Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 7 maart 2019

Paul Blokhuis (CU Tweede Kamer) wil alweer gezond voedsel in schoolkantines....... Aáyáyáááy!

Paul Blokhuis, staatssecretaris Volksgezondheid en Sport van de ChristenUnie, vond het nodig weer eens het nieuws te halen, dus haalde hij uit de komkommermap het onderwerp schoolkantines en gezond voedsel.

Al jaren wordt gepleit voor gezond voedsel in die kantines en ook Blokhuis heeft dit onderwerp al eerder aangesneden, echter zonder veel succes. Vanmorgen was deze CU hufter te horen op Radio1 (rond 11.38 u.) waar het onderwerp alweer de revue passeerde.

Blokhuis zou zelf bij een schoolbezoek al eens te verstaan zijn gegeven door leerlingen dat bij een verandering van het menu in de schoolkantines, dus een 'gezond' menu (uiteraard ook met vlees, alsof dat gezond is...), zij in de dichtstbijzijnde winkel of snackbar* zelf een menu zullen samenstellen, natuurlijk aangevuld met een blik kankerverwekkende energiedrank of cola.......

Ja die winkels en snackbars krijg je natuurlijk niet zomaar weg, aldus leeghoofd Blokhuis..... Oh Blokhuis en hoe zit het dan met de koffieshops die een achterlijke regel opgelegd kregen dat zij de zaak moesten sluiten als ze binnen een bepaalde afstand van die scholen gevestigd waren....???

Kijk daar heeft Blokhuis geen probleem mee, maar oh wee als het om het sluiten van winkels en snackbars gaat, dan geeft hij niet thuis..... (en reken maar dat hij tegen gezond voedsel in kantines zou pleiten als onder ongezond voedsel ook vlees zou worden gerekend, immers hij is lid van de intensieve martelveehouderij lobbypartij 'Christen'Unie......)

Het 'beste' van de paar minuten die ik het programma volgde, moest nog komen beste bezoeker: geweldig om te horen hoe Blokhuis sprak over leerlingen in het voortgezet onderwijs, die meer buiten moeten spelen i.p.v. te gamen...... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! Het is duidelijk: Blokhuis leeft in het land van ooit en begrijpt geen snars van de huidige maatschappij!

 Nog zo'n schuiver: volgens Blokhuis moet het aanbod in winkels ook een stuk gezonder worden...... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! Al jaren doet men in de politiek alsof men zich daar druk over maakt en even zo vaak wordt er niets ondernomen tegen teveel zout, suiker en foute vetten in bereid voedsel...... Nee, dat moet de levensmiddelenindustrie maar zelf doen, ofwel een pleidooi voor een niet-werkend convenant, zodat er niets of zo goed als niets verandert.....

Kortom: Blokhuis moet niet bij de leerlingen zijn, niet bij de schoolkantines, niet bij de levensmiddelenindustrie, maar bij de politiek, ofwel hij moet bij zichzelf zijn en z'n disfunctionerende collega's van het waardeloze kabinet Rutte 3 en eindelijk eens echt actie ondernemen!!!!

* Een paar dagen geleden werd nog eens gewezen op het gevaar van acrylamide in te warm gebakken voedsel, zoals in frituur producten. Deze kankerverwekkende stof komt o.a. vrij als voedsel boven de 136 graden Celsius wordt gebakken, dus bij de meeste producten uit een snackbar (en veel bereid voedsel in winkels) en zoals nog steeds op veel scholen in de kantine te verkrijgen (bijvoorbeeld in kroketten en bitterballen).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten