Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 17 januari 2018

Keizer Karelplein 'fake news' amper gerectificeerd.........

Ongelofelijk maar waar: afgelopen maandag bracht RTL het bericht dat het Keizer Karelplein in Nijmegen het gevaarlijkste plein in Nederland zou zijn.

De redactie van RTL werd teruggefloten door verkeersonderzoekbureau VIA en RTL plaatste nog diezelfde dag een rectificatie (al was het een heel magere rectificatie met slappe excuses....)......

De uitkomsten van het rammelend onderzoek dat RTL gebruikte, werden in vliegende vaart overgenomen door o.a. de NOS, BNR, KRO-NCRV en uiteraard de lokale sufferds. Vreemd genoeg vindt je van deze organisaties geen rectificaties op het net (althans ik kon ze niet vinden na een zoektocht van 7 minuten.......).....

Ach, dit onderwerp is 'peanuts' vergeleken met de enorme propaganda die deze zendgemachtigden en andere reguliere (massa-) media maakten voor en tijdens de illegale oorlogen tegen Afghanistan, Irak, Libië en Syrië...... (en dat zijn nog maar vier voorbeelden......)

Geen 'dubbelchecks' door deze reguliere media, die maar al te vaak met grote verontwaardiging spreken en schrijven over 'fake news............' (of nepnieuws, wat jij wilt)

Toevoeging: Keizer Kapelplein (in de kop) klinkt niet gek, maar moet toch echt Keizer Karelplein zijn, mijn excuus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten