Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 31 januari 2018

Dodelijke aanvallen in Afghanistan bewijzen ten overvloede nog eens het falende VS buitenlandbeleid

Het grote aantal Taliban aanslagen in Afghanistan van vorige week bewijst voor de zoveelste keer dat het buitenlandbeleid van de VS aan alle kanten faalt (behalve dan voor het militair-industrieel complex, de privé legers van VS origine en de aannemers in de VS... De laatsten verdienen aan de wederopbouw, van wat door de VS en NAVO partners is vernield.....)

Trouwens ongelofelijk dat ook Nederland nog steeds de illegale oorlog van de VS tegen de Taliban (ofwel Afghanistan) steunt. Een illegale oorlog voeren is één van de ultieme vormen van grootschalige terreur! Niet voor niets ook, dat vanaf halverwege dit jaar oorlog voeren tegen een ander land een oorlogsmisdaad is, die door het Internationaal Strafhof (ICC) vervolgd kan worden.

De VS en haar NAVO onderdanen hebben Afghanistan voor een fiks deel niet alleen in puin gelegd, maar het land ook in een grote chaos gestort. De krijgsheren hebben in eerste instantie de macht gekregen van de VS, waardoor de opium productie van bijna nul tot een enorme oogst is gegroeid, een waanzinnige prestatie......... (overigens een zaak die de VS onevenredig hard treft, gezien het enorme aantal heroïne doden....)

We denken dat we ongestraft de boel elders naar de kloten kunnen helpen, zonder dat dit negatieve gevolgen heeft voor onze leefgebieden, echter de terreur op de Europese straten bewijst het tegendeel..... Lullig dat de reguliere media dit niet wensen te zien en zelfs voor een groot deel durven te stellen dat westerse terreur elders geen terreur bij ons veroorzaakt........

Intussen stuurt de VS steeds meer troepen naar Afghanistan en in het kielzog daarvan volgen meer troepen van NAVO landen, alsof ze blind zijn voor de ellende die ze aanrichten.......  Zelfs al zou het waar zijn dat Al Qaida autonoom 911 heeft veroorzaakte en daarmee verantwoordelijk is voor de 3.000 doden die daarbij vielen, is het de vraag of dit de meer dan 30.000 burgerdoden in Afghanistan waard is, de vraag stellen is........

Schande dat wij als belastingbetalers mee moeten betalen aan deze grootschalige terreur en dan nog durven zeggen dat we te weinig uitgeven aan defensie (waarbij men ook nog eens de cijfers vergelijkt met die van de losgeslagen grootste terreurentiteit op aarde, de VS, die alleen deze eeuw al 4 illegale oorlogen is begonnen en er een paar heeft veroorzaakt, zoals de oorlog in Oost-Oekraïne, zaken die miljarden hebben gekost en kosten.......

Het aantal door de VS (en haar bondgenoten in terreur) vermoordde burgers in illegale oorlogen, ligt voor deze eeuw al op meer dan 2 miljoen mensen........ Om nog maar te zwijgen over de moorden die door het gewelddadig westers handelen werden geïnitieerd (waar je ook de terreurslachtoffers in de EU toe kan rekenen).......

A Week of Deadly Attacks in Afghanistan Prove US Foreign Policy Is Failing (Again)


January 29, 2018 at 11:10 pm
Written by Jason Ditz

(ANTIWAR.COM— The past week in Afghanistan has been one of the deadliest in years, with several major Taliban attacks across the country, including major strikes in the capital city of Kabul, killing hundreds of people.

Last Monday, Taliban stormed a luxury hotel, killing 22. Days later, ISIS hit the charity Save the Children in Nangarhar, chasing the group out of the country. Over the weekend, a Taliban ambulance bomb killed at least another 103 and wounded hundreds more. This Monday, another 11 troops were killed in Kabul.

Afghan security forces appear totally unready for such major attacks, even in what are nominally their most secure cities, and the massive US escalation in Afghanistan has clearly not put the militants on the defensive, far from it.

The Afghan War has been going badly for years, and this latest week is a testament to just how bad things have gotten. President Trump is even ruling out diplomacy at this point, which may suggest he believes the US is in too weak of a position to negotiate.

Yet the situation isn’t getting any better, and the US doesn’t appear to have any plans for the war beyond just throwing more troops at it, something which so far hasn’t accomplished much of anything.

By Jason Ditz / Republished with permission / ANTIWAR.COM / Report a typo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten