Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 17 april 2019

Vitens wil waterverbruik terugdringen, maar zwijgt over grootgebruikers......

Vitens haalde vandaag het nieuws met het pleidooi dat men echt minder water moet gaan gebruiken in Nederland, volgens dit waterbedrijf neemt het gebruik van drinkwater hand over hand toe......

Beter had Vitens gepleit voor een grijswatersysteem naast het normale waternet, waar wc en douche/bad (baden zijn ook enorme slurpers van drinkwater) bijvoorbeeld gebruik van kunnen maken, Hetzelfde geldt ook voor het gestoorde wekelijks schoonmaken van het plofblik voor de deur.

Waar Vitens wijselijk de mond over houdt is het feit dat waterbedrijven op het grootverbruik van water door industrie, landbouw en welgestelden (de laatsten middels zwembaden) worden beloond met een verlaagd tarief per gebruikte kubieke meter water...... Ofwel het grootverbruik van water wordt beloond!!!

Men zou pas beloond moeten worden als men minder water gebruikt dan het gemiddelde per huishouden, of dat nu een éénpersoonshuishouden is, dan wel een gezinshuishouden.

Vanmorgen in het onvolprezen suffe programma Spraakmakers op Radio1 (na 9.30 u.), Jan Slagter van Omroep MAX. Deze plork stelde dat hij vorig jaar een nieuw grasveld heeft gekocht en ja dat moest ondanks het verzoek ajb minder water te gebruiken, wel gesproeid worden ('logisch toch...???') Slagter en andere studiogasten wisten niet eens dat we nog steeds met grote droogte te maken hebben in ons land...... Zo zie je hortensia's in gemeente perken al helemaal slap hangen bij gebrek aan (grond-) water en is de situatie wat betreft het niveau van grondwater op de Veluwe ronduit desastreus en dat terwijl de zomer nog lang niet is begonnen.......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten