Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zondag 11 februari 2018

BBC World Service radio en het afsluiten van toegang tot haar uitzendingen in dictatoriaal geregeerde landen........

Een paar jaar geleden besloot BBC World Service radio haar uitzendingen via de middengolf te stoppen voor het grootste deel van de wereld. Dit zou zijn besloten uit kostenoverwegingen, het afnemend aantal luisteraars en de toegang tot het internet voor een groot deel van de wereld (vooral het westerse deel wel te verstaan, iets dat de BBC uiteraard niet noemde.....).

Voor 12.00 u. vanmiddag op BBC W.S. het programma onderdeel 'Over to You' een vraag van een (vrouwelijke) luisteraar, waarom BBC World Service in  Saoedi-Arabië niet te ontvangen is via de FM frequentie. Het antwoord: we zijn al langere tijd in overleg met de Saoedische autoriteiten over BBC uitzendingen op die frequentie......... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! Alsof je een lid van de opvolgende Nederlandse regeringen hoort, als deze gevraagd werd/wordt naar mensenrechtenschendingen in een land als Saoedi-Arabië en de goede handelsbetrekkingen met deze reli-fascistische dictatuur...* Steevast volgt dan het antwoord dat men achter gesloten deuren 'indringend' heeft gesproken over die mensenrechtenschendingen...... Controleren kan je het toch niet!

Daar komt wat betreft de BBC nog bij dat men in Saoedi-Arabië onder deze dictatuur nooit buitenlandse zenders toe zou staan, daar deze niet kunnen worden gecontroleerd door de staat.......

Terug naar het stoppen met uitzendingen door de BBC op de middengolf: het is wel duidelijk dat de opvolgende Britse regeringen de pest hadden aan de BBC World Service (toen dit nog een redelijk onafhankelijke zendgemachtigde was), daar deze de handelsbelangen van de Britten met fout geregeerde landen zou schaden....... Ook nu nog kan het gebeuren dat er tussen de regeringsgetrouwe uitzendingen commentaar is te horen op S-A, neem getuigenissen over de in feite slavernij aanwezig in S-A, slavernij waaronder een enorme aantal bouwvakkers uit landen als Bangladesh en de Filipijnen lijden..... (over die slavernij hoor je overigens amper nog iets, terwijl deze nog steeds aanwezig is, alweer een teken aan de 'afhankelijke media wand........')

Tja, de BBC en andere reguliere westerse publieke media zijn afhankelijk van overheidssubsidies en je gaat natuurlijk niet in de hand bijten die je voedt....... (dat geldt ook voor de commerciële zendgemachtigden, die voor het overgrote deel in handen zijn van miljonairs of smerige investeringsgroepen)

Nog even ter verduidelijking: uitzendingen via de middengolf kunnen binnen de grenzen van landen als Saoedi-Arabië worden ontvangen, zonder dat ze daar worden uitgezonden. Behalve stoorzenders gebruiken, kunnen dictaturen niets doen tegen de ontvangst van deze uitzendingen.......

Je begrijpt natuurlijk wel, dat de Russen nog steeds BBC World Service kunnen ontvangen via de middengolf, Rusland is dan ook niet een bevriende natie van Groot-Brittannië......... De ongebreidelde anti-Russische propaganda op BBC W.S. spreekt wat dat betreft boekdelen

In Nederland is het overigens niet veel beter, de publieke en commerciële radiozenders hoor je zelden over de enorme mensenrechtenschendingen in Saoedi-Arabië, of de enorme oorlogsmisdaden die S-A in buurland Jemen begaat........... Willem Alexander en Koenders gingen in 2015 naar de begrafenis van de dictator die S-A 'met ijzeren hand' regeerde..... (PvdA volksverlakker Koenders was destijds nog minister van BuZa)

Op de landelijke radio nieuwszenders Radio1 en BNR, bericht men wel over de nieuwe Saoedische kroonprins, die 'een gematigde vorm van islam voor zou staan' (wat men met grote graagte blijft herhalen), maar intussen verantwoordelijk is voor het grote aantal moorden in buurland Jemen en de etnische zuivering in zijn eigen land van sjiieten...... VVD opperhufter Zijlstra liet kort na zijn aantreden als minister van Buitenlandse Zaken in Rutte 3 weten, dat hij landen niet langer zal aanspreken op schendingen van de mensenrechten, althans als het niet om landen als Rusland gaat 'natuurlijk...' (al voegde de knurft dat laatste er niet aan toe...)

* Zo heeft Groot-Brittannie vorig jaar grote contracten gesloten met de Britse wapenindustrie. In Jemen gebruikt Saoedi-Arabië o.a. clusterbomen die uit GB komen..... (ook Nederland levert wapens aan S-A....)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten