact, rely on consuming salmon and trout to survive, this consumption is an entirely natural process which seeks to regulate fish populations so that they don’t get out of control. Human consumption of these fish, however, is another thing altogether. Each year, humans kill an estimated 2 trillion fish for food—not counting the billions of fish that die as a result of human-caused pollution, climate change, and habitat loss.

The overexploitation of salmon and trout is our fault entirely, and slaughtering innocent sea lions is not the solution to our problems. We are asking you, Ms. Williams, to stop the cruel, unnecessary killing of sea lions and, instead, conserve salmon by adapting our own habits.

Sincerely,

[Your Name Here]

Photo Credit: KenWalker

=========================================

* De verkoop van schaliegas aan de EU is wat de VS al vele jaren eerder wilde bereiken, niet voor niets ook dat de VS de coup in 2014 tegen de democratisch gekozen Oekraïense president Janoekovytsj heeft georganiseerd, geregisseerd en gefinancierd (met 5 miljard dollar), waarna de VS en de NAVO Rusland op meerdere manieren voor het blok hebben gezet zodat Rusland niet anders kon dan Oekraïne binnenvallen........:

De volgende opsomming bevat de redenen voor de Russische inval in Oekraïne, die ik overnam uit het bericht: 'Ook GB wordt geregeerd door misdadigers en grote bedrijven die lak hebben aan vrede en de volksgezondheid'

  • Ten eerste: door de geschonden (volop bewezen) overeenkomst tussen de voormalige Sovjet president Gorbatsjov en o.a. destijds Duitse premier Kohl, zijn minister van buitenlandse zaken Genscher en vertegenwoordigers van de regering Bush*, de overeenkomst dat de NAVO zich niet zou uitbreiden richting Moskou......  (geschonden door de VS en de oorlogshitsers van de andere NAVO-lidstaten) Zie o.a: 'NAVO uitbreiding in Oost-Europa is bewezen tegen gesloten overeenkomst met Rusland.......' (!!!!)
  • Ten tweede: door de opstand en staatsgreep die de VS voor en tijdens 2014 bewezen in Oekraïne heeft georganiseerd, geregisseerd en gefinancierd (met 5 miljard dollar). Men hoopte dat Rusland daarop De Krim zou annexeren, maar daar stak de bevolking van dat schiereiland een dikke stok voor door een referendum te organiseren voor aansluiting bij Rusland, men was tegen de staatsgreep tegen de door hen democratisch gekozen president Janoekovytsj en wenste niet onder de corrupte neonazi-juntaleider Porosjenko te leven (die door de VS werd geparachuteerd als 'president' van Oekraïne)..... Het door internationale waarnemers als eerlijk en goed beoordeelde referendum werd door 80% van de bevolking gesteund, een bevolking bestaande uit de oorspronkelijke bevolking van De Krim, etnische Russen en Oekraïners!!! (hetzelfde geldt voor de zich van Oekraïne afgescheiden staatjes Luhansk en Donetsk, die daarna 8 jaar lang werden gebombardeerd door nazi-bataljons van het Oekraïense leger....)
  • Ten derde: wat volgt uit het vorige punt: de 8 jaar lang durende bombardementen op de burgers van de volks republieken Luhansk en Donetsk, waarbij meer dan 13.000 mensen omkwamen ofwel werden vermoord, waaronder veel etnische Russen..... Voor de Russische inval in Oekraïne heeft de regering Zelensky haar nazi-troepen opdracht gegeven om de aanvallen op de staatjes Luhansk en Donetsk te verhevigen, ofwel een grote troepenopbouw met zware wapens >> daar lulde men niet over in het westen, nee dat Rusland daarop meer troepen naar haar grens met Oekraïne stuurde leidde tot felle (uiterst hypocriete) reacties in het westen......
  • Ten vierde: door de al jarenlang bijna het jaarrond durende militaire oefeningen van de VS en de rest van de NAVO langs de Russische westgrens (waar zelfs op het binnenvallen van Russisch grondgebied werd en wordt geoefend)...... 
  • Ten vijfde: de militaire oefeningen die de NAVO laatste jaren heeft gehouden in Oekraïne uiteraard met het Oekraïense nazi-leger, terwijl men de wereld wijs probeert te maken dat Oekraïne niet zou en zal toetreden tot de NAVO...... ha! ha! ha! ha! ha! 
  • Ten zesde: het VS 'raketschild' in Polen, Roemenië en Tsjechië, een schild zogenaamd tegen raketten uit Iran en Noord-Korea, terwijl de afzonderlijke raketten van dat schild in een zeer korte tijd kunnen worden voorzien van meerdere kernkoppen, waarmee men Russische miljoenensteden kan vernietigen.... (dat zou Rusland eens moeten proberen in Canada en Mexico voor de grens met de VS.......) 
Het is dan ook een heel smerige leugen van de reguliere westerse media en politiek dat Rusland geen reden zou hebben gehad voor de inval in Oekraïne, of dat Putin uit is op Russische expansie!! Op basis van die leugens voeren de VS en haar slaafse NAVO-partners in Oekraïne feite al oorlog tegen Rusland, ondanks een grote kans dat één en ander uitloopt op een kernoorlog........ Overigens, telkens weer verschijnen er op de sociale media foto's van VS militairen die vechten in Oekraïne en dat onder leiding van CIA agenten die in grote getale aanwezig zijn in Oekraïne.....

 -----------------------------------------------

Zie ook: 'Tasmaanse zalm kwekers vermoorden zeehonden met schoten en onderwater explosies' (!!!!) (12 augustus 2022)

'Stop het leegvissen van onze oceaan en het vernietigen van ecosystemen, biodiversiteit en de zeebodem met sleepnetvisserij' (27 april 2022)

'Haaien sterven uit: ingrijpen van de mens van het grootste belang' (19 juli 2021) 

'Haaienstand in 50 jaar tijd met 71% afgenomen, slecht nieuws voor de oceanen en voor ons'

'Coronavirus: ten behoeve van een vaccin vermoordt GlaxoSmithKline een half miljoen haaien........'

'Australië vermoordde vier tijgerhaaien, daar deze dieren toeristen zouden hebben aangevallen.......'  

'Biggest shark fin seizure in Hong Kong history recovers 26 tonnes, mostly from endangered species, in shipments from Ecuador' (walgelijk!!!) 

'Haaienvinnen'  

'Gladde haaien en politici'

'Actie van de 'groene Europese Commissie' hoognodig om overbevissing middels sleepnetten tegen te gaan'

'Zalm eten? Bedenk je twee keer voor je de aankoop doet' (29 maart 2021)

'Kinderen in Nederland: laat je niet foppen met tonijnmoot van John West' (3 maart 2021)

'Overbevissing gestimuleerd door voorzitter Europese Commissie von der Leyen tijdens Brexit overleg'

'Australische wetgeving dusdanig dat bedreigde diersoorten in zee 'vogelvrij' zijn, dit na enorme sterfte onder landdieren door bosbranden' (terwijl visfabriek Margiris, omgedoopt tot Abel Tasman, een schip van Parlevliet & Van der Plas uit Katwijk, de zeeën van Australië en daarbuiten leegvist.....)

'Het EU visserij besluit: weer mag er te veel vis worden gevangen, terwijl von der Leyen met de Brexit vrije toegang wil hebben tot Britse wateren om daar de zee te ontdoen van vis' (23 december 2020)

'Overbevissing gestimuleerd door voorzitter Europese Commissie von der Leyen tijdens Brexit overleg' (14 december 2020)

'Orka die haar dode kind 17 dagen meedroeg heeft een nieuw kalf' (14 september 2020)

'De EU laat andermaal zien niet te functioneren >> geen stappen tegen overbevissing' (een bericht van december 2019.......) 

'Rio Mare tonijn voor kinderen, zodat zij nog het uitsterven mee kunnen maken van deze prachtige dieren.......'

'Tonijn sterft langzaam maar zeker uit' (en dan wordt het vlees van deze wonderlijke dieren ook nog eens verwerkt in sushi en kattenvoer.....)

'Overbevissing groter probleem dan gedacht >> Greenpeace: 'u mag gerust een visje eten.......'' (knettergek, wat een waardeloze organisatie(!!), waaraan ik moet toevoegen dat Greenpeace Nederland een uitzondering is.....)

'Nederland vist de wereldzeeën leeg' (waar een klein land al niet 'groot' in kan zijn.......)

'Stad gevormd door vissersschepen ontdoet de Argentijnse kustwateren van vis en inktvis' (en zie de links in dat bericht, anders dan de hier getoonde)

'Ghana: kustwateren leeggevist'

'Juncker heeft Senegal opgelicht met visserijverdrag'

'Sylvia Borren (ex-Greenpeace) is blij dat Greenpeace met de grote vissers aan tafel zit........'

'Greenpeace Klinckhamers vol lof over leegvissen zeeën..... Polderen tot het oneindige..... Vroege Vogels propaganda.....'

'Carola Schouten (CU minister) loog over wetenschappelijk onderzoek naar pulsvisserij.......

'Visolie: de mensparasiet >> nu ook krill voor walvissen en pinguïns in voedsel voor de mens.......'

'Zalm, alles behalve gezond, al wil het Voedingscentrum (en de NVWA) daar niets van weten........'

'Somalische piraten gaven het verdacht snel op en krijgen een vrijgeleide op de koop, uh kaping toe.........' Voor de kust van Somalië hebben 15 Franse visfabrieken jarenlang 365 dagen per jaar de zee leeggevist, zodat lokale vissers geen droog brood meer verdienden en zich op de piraterij hebben gericht, iets wat bijna nooit werd en wordt verteld als men over deze piraterij sprak dan wel spreekt.....

'Whiskas verkoopt nieuwe kattenbrokken: met tonijn......................'

'Palingen zonder verdoving op een vreselijke manier geslacht'

'Dierenmishandeling van enorme proporties: vissen lijden een vreselijke dood door de slacht.....

'Dierenmishandeling op 'ongekend' grote schaal'

'Zalm, alles behalve gezond, al wil het Voedingscentrum (en de NVWA) daar niets van weten........' (14 december 2014)

'Dierenmishandeling >> 'Kweekvis', de gruwelijke manier waarop deze dieren worden vermoord'

'Antibiotica: wetenschappers luiden de noodklok, die jammer genoeg enigszins vals klinkt........' (ook voor kweekvis worden grote hoeveelheden antibiotica gebruikt.....)

'Visolie: de mensparasiet >> nu ook krill voor walvissen en pinguïns in voedsel voor de mens.......'
 

'Genetisch gemanipuleerde zalm toegestaan op VS voedselmarkt.......' (20 november 2015)

'Albert Heijn blijft klant foppen, zoals de NVWA dat met de bevolking doet!!' (18 juni 2015)

'De Voedsel en Warenautoriteit kreeg alweer een dikke onvoldoende' (20 november 2013)

'Zalm vergeven met dioxine in de winkel, of: voedselveiligheid? een goed idee! Nu nog een echte controle op fout voedsel....' (9 mei 2013)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten