Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 12 januari 2018

OV-chipkaart neemt klanten nog verder uit, i.p.v. de beloofde verbetering door te voeren.....

Ondanks dat OV-chipkaart verbetering beloofde bij het teruggeven van bedragen aan mensen die vergeten zijn uit te checken, heeft deze oplichtersorganisatie de termijn niet verlengd, waarbinnen je teveel betaalde bedragen terug kunt vragen, integendeel die termijn is verkort!!

Eerder was het zo dat je je reishistorie tot 2 maanden terug kon bekijken, om zo zien of je ergens bent 'vergeten'* uit te checken, dit is door OV-ripkaart teruggebracht naar 1 maand!!! De vieze vuile oplichters! Dit na de belofte dat men zou gaan werken om dit onterechte betaalde geld tot het verleden te laten behoren........ Nu kunnen de vervoerders dus al binnen een maand het teveel betaalde opstrijken, schandalig!!!

Naar schatting laten mensen zo'n 30 miljoen op jaarbasis liggen, althans dat is het officiële cijfer, echter deskundigen zeggen dat het bedrag voor alleen de trein al veel hoger ligt......Er is maar één oplossing voor al deze ellende: gratis openbaar vervoer! Laat iedereen naar vermogen geoormerkt belasting betalen voor het OV, wat intussen bijna is verworden tot een eerste levensbehoefte, zeker als je werkloos bent en geacht wordt maximaal 3 uur per dag te (moeten) reizen voor een baan......

Kunnen we eindelijk een echt professioneel openbaar vervoer (OV) op poten gaan zetten, een OV waar je 24 uur per dag mee kunt reizen, met een veel grotere frequentie en uiteraard veel beter bereikbaar dan nu (zeker op het platteland). Meteen een goede manier om meer personeel in trein, metro, bus en tram te zetten tegen agressie (al verdwijnt de agressie van 'zwartrijders' dan helemaal) en om mensen met een beperking beter te helpen. Zo kan je ook nog eens meer personeel op de stations laten werken voor hulp aan de reizigers.

Degenen die dan toch auto willen blijven rijden, moeten daar dan de prijs voor betalen, maar reken maar dat het onmiddellijk is afgelopen met de 'gebruikelijke files!'

* 'Vergeten?' Of werkte het apparaat niet, wat je in de drukte van de spits en al het gepiep om je heen hebt gemist...... Dat laatste komt regelmatig voor, zoals ikzelf heb geconstateerd. Erger nog, als je in de haast en drukte denkt te hebben ingecheckt en het apparaat dat daarvoor dient niet werkt, wordt je meteen als zwartrijder aangemerkt........ (voor velen is niet te lezen wat er op die apparaten aan informatie wordt weergegeven, immers je gaat niet met je leesbril op het OV in...)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten