Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 27 juli 2018

Mijnbouwer Anglo American doet het goed, zo niet de arbeiders van dit bedrijf......

Zomaar een bericht op de Beurs.nl gisteren, de resultaten van mijnbouwer Anglo American, dat een goed eerste halfjaar achter de rug heeft.

Tja daarmee is het voor de Beurs en de aandeelhouders wel gezegd, de aandeelhouders kijken niet hoe dit bedrijf omgaat met het milieu en haar werknemers, die voor een grijpstuiver (en niet zelden met gevaar voor eigen leven) kapitalen verdienen voor dit smerige bedrijf........

Nu blijkt ook nog eens dat Anglo American een kopermijn in Peru gaat openen, de rechtse corrupte regering zorgt wel voor gunstige regelingen ten behoeve van dit bedrijf...... Overigens, in het artikel wordt ook gemeld dat het smeerpijp mijnbouwbedrijf De Beers (o.a.bekend door het verkopen van bloeddiamanten, die het nu niet meer zou verkopen..) in handen is van Anglo American..... Eerder gooide de corrupte Peruaanse regering al oorspronkelijke Peruaanse bewoners van hun meestal al generaties lang bewerkte grond t.b.v. koper- en goudmijnen......*

De inhumane top en de aandeelhouders zijn blij met de 'resultaten' en die hebben in het geheel geen zin om te letten op milieu of arbeidsomstandigheden en -voorwaarden, laat staan over het slavenloon voor de werknemers....... Daarnaast hebben ze al helemaal geen probleem met de mensen die van hun grond worden gesodemieterd voor nieuwe mijnbouw, dit na omkoping van de autoriteiten door dit bedrijf, als de winsten maar binnen blijven stromen.......

Hoger resultaat mijnbouwer Anglo American

LONDEN (AFN) - Het internationale mijnbouwconcern Anglo American is in de eerste helft van dit jaar op een hogere winst uitgekomen, vooral geholpen door de gestegen grondstofprijzen en kostenbesparingen. Het onderliggend bedrijfsresultaat steeg op jaarbasis met 11 procent tot bijna 4,6 miljard dollar.

Daarnaast werd de productie van koper, steenkool, platina en diamanten van dochterbedrijf De Beers verhoogd. Verder drong Anglo American de schuld verder terug tot 4 miljard dollar.

Het concern kondigde tevens aan groen licht te geven voor de ontwikkeling van de kopermijn Quellaveco in Peru ter waarde van 5 miljard dollar. De werkzaamheden beginnen later dit jaar en de eerste productie zou moeten starten in 2022.
======================================
* Zie: 'Peruaanse politie terroriseert boer en haar gezin, lees en teken de petitie a.u.b.!!'

Zie ook: 'AngloGold splitst bedrijf op in slechte en goede tak......' (Anglo Gold Ashanti is een afsplitsing van Anglo American, zo kan men zo veel mogelijk belasting ontduiken.....)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten