Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 27 januari 2018

Max van Weezel (presentator Argos): ik ben geen verwarde man......... 'Een grap' over verwarde mensen......

In Argos vanmiddag op Radio1 een reportage over verwarde personen en dan m.n. de aanpak van politie en wat dit betekent voor deze mensen, de omgeving, politie-inzet en wat de oorzaken zijn.

Een gedegen reportage, al ontbrak er wat mij betreft nog wel het e.e.a.

Doet er verder niet toe, het gaat erom wat de enorme plork van Weezel na het einde van de reportage durfde te zeggen: "Om niet de indruk te wekken dat ik een verwarde persoon ben, heb ik al m'n papiertjes keurig op volgorde liggen......"

Is deze nep-journalist* nou helemaal gek geworden? Alsof het leuk is om de weg kwijt te raken in onze huidige ijskoude, inhumane prestatiegerichte neoliberale maatschappij en dakloos over de straten te moeten zwerven....... Terwijl de opvolgende regeringen hebben verzaakt deze mensen behoorlijk onderdak en psychische hulp te bieden...... (regeringen die liever geld in diepe donkere putten donderen, dan wel in de zakken van welgestelden en bedrijven laten vloeien)  Dit met dank aan: VVD, PvdA, CDA, D66, CU en SGP, maar met name aan hare VVD kwaadaardigheid Schippers die de laatste 7 jaar minister van Volksgezondheid mocht spelen en vooral veel heeft bezuinigd op de GGZ**. Deze VVD ploert durfde zelfs te zeggen dat je met een depressie ook bij de buurvrouw terecht kan.... Onder Schippers liepen de wachttijden voor de Jeugd GGZ behoorlijk op, ook al een waanzinnige prestatie...!!

Laat ik bij deze de wens uitspreken dat van Weezel (alsook Schippers) in rap tempo de weg kwijt raakt en dakloos over de straat moet zwerven...... Wat een schoft!

Zoals al vaker verzucht op deze plaats: hoe is het mogelijk dat de namaak-journalist van Weezel nog steeds het journalistieke onderzoekprogramma Argos mag presenteren? (voor meer achterlijke uitspraken van van Weezel, klik op het label met zijn naam, direct onder dit bericht)

* Hij durfde het al eens aan op Radio1 te melden dat hij in bepaalde gevallen zeker niet alles bekend zal maken van zaken die hij als 'journalist' achterhaalt, dan wel deze geheel zal verzwijgen........

** Overigens zijn Balkenende 4, Rutte 1 en 2 verantwoordelijk voor waardeloos beleid, waardoor onnodig ongelofelijk veel mensen werkloos zijn geworden, werkloosheid één van de aanleidingen waarom mensen verward raken, immers door het werkloos worden ontstaan (ook financiële) spanningen en kan men door de oplopende schulden veelal niet in het 'eigen huis' blijven wonen........ Dat dit bijvoorbeeld in een gezin tot grote spanningen leidt en met grote regelmaat uitmondt in een (echt-) scheiding, zal je niet verbazen. Zoals het niet vreemd is dat veel van deze mensen de weg kwijt raken. En dan laten dit soort schoftenregeringen deze mensen barsten, hevelen de zorg over naar gemeenten en wassen de vieze handen in onschuld.... Je kan deze regeringen zelfs verantwoordelijk stellen voor het fiks toegenomen aantal zelfdodingen door in feite GGZ patiënten......

Zie ook:
'Femke Halsema (GL burgemeester Amsterdam) kondigt acties aan tegen krakers'

'Femke Halsema ('GroenLinks' burgemeester Amsterdam) dreigt dakloze met straf'

'Woningnood groot: 40.000 daklozen en verkoop sociale huurwoningen aan buitenlandse partijen, zonder verplichte verhuurdersbelasting'

'Dakloze gezinnen Den Haag: een enorme toename sinds 2015' (ook met GL in college)

'Verwarde mensen verplicht 3 dagen opsluiten is een weg waarop we niet moeten gaan'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten