Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 16 april 2019

Notre Dame afgebrand, de hypocriete internationale reacties

Het afbranden van de Parijse kathedraal Notre Dame heeft internationaal voor een fikse beroering gezorgd. Maakt niet uit op welke radiozender je vanmorgen afstemde, de naam Notre Dame was niet te missen.

Uiteraard een enorm verlies, echter ik zou willen dat men zich in de reguliere media net zo druk maakte over de genocide die de Saoedische terreurcoalitie in Jemen uitvoert, dit met steun van de VS en GB en verdere steun met leveringen van wapens en wapenonderdelen, die de rest van het westen aan de reli-fascistische dictatuur Saoedi-Arabië levert (S-A is een 'koninkrijk' waarmee ons koningshuis hartelijke banden onderhoudt.....).......

Voorts zou ik willen dat de media die nu het hardst huilen over de Notre Dame, zich eens gingen verdiepen in wat de VS aan grootschalige terreur uitoefent in grote delen van de wereld, zoals in het Midden-Oosten, Afrika en Latijns-Amerika..... Terreur waarmee de VS alleen deze eeuw al meer dan 2,5 miljoen mensen heeft vermoord (bijgestaan door een aantal NAVO-lidstaten, waaronder Nederland...)......

Nog even dit over de Notre Dame:  schoft Macron, de neoliberale Franse president, beloofde zogenaamd aangedaan dat de Notre Dame herbouwd zal worden, jammer toch dat hij niets zegt over de branden in historische gebouwen, bijna altijd op het moment dat men met renovaties bezig is...... Ook in Nederland wil iets dergelijks nogal eens gebeuren, overigens niet alleen bij renovaties van historische gebouwen. Hoe is het mogelijk dat men niet beter toezicht houdt op renovaties zoals die van de Notre Dame?? Simpel: het is een kwestie van geld, hoewel de waarde van de Notre Dame niet in geld is uit te drukken....Cobouw, het medium voor de bouwmaffia, meldt vandaag dat een dergelijke brand niet is te voorkomen, ondanks dat men bij de renovatie van de Sint-Jan in Den Bosch zelfs sprinklerinstallaties inzet, zodat een beginnende brand snel zal uitdoven, zelfs dan nog kan men niet garanderen dat iets dergelijks niet zal gebeuren.... In de bouw wordt op zoveel mogelijk beknibbeld en zo min mogelijk arbeid ingezet, precies dat is de makke, waar het cliché nu wel geldt: haastige spoed is zelden goed..... (en niets zo gênant als.....)

PS: de klokken van de Dom in Keulen werden om 12 uur extra geluid, dit in 'solidariteit' met de Notre Dame, ook andere Kathedralen elders zouden dit hebben gedaan.... Wat een hysterie, gadver!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten