Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 26 juli 2018

Illegale oorlog tegen Irak: waar blijft het onderzoek van het Internationaal Strafhof (ICC) naar deze oorlog?

Schoot me een paar dagen geleden ineens door m'n hoofd: waarom is er nog steeds geen strafrechtelijk onderzoek ingesteld naar één de grootste oorlogsmisdaden van deze eeuw: de illegale oorlog van de VS tegen Irak in 2003.....??

Me dunkt meer dan 1,5 miljoen vermoorde Irakezen (inclusief veel kinderen*) moet voldoende zijn voor een vervolging van alle partijen die deel uitmaakten van de VS coalitie, waaronder voor en na het begin van die oorlog ook Nederland met respectievelijk een inlichtingen en militaire missie...... Dit nog naast politieke steun voor deze illegale oorlog van CDA plorken Balkenende en de Hoop Scheffer (die laatste werd daarvoor zelfs beloond met de koperen fluit van de NAVO, de oorlogshond van de VS.....) En ja, ook jij en ik hebben via de belasting meebetaald aan de enorme massamoord, waar deze oorlog in uitmondde.......

Geen gelul als partijen moeten lid zijn van het ICC, de politie laat immers ook geen daders van misdrijven lopen als ze geen Nederlander zijn...??

* De sancties van de VS tegen Irak, in de 90er jaren onder het ministerschap van hare gitzwarte kwaadaardigheid Madeleine Albright uit de Clinton regering, heeft naar schatting aan een half miljoen kinderen het leven gekost...... (ofwel die kinderen werden vermoord door de VS) Oorlogsmisdadiger Albright had later het gore lef te zeggen, dat de dood van 500.000 kinderen het doel meer dan waard was....... Ook deze sancties van de VS tegen het Iraakse volk zijn al meer dan een strafrechtelijk onderzoek van het ICC waard.....

Laten we hopen dat een dergelijke strafrechtelijk onderzoek niet te lang op zich laat wachten, zodat de verantwoordelijken kunnen worden gestraft! (verantwoordelijken, inclusief de Hoop Scheffer en Balkenende)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten