Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 16 juli 2016

Internet moet vrij blijven van macht multinationals! Teken de petitie a.u.b!

Zie wat ik gisteravond in mijn berichtenbus (een oude beschuitbus) vond: een oproep van Avaaz (die ik af en toe niet zo fris vind) om een petitie gericht aan het (ondemocratisch) EU bestuur, waarin burgers van dit bestuur in Brussel eisen, de netneutraliteit overeind te houden. Een vrije toegang tot het internet voor iedereen en niet zoals de grote telecomcorporaties KPN, Tele2 en Vodafone willen: een exclusieve toegang voor (internet-) bedrijven en personen, door hen aan te wijzen (tegen een fiks bedrag zoals u zal begrijpen)........

Grote internetbedrijven, kunnen zich dan een veel sneller internet kopen, dat via 'voorrangswegen' zal lopen, daarmee kunnen alleen de grote (internet-) bedrijven en de welgestelden zich een snel internet veroorloven. Bovendien komt hiermee de vrije meningsuiting op het internet in gevaar. Daarmee kunnen burgerrechtenbewegingen, (echt) onafhankelijke media, bedrijvenstarters (waaronder veel gedwongen zzp'ers) en uiteraard het 'gewone gepeupel', de kolere krijgen...... Zij blijven met een langzaam en minder toegankelijk internet zitten, waarbij het maar de vraag is, of de geleverde informatie niet onmiddellijk van het internet wordt gehaald, als de inhoud 'provocerend' wordt geacht.......

Mensen lees het het volgende bericht van de Avaaz redactie, teken het a.u.b. en geef het door aan familie, vrienden en bekenden!

Afgelopen week heeft een bende telecomgiganten een wanhopige poging gedaan om ons internet over te nemen. Maar er vindt nu een openbare raadpleging plaats, en als we EU-regelgevers overdonderen met honderdduizenden berichten, kunnen wij hen overtuigen om op te komen voor een vrij en open internet in Europa. 

Machtige corporaties gebruiken alle mogelijke trucjes om te bepalen wat wij online zien en doen.

Vorige week heeft een bende van multinationals, waaronder 
KPN, Vodafone en T-Mobile, een wanhopige poging gedaan om het vrije en open internet waar wij allemaal op rekenen om zeep te helpen.

Als dit hen lukt, zullen zij 'voorrangswegen' creëren voor de grote internetbedrijven die dit kunnen betalen, terwijl onafhankelijke media, start-ups en burgerbewegingen zoals Avaaz omgeleid worden en in de wachtrij terecht komen. Maar 
als een ongekend aantal van ons in de komende paar dagen actie onderneemt, kunnen wij deze kaping voorkomen en helpen ons internet in Europa veilig te stellen.

Er vindt nu een openbare raadpleging plaats -- laten wij deze overspoelen met honderdduizenden berichten waarin we EU-regelgevers oproepen om alle achterdeurtjes te sluiten die de droom van een democratisch en vrij internet kunnen verwoesten. Stuur nu een bericht en vertel het aan iedereen -- we hebben nog maar een paar dagen de tijd.

Het principe van Netneutraliteit is wat het internet zo uniek en inspirerend maakt -- de erkenning dat iedereen, van de rijkste bedrijven tot elke ​​gewone burger, gelijke toegang heeft tot alles wat het internet te bieden heeft. Onze doortastende campagnes in de afgelopen jaren hebben geholpen om dit principe te vertalen naar sterke regelgeving in de VS, India en Brazilië.

En in 2014 heeft Avaaz geholpen om op een cruciaal moment ambitieuze wetgeving binnen te slepen in het Europees Parlement. Maar nu moeten de EU-regelgevers deze wetten omzetten in specifieke richtlijnen, en staan ze onder enorme druk om 
achterdeurtjes toe te staan die internetproviders het recht zouden geven om het web op te delen en te bepalen wat wij te zien krijgen, door websites die niet betalen te vertragen of hier geld voor in rekening te brengen.

Telecomgiganten lobbyen flink voor een internet voor de rijken. En zonder een grootschalig tegengeluid van burgers, 
zouden ze kunnen winnen en het vermogen van onze gemeenschap om actie te voeren in gevaar kunnen brengen. Dit raakt ons allemaal, en we hebben geen tijd te verliezen. We hebben dit eerder gedaan, dus klik hieronder om nu een ​​bericht te sturen en vertel het aan iedereen door: 
Elke beweging voor vrijheid en rechtvaardigheid, waar ook ter wereld, maakt gebruik van het internet. Als wij corporaties het internet laten opdelen, bedreigt dit onze vrijheid van meningsuiting, onze innovatie, en onze campagnes. Dit is onze kans om een enorme bijdrage te leveren aan de bescherming hiervan. 

Hier de link naar de petitie.

Voor meer berichten n.a.v. het bovenstaande, klik op één van de labels, die u onder dit bericht terug kan vinden. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten