Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 4 maart 2019

PvdD stemt per ongeluk voor massamoord op een miljoen ganzen.......

Zoals gewoonlijk bij dit soort berichten, donderde ik bijna uit m'n stoel bij het lezen van de kop boven een artikel op Ravage (Webzine). De kop luidt: 'PvdD stemt voor afschot miljoen ganzen'.

Statenlid voor de Friese afdeling van de Partij voor de Dieren (PvdD), Rinie  van der Zanden gaf per ongeluk steun aan het plan om tot 2023 één miljoen ganzen af te schieten, terwijl ze voor een alternatief plan van de PvdA, SP en zelfstandig Statenlid Sietze Schukking had 'moeten' stemmen, een plan dat tijdens de vergadering werd gepresenteerd.....

In dat plan zouden er tot 2021 jaarlijks 200.000 ganzen mogen worden vermoord.......

Van der Zanden gaf haar fout later ruiterlijk toe, maar blijkbaar is dit Friese Statenlid zo onervaren dat ze niet wist dat ze terug kon komen op haar stemming, zolang het onderwerp ter tafel lag, maar helaas.....

Ben overigens benieuwd hoe de verhouding is tussen van der Zanden, de SP, de PvdA en Schukking, immers waarom was zij niet betrokken bij het overleg dat tot een alternatief plan leidde...??? Het gaat immers om dieren en van der Zanden is nog steeds van de Partij voor de Dieren.......

Van der Zanden heeft te veel geblunderd en heeft laten zien haar zetel niet waard te zijn, ze dient dan ook door de PvdD te worden teruggetrokken, er is simpelweg teveel mis in haar handelen en met haar kennis voor deze functie....

Trouwens het is wel behoorlijk cynisch om te pleiten voor het vermoorden van in totaal 'maar' 400.000 ganzen...... Met een klein beetje geld van de provincie Friesland zouden boeren verjagingsmethoden als laserlicht kunnen gebruiken, een wel beproefde methode, waarbij geen gans hoeft te worden afgeschoten.... (er zijn overigens meer goedkope methoden om ganzen te verdrijven)

Echter dat willen de boeren niet, ook zij krijgen geld voor de ganzen die op hun land worden afgeschoten, er zijn zelfs jagers die uit het buitenland komen en hier tegen een fikse vergoeding als vakantieplezier mogen moorden in de polders...... Het voorgaande blijkt wel uit het feit dat Friesland één van de provincies is waar boeren en jagers roofvogels en andere roofdieren op grote schaal vermoorden met vergiftigd aas, daar ze anders het werk van de psychopathische jagers overbodig maken........

Trouwens nu ik het erover heb: het zou zinnig zijn als de politie of geheime dienst een lijst zou maken van alle jagers in Nederland en hen in de gaten gaat houden, immers deze mensen houden van het vermoorden van dieren..... Er is dan ook maar weinig nodig of hun moordlust slaat om in een psychose, waarbij het vermoorden van mensen 'in het vizier komt', kortom deze figuren zijn zonder uitzondering psychopaten! (die godbetert thuis een wapen mogen hebben....)

PvdD stemt voor afschot miljoen ganzen

01/03/2019


Het Friese Statenlid van de PvdD heeft met haar suffe kop tegen een alternatieve motie gestemd om tot 2021 jaarlijks 200.000 ganzen af te schieten. Het afschot duurt nu tot 2023.
Op tafel lag het plan van de provincie Friesland om de huidige aanpak van ganzen tot en met 2023 te verlengen. Een van de onderdelen is dat er elk jaar maximaal 200.000 ganzen mogen worden doodgeschoten. Vogels verjagen is een andere maatregel. De fractie van PvdA, SP en zelfstandig Statenlid Sietze Schukking echter presenteerden tijdens de vergadering een alternatief: wel doorgaan, maar minder lang, tot en met 2021.
Na een Statenvergadering die ruim dertien uur had geduurd ging het Statenlid Van der Zanden (PvdD) woensdagavond in de fout. Van de 41 aanwezige politici steunden 20 het alternatieve plan. Van der Zanden stemde per ongeluk tegen, terwijl ze voor had willen stemmen. Het alternatief werd met 21 tegen 20 stemmen verworpen. Kiezen voor nog vier jaar doorgaan noemde ze „een extreme vorm van over het graf heen regeren.”
Vervolgens bracht commissaris van de koning Arno Brok nog enkele andere moties over het ganzenplan in stemming. Van der Zanden wist al dat ze een blunder had gemaakt: „Ik had het direct door, maar wist niet dat ik het alleen nog kon herstellen voordat het finale besluit zou vallen.” Op grond van de vergaderregels kan een politicus een uitglijder herstellen zolang het agendapunt nog niet is afgehamerd, maar Van der Zanden reageerde te laat.

Aan een verslaggever van de Leeuwarder Courant zegt ze het heel ernstig te vinden dat ze steun heeft gegeven aan een beleid dat ze verafschuwt. Ze vindt dat Friesland het over een compleet andere boeg moet gooien, met onder andere veel meer variatie in de begroeiing. Gedeputeerde Kramer (Fryske Nasjonale Partij) wijst erop dat het niet de bedoeling is om zoveel mogelijk ganzen af te schieten, maar om de vraatschade voor boeren te beperken.
==========================================

Voor meer berichten over jagers, jacht en/of ganzen, klik op het betreffende label, direct onder dit bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten