Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 25 juli 2016

Radio1: Petitie tegen de enorme aandacht voor sport en de vervlakking van berichtgeving op deze zender!!

Kreeg gisteren het verzoek van Rob Voerman, of ik een oproep wilde doen, een petitie onder de aandacht te brengen van de bezoekers die dit blog lezen. Een petitie tegen de totaal overmatige aandacht voor sport en de vervlakking van de berichtgeving op Radio1. Radio1, 'de brood en spelen zender....'

U weet waarschijnlijk wel, dat dit mij al jaren steekt. Eerst ziet u de inleiding van Voerman, gevolgd door de petitie, er zitten wat herhalingen in de tekst, maar e.e.a. kan niet genoeg gezegd worden over een zender, die we met z'n allen via de belasting betalen:

Recentelijk hebben verschillende journalisten openlijk kritiek geleverd op het huidige Radio1.
Ook ik, en ik heb het idee velen met mij, ergeren zich onderhand mateloos aan het feit, dat Radio1 steeds meer op een sport- ipv een nieuwszender begint te lijken. 


De laatste jaren is Radio 1 steeds verder verworden tot een sportzender met steeds minder ruimte voor nieuws en inhoudelijke programma’s over achtergronden van het nieuws, kunst en cultuur en wetenschap. We zijn zeker niet tegen sport en erkennen dat sport veel voor mensen betekent, maar wij vinden dat de verhoudingen onderhand volstrekt zoek zijn geraakt. Wij pikken het niet langer en willen Radio 1 terug!

Petitie

Wij

betrokken luisteraars van Radio 1, willen dat Radio 1 zichzelf als publieke radiozender weer serieus neemt en meer ruimte maakt voor nieuws, achtergronden van het nieuws, kunst en cultuur en wetenschap.

constateren

dat Radio1 de laatste jaren is veranderd in een zender, die zijn kerntaken als publieke radiozender volstrekt niet meer serieus neemt. Nieuws, achtergronden van het nieuws, kunst en cultuur en wetenschap hebben, met name overdag, meer en meer plaats moeten maken voor sport-reportages en heel, heel veel gepraat over sport. Bijzondere reportages en interviews en programma’s over kunst en cultuur zijn de laatste jaren grotendeels verplaatst naar de avond en nacht of domweg verbannen naar digitale kanalen. Ook nieuwsreportages, achtergronden van het nieuws, debat en duiding van het nieuws, moeten steeds vaker plaats maken voor sport. De diepgang en serieuze journalistiek, die Radio 1 ooit kenmerkte, heeft in z’n algemeenheid meer en meer plaats gemaakt voor oppervlakkigheid in toon en berichtgeving. Met name in de zomermaanden is het dramatisch gesteld met de alles verdringende Sportzomer.

en verzoeken

dat minimaal 50% van alle huidige zendtijd die momenteel tussen 8 uur ‘s morgens en 6 uur ‘s avonds besteed wordt aan sport en praatprogramma’s over sport, wordt ingeruild voor nieuws- en achtergrondreportages, programma’s over kunst en cultuur, wetenschap en anderszins. Er zijn momenteel twee publieke muziek-zenders in de ether nl. Radio 2 en Radio 3. De zendtijd voor sport, die dan zal verdwijnen van Radio 1, kan dan desnoods verplaatst worden naar Radio 2.

Hier de link naar de petitie, teken deze a.u.b. en geef het door aan familie, vrienden en bekenden! 

Jammer dat Voerman niet wijst op het bijna totaal ontbreken van onafhankelijke berichtgeving op Radio1 en de uiterst irritante muziek, die men minstens 2 keer per uur meent te moeten afspelen op de 'nieuws en actualiteiten zender' Radio1.

Zie ook: 'NOS nieuws over schietpartij in München, vooral niets over extreemrechtse terreur.......'

Voor meer berichten n.a.v. het bovenstaande, klik op één van de labels, die u onder dit bericht terug kan vinden.

Zie ook: 'Frans Klein eist als NPO directeur niet te worden tegengesproken, al helemaal niet door een simpele presentator.....'

       en: 'Maarten Nooter: ook volgend jaar 'een heuse NPO Sportzomer....''


       en: 'BBC World Service en Olympische (brood en) Spelen.......'

Mijn excuus voor de gebrekkige vormgeving.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten