Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 4 september 2017

Centrum voor Mondiaal Onderwijs over landmijnen.....

Vorige week schreef ik een bericht n.a.v. de moord op prinses Diana in 1997*. Bij het zoeken naar bepaalde feiten, stuitte ik op een PDF van het Centrum voor Mondiaal Onderwijs (CMO**) dat gewijd is aan landmijnen.

Op Google zag ik al 'de pakkende tekst': 'Waarom leggen soldaten mijnen?' Ja waarom laten de bevelhebbers hun militairen mijnen leggen, als je weet dat 85% van de slachtoffers kinderen en boeren zijn...??? Deze slachtoffers vallen overigens voor het overgrote deel nadat de oorlog is afgelopen. Hetzelfde geldt deels overigens voor clustermunitie....

Volgens de tekst zijn mijnen veilig voor wie ze heeft gelegd, echter dat is maar zeer de vraag, immers hoe kan het dan dat er zelfs gebieden zijn, waar men al meer dan 10 jaar lang mijnen 'vindt' (vinden doordat er mensen op trappen), bovendien kunnen mijnen door overstromingen op andere plekken terecht komen...... Dan nog: waarom zou het leger van een land, na de strijd de door henzelf gelegde mijnen niet opruimen? Immers dat leger zou, behoudens calamiteiten als een overstroming, moeten weten waar de mijnen liggen, terwijl de praktijk keer op keer laat zien, dat men dit niet weet!!

Lees en huiver bij deze infantiele uitleg door het CMO, waarin zelfs wordt gesteld dat mijnen leggen zo makkelijk is, dat ook kinderen het kunnen....: Ja kinderen voeren ook oorlog, niet alleen die van 18 jaar in het Nederlandse leger, maar ook nog jongere kinderen, zoals je in bepaalde Afrikaanse landen nogal eens ziet (neem Boko Haram)..... Deze kinderen hanteren bepaald niet alleen landmijnen, maar ook kalasjnikovs en zwaarder wapentuig.........


WAAROM LEGGEN SOLDATEN LANDMIJNEN?

Landmijnen zijn gevreesde wapens, ze worden om verschillende redenen gelegd:

  • Ze werken altijd, ook als het slecht weer is en bij slecht zicht.
  • Ze houden de vijand weg. Het is geen ingewikkelde klus om landmijnen te leggen.Ook kinderen kunnen het.
  • Je loopt zelf geen gevaar bij het leggen van landmijnen. Je kunt in alle rust een landmijn neerleggen als de vijand nog niet in zicht is en je dan uit de voeten maken. Om die reden wordt de landmijn door sommige mensen ook wel ‘het wapen van de lafaards’ genoemd.
  • Met één landmijn kun je twee of meer soldaten tegelijk uitschakelen. Het zit namelijk zo: De meeste antipersoonsmijnen doden niet, maar verwonden hun slachtoffer. Een soldaat die gedood is, kun je achterlaten op het slagveld. Een soldaat die gewond is geraakt (meestal aan de benen) help je. Je schakelt vaak drie mensen voor het gevecht uit: de soldaat die gewond is geraakt en twee kameraden die hem naar een verplegingspost moeten dragen.
  • Soldaten die een landmijn leggen 3 Landmijnen maken soldaten bang. Als een soldaat op een landmijn stapt, raakt hij meestal ernstig gewond. Andere soldaten durven een gebied waar de landmijn is ontploft, niet te betreden.
  • Maar de belangrijkste reden om landmijnen te leggen is dat ze goedkoop zijn. Je kunt al een antipersoonsmijn kopen voor drie euro! Daarom zijn landmijnen populair bij verzetslegers die meestal niet veel geld hebben om wapens te kopen.
Voor het gebruik van antivoertuigmijnen zijn bovendien de volgende redenen aan te voeren:
  • Soldaten zoeken bescherming in een voertuig, bijvoorbeeld een tank. Met een antivoertuig– of antitankmijn kun je die soldaten tóch uitschakelen.
  • Met antivoertuigmijnen vertraag je de opmars van de vijand. Als soldaten van de vijand vermoeden dat er mijnen liggen onder wegen waar ze overheen willen rijden, moeten ze die eerst zien te vinden en opruimen. Dat kost tijd. Daardoor kunnen ze minder snel oprukken dan ze willen.
  • Landmijnen maken echter meer slachtoffers onder burgers dan onder soldaten. Van de honderd slachtoffers zijn gemiddeld 15 soldaat en 85 burger. Slachtoffers onder burgers zijn vooral kinderen en boeren die op hun land werken. De meeste slachtoffers vallen niet in oorlogstijd, maar juist daarna in vredestijd (zie ook pagina 5).   
Geweldige tekst hè? Het valt me nog mee, dat men de slachtoffers van mijnen nog noemt....... Godallemachtig!! Laat het CMO maar eens lessen geven over illegale oorlogen en wie er allemaal verdienen aan oorlogen...... Kan dat centrum er meteen een hoofdstuk aan toevoegen waarin de politici en militairen genoemd worden, die met hun angstzaaierij en het herhalen van leugens over 'gevaren' in feite openlijk lobbyen voor deze doodsindustrie!!! 'Mooi voorbeeld' is de enorme hysterie over Noord-Korea, alsof dat land het ene na het andere land illegaal aanvalt, zoals de VS met de NAVO aan de hand doet, alsof Noord-Korea i.p.v de VS al 2 keer een atoombom tegen burgers gebruikte......... Van Baalen, de volvette VVD EU grofgtraaier, is zo'n lobbyist en oorlogshitser, vanmorgen in Standpunt NL op Radio1 liet hij in reactie op de laatste Noord-Koreaanse atoomproef weten, dat N-K naast sancties ook militair moet worden gestraft...... Waar de kwezel ook liet weten, dat China en Rusland aangepakt moeten worden, daar zij toch handel zouden drijven met Noord-Korea........ Knetterknots!
Hier de link naar het volledige PDF van het CMO

*  Zie: 'Diana, 20 jaar na de moord en de Britse productie van clustermunitie......'

** CMO staat niet zo tussen de labels onder dit bericht, deze verkorting gebruikte ik eerder al voor het Contactorgaan Moslims en Overheid (er zijn overigens meer bedrijven en groepen die deze verkorting gebruiken).

Zie ook: 'Prins Harry maakt zich druk, over het niet opruimen van de 'troep''

       en: 'Landmijn gebruik toegenomen, terwijl ze niet meer worden gemaakt, aldus BBC W.S....... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten