Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 6 maart 2023

Diefstal uit laatste Europese oerwoud en teakhout uit Birma: de houtmaffia bedient zelfs overheden......

Ergens afgelopen week kwam op de Nederlandse radio (NPO Radio1 of BNR) al het onderwerp teakhout voor jachten voorbij, echter daar ik bezig was een bericht te schrijven, luisterde ik maar met een 'half oor'. Wat ik onder andere meekreeg was het gegeven dat teakhout uit Birma het beste hout is voor gebruik op jachten..... Weer werd er, zoals al jaren het geval is, nogmaals gewezen op het feit dat keurmerken voor duurzaam hout op grote schaal worden gefalsificeerd en dat er zelfs sprake is van een houtmaffia, ofwel georganiseerde misdaad die zich bezig hout met het transport van illegaal gekapt hout, de certificering daarvan en daarmee ook met het op grote schaal vernietigen van oerwoud in Birma......   

Gistermiddag op WDR 5 na 13.00 u. een radio documentaire over hetzelfde onderwerp, alleen aangevuld met het leegkappen van wat de redactie het laatste oerwoud van Europa noemt dat zich in Roemenië zou bevinden, echter volgens mij bestaat er ook nog origineel oerwoud in Polen..... 'Maar goed' dat doet niets af aan het feit dat het een schande is dat er in Roemenië bossen worden vernietigd zonder dat de overheid daar ingrijpt en dat de EU het land laat begaan..... 

Over de EU gesproken, in dat inhumane ondemocratische orgaan zijn ook zijne PvdA kwaadaardigheid Timmermans en zijn sidekick PvdA oplichter Samsom werkzaam. Deze Timmermans, vicevoorzitter van de Europese Commissie, durft uiteraard gesteund door Samsom nog steeds te stellen dat het verbranden van hout als biomassa duurzaam is..... Daarbij liegt deze schoft (immers hij moet weten:) dat er voor het maken van houtpellets die men in steenkool- en biomassacentrales verbrandt alleen resthout wordt gebruikt, terwijl het om hele bomen gaat die tot deze pellets zijn verwerkt.... (onderzoeken te over die dit bevestigen!!)

Houtverbranding is ook op een andere manier niet duurzaam daar het nog een slag smeriger verbranding geeft dan steenkool en op bruinkool en dikke stookolie voor zeeschepen na is het dus de meest vervuilende brandstof die bestaat..... Daarmee maken Timmermans, Samsom en de hele Europese Commissie zich schuldig aan massamoord, immers door luchtvervuiling overlijden alleen al in ons land jaarlijks gemiddeld 18.000 mensen (het echte cijfer!!*) aan auto-uitstoot, zij overlijden niet maanden maar jaren eerder en dat meestal na een akelig kankerziekbed......(ofwel het aantal overledenen moet fiks hoger liggen als je daarnaast de enorme uitstoot van de industrie, steenkool en biomassacentrales erbij optelt)...... Wereldwijd overlijden er jaarlijks gemiddeld 8,3 miljoen mensen jaren eerder ten gevolgen van jarenlange inademing van luchtvervuiling geproduceerd door het verbranden van fossiele brandstoffen...... Vergeet verder niet dat deze luchtvervuiling een fikse opjager is van de zorgkosten......

Er werd gistermiddag op WDR 5 gesteld dat banken uit ons deel van de wereld investeren in deze houtroof, maar daarbij werden geen namen genoemd, echter wat betreft Nederland is bekend dat ABN AMRO, ING en de Rabobank geld steken in deze vorm van oerwoudvernietiging...... De volgende banken steken geld in houtverbranding als 'biomassa-duurzame-investering': Rabobank, ING, SNS Bank en de duurzame kredietverstrekkers Triodos en ASN (een bewering uit 2021 'uit onverdachte hoek' >> de Telegrof)

Extra wrang in Duitsland is de renovatie van een driemaster marine opleidingsschip, waarvoor de Duitse marine teakhout uit Birma eiste, de kosten voor deze renovatie liepen daardoor geheel uit de klauw, niet gek als je bedenkt dat de kosten voor het nieuwe grote dek meer dan € 1.000,-- per vierkante bedragen..... Echter veel erger is het uiteraard dat het Duitse ministerie van defensie (uh, eigenlijk ministerie van oorlog) daarmee het vernietigen van oerwoud in Birma steunt en tegelijkertijd ook de beestachtige junta van Birma steunt, immers die vaart wel bij  export, hoe meer hoe beter.....(Myanmar is de naam die één van de Birmaanse junta's aan het land gaf, vandaar dat ik Birma blijf aanhouden)

Foto bij artikel over 500 kubieke meter geroofd teakhout achterhaald door o.a. de NVWA. Artikel uit Hortipoint: 'Grote hoeveelheid illegaal teakhout in beslag genomen' (15 maart 2022)

En dan hoor je wekelijks op de Duitse radio wel een paar hoge militairen van het ministerie van 'defensie' Rusland demoniseren over de inval in Oekraïne, terwijl ze daaraan zelf medeplichtig zijn, immers Rusland kon niet anders dan ingrijpen, dit na de NAVO en de VS al jaren te hebben gewaarschuwd niet door te gaan met het grensgebied met Rusland te militariseren en de NAVO niet verder uit te breiden richting Moskou....... 

Overigens zoals al meer verzucht op deze plek: met de Derde Wereldoorlog die de NAVO onder leiding van de VS is begonnen tegen Rusland (en indirect ook tegen China), zijn alle al veel te lage doelstellingen om de klimaatverandering te vertragen in feite door het putje gespoeld...... De klimaatverandering stoppen kan niet >> dat is een grove leugen die zelfs milieuclubs herhalen!! Ofwel het was allang duidelijk dat de stijging van de temperatuur aan het einde van deze eeuw niet op 1,5 graad Celsius, of zelfs maximaal 2 graden C. kan worden gehouden, maar deze zal zeker 3 graden Celsius hoger zijn en waarschijnlijk zelfs meer dan 4% bedragen, waarmee een groot deel van ons land naar de gallemiezen zal gaan, dit door zeespiegelstijging** (en nee daartegen is geen dijk bestand) waarvan de cijfers bijna op jaarbasis naar boven worden bijgesteld, dit daar de temperatuurstijging in de arctische en antarctische gebieden hoger ligt dan in de rest van de wereld....... (de rest van de wereld waar de gletsjers overigens ook in steeds rapper tempo smelten.....) 

Ik moet zeggen het erg vreemd te vinden dat men continu reclame maakt voor het bouwen met hout, alsof we niet al veel te weinig bomen hebben op de wereld om de enorme luchtvervuiling op te slaan...... Volgens hoogleraar Nabuurs kapt Nederland in verhouding met Brazilië meer hout en dat was nog voordat men over houtbouw begon 'te buzzen' op de radio...... Ga maar na wat er zou gebeuren als elk land Nederland zou navolgen (al is het aantal met hout gebouwde huizen en kantoorgebouwen in ons land nu nog uitermate klein): er zal als hier geen rem op wordt gezet jaarlijks een enorm areaal aan bos verdwijnen, nog veel groter dan nu al het geval is..... Ofwel de opslag van CO2 in hout zal nog sterker teruglopen dan nu al het geval is...... (eer dat een boom weer eenzelfde hoeveelheid CO2 kan opnemen als het gekapte exemplaar, ben je na het planten van een jong boompje ruim meer dan 30 jaar verder.....) Te zot voor woorden!!! 

Dan nog even het volgende: Nederland is na China de nummer 2 importeur van soja voor diervoer, in Nederland worden dan ook 600 miljoen dieren in de intensieve martelveehouderij gehouden...... (80% van de wereldsojaproductie gaat naar diervoer) Kortom Nederland is één van de belangrijkste landen die het verbranden van oerwoud in onder andere Brazilië in stand houden........  

Oh bijna vergeten: geloof niet wat Neste MY Renewable Diesel je vertelt, geen vermindering van uitstoot door palmolie als diesel brandstof, immers door de vraag naar palmolie verbrand men oerwoud voor het beginnen van de palmolieplantages..... Daarom ook bestaat er geen duurzame palmolie, daar de vraag telkens opnieuw mensen zal aanzetten om het te verbranden oerwoud te verdrogen en het daarna in brand te steken, zodat de toename van broeikasgassen toeneemt door een grote methaangas uitstoot die vrijkomt bij het afwateren van het te verbranden gebied (methaangas is een 80 keer zo sterk broeikasgas dan CO2)...... Uiteraard komen daarna door verbranding enorme hoeveelheden CO2 en giftige stoffen vrij, immers houtverbranding is zoals gezegd nog een slag smeriger dan die van steenkool...... Neste MY Renewable Diesel bestaat uit een stel oplichters!!!

-------------------------------------------------

*  Hier links naar berichten over de gevolgen van de luchtvervuiling voor de volksgezondheid:  'Nederlander leeft 13 maanden korter door luchtvervuiling, dat zijn meer dan 260.000 mensenlevens' Uit dit bericht blijkt dat er veel meer mensen dan de door de regering en anti-rook lobbyisten aangehouden 12.000 mensen jaren eerder overlijden door langdurige inademing van auto-uitstoot, zelfs meer dan de door overheid eerder aangehouden 18.000 vroegtijdige overlijdens (al blijf ik dat laatste aantal aanhouden) Lullig genoeg overlijden er werkelijk mensen vele jaren eerder doordat zij bijvoorbeeld longkanker hebben opgelopen door langdurige auto-uitstoot inademing en dan gaat het om mensen die nooit hebben gerookt, ofwel ook onder de rokers kunnen er longkankers zijn ontstaan niet door het roken maar door de uitlaatgassen van auto's..... (zo rookt een flink deel van de beroepschauffeurs....)

'Sluipmoordenaar: verbranding van fossiele brandstoffen heeft in 2018 wereldwijd de dood veroorzaakt van 8.7 miljoen mensen' Het jaargemiddelde is 8,3 miljoen, vergelijk dat eens met de oversterfte door COVID in meer dan 2 jaar tijd, t.w. 6,3 miljoen doden en dan niet vergeten dat een groot aantal doden onterecht werden aangemerkt als COVID-doden!!

'Longartsen tegen gebruik van dieselbrandstof' Buitenlandse longartsen wel te verstaan.....

'Hartklachten ook door lage niveau's van luchtvervuiling.....' (!!!!)

'Houtverbranding nog gevaarlijker dan eerder gedacht, aldus het RIVM: fijnstof uitstoot veel groter' Het RIVM kwam overigens als spuit elf met dit 'nieuws'.

'Houtstook professioneel en voor huishoudens moet worden verboden' (en zie de links in dat bericht)

'Luchtvervuiling veroorzaakt naast long- en luchtwegklachten, ook psychische aandoeningen bij kinderen' (!!!!)

'Luchtvervuiling en de geestelijke gezondheid van kinderen (2)' (!!!!)

'Nederlandse lucht nog vuiler dan eerder gedacht.....'

'De meting van de luchtkwaliteit in de EU wordt eindelijk bijgesteld naar meer gezonde niveaus' Was dat maar waar: lees het bericht!!

'Extinction Rebellion blokkeert de vuilste straat van Nederland, de Prins Hendrikkade in Amsterdam en GL burgemeester Halsema stuurt in haar plaats de ME' (en zie de links in dat bericht!!) Ofwel in plaats van zich druk te maken over de gezondheidsschade voor de bewoners vanwege de luchtvervuiling, heeft Halsema van 'GroenLinks' (ha! ha!) de demonstranten laten oppakken terwijl zij wel opkwamen voor de gezondheid van de burgers, die Halsema als burgemeester zou moeten dienen.......  Dit bericht is van 7 oktober 2019, intussen is een andere straat in Nederland de vuilste van Nederland t.w. de Johannes Blookerweg in Duivendrecht, de Prins Hendrikkade in Amsterdam is nu nummer 2 vuilste straat.....

------------------------------------------------- 

**  Zie onder andere: 'Vanaf 2000 tot 2020 is er elk jaar 267 gigaton ijs van gletsjers gesmolten'

 'Groenlandse ijsmassa smelt weg >> zeespiegelstijging tot 7 meter verwacht.....' (18 december 2018) Intussen is dat smelten van de ijsmassa fiks toegenomen.......

'Ruimtelijke ordening houdt geen rekening met de zeespiegelstijging: de vernietiging van een enorm kapitaal ligt op de loer' (16 februari 2021) (en zie de links in dat bericht!!)

-------------------------------------------------

*** Zie: Meer bewijs dat hele bomen worden verwerkt tot 'biomassa pellets'' (voor het aankopen van bossen in Noord-Amerika, Scandinavië en de Baltische staten krijgen de eigenaren van de laatst gebouwde 4 kolencentrales in ons land miljarden aan subsidies.....)

Meer bewijs dat hele bomen worden verwerkt tot 'biomassa pellets'' (voor het aankopen van bossen in Noord-Amerika, Scandinavië en de Baltische staten krijgen de eigenaren van de laatst gebouwde 4 kolencentrales in ons land miljarden aan subsidies.....)

'Timmermans (PvdA vicevoorzitter Europese Commissie) valt andermaal door de duurzame mand: hij stimuleert ontbossing en houtverbranding' Timmermans met z'n Green Deal..... ha! ha! ha! Wat een oplichter!!

'EU met mooie woorden over een 'Green New Deal' terwijl de ECB oliemaatschappijen steunt met een bedrag van 7 miljard euro.........'

-------------------------------------------------

Voorts zie: 'Fossiele subsidies: nog steeds 17,5 miljard voor fossiele vervuiling. Rutte in 2020 met een smartphone....' (de foto daarvan is verder hieronder te vinden////////)

'COP28 krijgt als voorzitter de CEO van ADNOC, één van de grootste oliemaatschappijen ter wereld...... ha! ha! ha! ha! ha!'

'EU met mooie woorden over een 'Green New Deal' terwijl de ECB oliemaatschappijen steunt met een bedrag van 7 miljard euro.........'

'Stop met het verbranden van voedsel als 'verduurzaming' van fossiele brandstoffen'

'Ontruiming Lützerath: Die Grünen laten definitief groen en links varen: 'neoliberalistische' agressie is wat de klok slaat....' (13 januari 2023)

''Koninklijke' Shell gaat door met grof groenwassen van haar met bloed en olie besmeurde naam' (2 januari 2023) (en zie de berichten onder de links in dat schrijven!! (waarvan je er al enkele hieronder terug kan vinden))

'Klimaatrampen van 2021: de kosten zijn bijna 200 miljard dollar' (!!!!) En daarbij zijn mensenlevens niet eens in geld uit te drukken......

'COP 26: Nederlandse vermindering van 4,5 miljard euro aan subsidie voor olie en gas: 4,5 miljard van de 17,5 miljard.....' Aartsleugenaar en VVD premier Rutte deed op COP26 net alsof die 4,5 miljard de totale fossiele subsidie was, de smerige oplichter!! Trouwens tot nu toe zou hij zelfs die belofte niet zijn nagekomen.... De ploert liep daar overigens rond met een smartphone i.p.v. zijn Nokia telefoon, ofwel over het wissen van berichten heeft hij het Nederlandse volk ook nog eens bedrogen.....:

'Cora van Nieuwenhuizen (VVD minister Asfaltering Nederland) wordt lobbyvoorzitter Vereniging Energie-Nederland' En dat vlak nadat ze uit de politiek stapte >> over ernstige corruptie gesproken......

'RWE (Essent) en Innogy: boycot deze bedrijven, verantwoordelijk voor slopen 12.000 jaar oud bos t.b.v. bruinkoolverbranding >> anno 2018.......' (!!!!)

'RWE vernield 12.000 jaar oud Duits bos, om bruinkool te kunnen verbranden.........'

'RWE wil grondwater onder Hambacher Forst wegpompen, de negatieve gevolgen daarvan zullen ook in Nederland worden gevoeld.......'

'Ohrfeige für RWE und Landesregierung

'Hambacher Forst voorlopig gespaard door de rechter'

'RWE (Essent) en Hambacher Forst: de eerste dode tijdens ontruiming bij val van hangbrug........' (!!!!)

'Duitse 'eco-terroristen' en het Hambacher Bos, of hoe het zorg dragen voor het milieu wordt gedemoniseerd......' (!!!!)

'Koning mede verantwoordelijk voor geheimhouding stukken, aangaande de nieuwe kolencentrales in de Eemshaven........'

'Kamp is lobbyist voor RWE en eist opsplitsing energiemarkt....'

'Essent doet klanten een cadeau van € 200,--, bekostigt door de belastingbetaler......'

'Duitse belastingbetaler draait op voor atoomafval van o.a. RWE en E-on.......'

'RWE schildert zich valsgroen in duurzame energie........'

'Klimaatakkoord een schaamlap, waarmee de burgers worden uitgekleed en de grote vervuilers weer worden ontzien.....'

-----------------------------------------

Voor de klimaatsceptici de kennis bij de voor hen onverdachte bedrijven Shell, Exxon en Total die in de 70er en 80er jaren van de vorige eeuw onderzoek deden naar de klimaatverandering >> zie de berichten onder de volgende links: 'Total wist 50 jaar geleden al dat olie en gas tot klimaatverstoring konden leiden, toch zaaide het tot jaren 90 twijfel' Een artikel van VRT nieuws, waarbij nog opgemerkt moet worden dat Total zelfs de laatste 10 jaar nog 'twijfel heeft gezaaid...

'Shell was al in 1989 overtuigd van klimaatverandering.............' (!!!!)

'Shell en Exxon die ondanks eigen onderzoek niets hebben ondernomen tegen klimaatverandering, willen met subsidie CO2 opslaan in lege gasvelden' (!!!!)

'Exxon in VS onder vuur vanwege de al decennialang voorradige kennis over de menselijke hand in de klimaatverandering' en zie

'Exxon 'topman' vindt klimaatdoelen najagen een onzinnige bezigheid'

In het verlengde van het voorgaande een 'wetenschapper' die zich o.a. door Shell liet betalen om de klimaatverandering door menselijk handelen te ontkennen, waarmee hij meer dan 1 miljoen gulden verdiende (van 1989 tot 1998): Frits Böttcher een 'klimaatsceptische wetenschapper' die zich liet betalen door o.a. Shell, KLM en AkzoNobel' (!!!!) (leuk feit dat Böttcher regelmatig werd geciteerd door klimaatsceptici, ik dacht ook door Marianne Zwagerman) 

'Extinction Rebellion blokkeert de vuilste straat van Nederland en GL burgemeester Halsema stuurt in haar plaats de ME' (en zie de links in dat bericht!!) Ook GroenLinks is een oplichterspartij, die voor bestuurlijke verantwoordelijkheid de idealen door de plee heeft gespoeld en lak heeft aan de volksgezondheid..... (deze link vind je ook in het eerste blok met links hierboven bij: *)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten