Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 25 augustus 2017

Edith Schippers (VVD) wil niet zwarte pieten in het fipronil-gifeieren-schandaal....... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!

Nadat Schippers van meet af aan begon met het beschuldigen van de boeren, die fipronil hadden gebruikt tegen bloedluis in hun martelstallen, liet hare VVD kwaadaardigheid gisteren weten dat ze niet wil zwarte pieten in deze zaak....... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! Echt een vakminister hè Kees Boonman??!!!

Gistermorgen op BNR rond 8.10 u. Bart Jan Krouwel, ex-voorzitter van het ter ziele zijnde Productschap voor Pluimvee en Eieren (PPV), over de afhandeling van het gifeieren-schandaal...... Deze voormalige grofgraaier van subsidie en overheidslobbyist voor de intensieve (pluim-) veehouderij, durfde te stellen dat de NVWA afgeslankt moet worden en dat er regels t.a.v. de intensieve martelveehouderij moeten worden afgeschaft........ ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!

Alsof alle schandalen* en stalbranden in deze doodsindustrie niet juist hebben laten zien, dat de NVWA volkomen faalt vanwege gebrek aan personeel en middelen.......... Hetzelfde geldt voor de regelgeving, zie alleen al het enorme aantal stalbranden, waar de 'boeren' te bedonderd zijn om afdoende brandpreventie maatregelen te treffen (ze zijn zelfs te belazerd om tweejaarlijks de elektriciteitsinstallaties te laten controleren.....)........

Krouwel durfde zelfs zover te gaan de oproep van de NVWA (de onderdirecteur) om een aantal dagen geen eieren te eten, als 'totaal onverantwoord' te bestempelen........ ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! Terwijl op dat moment nog steeds niet bekend was, hoeveel bedrijven er fipronil hadden gebruikt en hoeveel van dat gif werd gebruikt...... Het was zelfs zo zot, dat de woordvoerder van de NVWA, flapdrol Bruggink in eerste instantie stelde, dat het geen kwaad kon, als volwassenen 2 tot 3 eieren per week zouden gebruiken, voor kinderen lag zijn voorschrift op 1 ei per week...... Een uitlating die later naarstig werd ingetrokken door dezelfde NVWA........

Volgens Krouwel was het een hoop herrie om niets, daar fipronil, een heftig gif, geen gevaar voor de volksgezondheid oplevert........ Ongelofelijk en uiterst ongeloofwaardig!!

Krouwel nam eerder deel aan het onderzoek naar het paardenvleesschandaal......... Echt een waanzinnig idee, zo'n lobbyist van de sector een schandaal (in de sector waarvoor hij werkte), deel te laten nemen aan een dergelijk onderzoek!! Belachelijk!!

Zoals gezegd: Schippers stelde gisteren in de Kamer dat ze niet wilde zwarte pieten in dit schandaal..... Dit daar de Partij voor de Dieren het CDA verweet veel teveel te hebben bezuinigd op de NVWA...... Logisch dat Schippers verder niet wilde zwarte pieten, daar ze zelf achter verdere bezuinigingen op de NVWA stond.... Overigens was het CDA de partij onder Balkenende die de goedwerkende inspectieorganen wegbezuinigde in de NVWA, waar deze organen opgingen, met een aderlating wat betreft personeel, middelen en financiën..........

Gistermiddag rond 15.47 u. hoorde ik EenVandaag 'politiek deskundige' Kees Boonamn zwetsen over het gifeieren-schandaal. Deze bewonderaar van Schippers, dat steekt hij niet onder stoelen of banken, liet weten dat de politiek dit schandaal goed had aangepakt....... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!

Alsof Schippers, PvdA oplichter van Dam en VVD opperknuppel Kamp niet verantwoordelijk waren voor het zwaar disfunctioneren van de NVWA!! Dezelfde NVWA die vorig jaar NB niet 1 maar 2 keer was getipt over het gebruik van fipronil. Rond 17.09 u. hoorde ik Schippers op BNR daarover zeggen, dat 'je niet kan reageren op geruchten en tips.......' ha! ha! ha! ha! ha! ha! Oh nee Schippers? Zelfs niet even controleren of dit kan kloppen??? Dat noemt Boonman een 'kundig vakminister.....' ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!

Schippers liet in het debat nog wel weten, dat er eerder gehandeld had moeten worden, wat ze onmiddellijk afzwakte door te zeggen, dat dit waarschijnlijk niet had uitgemaakt........... Jééééézus!!!

* Schandalen als de BSE crisis (gekke koeienziekte), paardenvleesschandaal, q-koortsschandaal, veevervoer schandalen en ga nog maar even door......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten