Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 3 juli 2018

Grote institutionele beleggers als pensioenfondsen die nog meer mogen vergokken op de beurs, komen met eigen gedragscode..... ha! ha! ha! ha!

DeBeurs.nl bracht vanmorgen het bericht dat pensioenfondsen, verzekeraars en vermogensbeheerders een eigen gedragscode hebben opgesteld.

De aangeduide financiële organisaties zijn aangesloten bij Eumedion, het gaat hier om 65 Nederlandse en internationale institutionele beleggers, zoals pensioenfonds ABP, NN Investment Partners en Robeco. Samen hebben zij in totaal meer dan 5.000 miljard euro aan belegd vermogen onder beheer........

De code die op 1 januari 2019 in werking treedt en is bedoeld om verantwoording af te leggen aan hun deelnemers en klanten over de wijze waarop zij als belegger invulling geven aan hun aandeelhoudersrechten en om waardecreatie te bevorderen van aan de beurs genoteerde ondernemingen........ (bijvoorbeeld door te zeggen dat men weliswaar belegt in een fout bedrijf, maar dat je dit beter kan aanpakken als belegger, dan de aandelen uit zo'n onderneming te verkopen >> zo kan men bijvoorbeeld 'verantwoord' blijven beleggen in de oorlogsindustrie.......)

Daarnaast kan met deze code het door ons gespaarde pensioengeld nog meer vergokt worden aan de beurs, i.p.v. het ontwikkelen van grote projecten als woningbouw...... Om ons dit door de strot te duwen worden de fondsen op de hoogte gehouden over de voortgang en de waarde van de beleggingen. Uiteraard is dit een code die vooral voor beleggers van belang is, maar niet voor de gewone man/vrouw die spaart voor de oude dag........ Vergeet niet dat pensioensparen ooit bedoeld was om te zorgen dat mensen aan het eind van hun loopbaan nog enigszins konden rondkomen en niet al het geld was opgemaakt (zoals nu bij het gros van de zzp'ers gebeurt...)

Uiteraard zouden deze beleggers onder controle van de staat moeten vallen en niet onder controle van een door de deelnemers opgericht platform...... 

Nogmaals en met andere woorden: met deze code zouden bedrijven beter aan 'corporate governance' (ofwel behoorlijk ondernemersbestuur) en duurzaamheid kunnen doen, daar de aangesloten beleggers samen een grotere vuist kunnen maken..... Alsof die institutionele beleggers nooit begrepen hebben dat ze niet moeten investeren in zaken als oorlogsvoering en de intensieve martelveehouderij..... Met deze code kan men in feite gewoon doorgaan op de oude voet.....

Te vrezen valt dat men de regels nog verder zal oprekken, immers er zijn nu al 'wetenschappelijke plorken' die durven te beweren dat dieren houden in een megastal veelal op een duurzame manier gebeurt.........

Kortom een nieuwe wassen neus om de overheid en bijvoorbeeld milieuactivisten buiten de deur te houden.......... Wassen neuzen die we al hadden zoals in de vorm van 'maatschappelijk verantwoord ondernemen...' (waar bijvoorbeeld oerwoudsloper Unilever zich dit etiket al eens opplakte)

Hier nog even het artikel van DeBeurs.nl:

Grote beleggers komen met eigen gedragscode

Gepubliceerd op 3 jul 2018 om 09:20

AMSTERDAM (AFN) - Pensioenfondsen, verzekeraars en vermogensbeheerders hebben een eigen gedragscode opgesteld. De deelnemers van beleggersorganisatie Eumedion onderschrijven daarmee het toenemende belang van betrokken en verantwoord aandeelhouderschap.

Bij Eumedion zijn 65 Nederlandse en buitenlandse institutionele beleggers aangesloten, waaronder Nederlands grootste pensioenfonds ABP, NN Investment Partners en Robeco. Samen hebben ze in totaal meer dan 5000 miljard euro aan belegd vermogen onder beheer.

De code treedt op 1 januari volgend jaar in werking en is door de opstellers tevens bedoeld om verantwoording af te leggen aan hun deelnemers en klanten over de wijze waarop zij als belegger invulling geven aan hun aandeelhoudersrechten en op de lange termijn waardecreatie van beursondernemingen bevorderen.

Ook verlangt de code van institutionele beleggers de bereidheid om, eventueel samen met andere institutionele beleggers, een constructieve dialoog aan te gaan met de Nederlandse beursondernemingen en met andere belanghebbenden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten