Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 10 februari 2018

Nederlandse media vermijden opnieuw het woord ‘terreur’ bij een fascistische aanslag in Italië.....

Als er weer een psychopaat z'n tent uitgaat in de VS en meerdere mensen doodschiet dan wel verwond, is het eerste wat je in het nieuws hoort, dat de politiechef heeft aangegeven dat het niet om een terroristische aanslag gaat....... Meerdere mensen zijn vermoord en/of zwaargewond geraakt en dan durven zeggen dat dit geen terreur is, waar slaat het op?

Uiteraard is dit wel terreur en van een behoorlijke grootte bovendien!

Afgelopen dinsdag berichtte De Stille Waarheid over het commentaar in de reguliere Nederlandse media n.a.v. een aanslag door een 'rechtse extremist' in Italië, die daarbij met een pistool tekeer was gegaan tegen migranten. En zoals gewoonlijk als er geen 'moslim' dader is betrokken bij een dergelijk gebeuren, werd ook hier gesteld dat het niet om een terreuraanslag zou gaan (dit werd overigens ook in het Radio1, BNR, WDR en BBC nieuws gemeld....)....

'Rechtse extremisten' die tekeer gaan tegen minderheden maken zich overduidelijk schuldig aan terreur!

Vreemd overigens dat de Stille Waarheid niet gewoon stelt dat de dader een fascist is, maar spreekt over een rechtse extremist, precies de woorden die de reguliere media gebruiken als het om een fascist of een fascistische partij of -beweging gaat? Terwijl deze 'rechtse extremist' zonder meer een fascist is!

Verder goed stuk, alleen met de de conclusie ben ik het deels oneens. Immers islam terreur zou nog enigszins te begrijpen zijn, gezien de grootschalige westerse terreur in landen waar de VS en de rest van het westen (NAVO) niets te zoeken hebben (ook al is geweld niet goed te praten >> mensen die wanhopig zijn en/of zich bij het zien van westerse slachtingen onmachtig voelen, kunnen geweld gaan gebruiken). Ofwel: wie (terreur) wind zaait zal (een terreur) storm oogsten..........

Vergeet niet dat wat het westen onder aanvoering van de VS in het Midden-Oosten uitvreet, niet anders gezien kan worden dan als grootschalige terreur! (laten we dat smerige geweld ook maar eens bij de echte naam gaan noemen, ook als het om de handel en wandel van Israël gaat!)

De Stille Waarheid

POSTED ON 4 FEBRUARY 2018 BY DE STILLE WAARHEID

Nederlandse media vermijden opnieuw het woord ‘terreur’ bij aanslag in ItaliëEen 28-jarige Italiaan met extreemrechtse ideeën opende gisteren het vuur op willekeurige migranten in de stad Macerata en verwondde daarbij zes mensen, waarvan er één in kritieke toestand verkeerd. Dat het een terroristische aanslag was, staat inmiddels als een paal boven water. Toch werd deze aanslag in de media uitgelegd als een ‘schietpartij’, ‘poging tot doodslag’ en ‘wraak-actie’, het woord terrorisme werd opnieuw duidelijk vermeden door onze media. Hoe lang blijven Nederlandse journalisten nog doorgaan met deze absurde manier van berichtgeving? 

Het begint er steeds meer op te lijken dat de Nederlandse media niet willen dat ze nog vertrouwd worden door hun lezers. De huidige manier van berichtgeving zorgt ervoor dat de kritische, onderzoekende burgers hun vertrouwen verliezen, en de nietsvermoedende nieuwslezer een scheef wereldbeeld ontwikkelt, met alle gevolgen van dien.

De Italiaan die gisteren vanuit een auto op willekeurige migranten schoot, is de 28-jarige Luca Traini.

Volgens italiaanse media toont hij geen berouw, en volgens een woordvoerder van de Italiaanse justitie was hij “kalm en vastberaden”. Traini werd kort na de aanslag opgepakt. Hij zou in het verleden banden hebben gehad met neonazi- en fascistische groeperingen. Op een politiefoto is te zien dat Traini een tatoeage van een neonazi-teken op zijn hoofd heeft en een Italiaanse vlag rond zijn nek heeft geknoopt. De politie heeft bij hem thuis een exemplaar van Mein Kampf gevonden. Allemaal aanwijzingen die erop wijzen dat het een terroristische aanslag was. Toch werd het beestje niet bij de naam genoemd.

Wraak’
Nederlandse media schrijven dat Traini mogelijk wraak wilde nemen voor de moord op een vrouw van 18. De hoofdverdachte in die zaak is een man uit Nigeria. Traini kende haar niet, maar zou zich haar dood hebben aangetrokken. “Toen ik het verhaal van haar dood voor de zoveelste keer op de radio hoorde, heb ik mijn pistool uit mijn kluis gehaald“, zou hij tegen de politie hebben gezegd. Dit laat niet alleen de kracht van de media duidelijk zien, maar ook hoe belangrijk het is om als journalist de juiste redeneringen en woordkeuzen te blijven gebruiken. Zo zouden ook de daders van de terroristische aanslagen in Frankrijk en België geroepen hebben ‘Dit is voor Syrië’. Toch werden die aanslagen (terecht) als terroristisch aangemerkt, en niet als ‘wraakactie’. Waarom deze dan wel?

Gevolgen
We hebben het al eerder gemeld, maar blijkbaar is herhaling nodig omtrent dit onderwerp: De Nederlandse journalist hoort dit liever niet, maar een scheef wereldbeeld kan uiteindelijk leiden tot radicalisme, extremisme en zelfs terrorisme. Een terroristische daad gebeurt vanuit een politieke of religieuze ideologie. Welke dat is moet (normaal gesproken) voor de berichtgeving niet uitmaken. Toch merken we een duidelijk verschil in de Nederlandse kranten wanneer de terrorist een ‘extreemrechtse’ extremist blijkt te zijn.

De agenda’s van ‘islamitische’ extremisten verschillen weinig van de ‘extreemrechtse’ extremisten, iets wat journalisten niet (willen) inzien.

Beide groepen zien de werkelijkheid niet in dat moslims en niet-moslims (of migranten en niet-migranten) gewoon vredig samen kunnen leven en beide gebruiken het bestaan van de andere om hun eigen verdraaide wereldbeeld te rechtvaardigen. Journalisten (en extremisten) kijken dwars door de realiteit heen, en praten enkel over een ‘gepolariseerde’ samenleving. Of beter gezegd: ze zien liever een gepolariseerde samenleving. Dat scheve wereldbeeld wordt verspreid door middel van scheve berichtgeving en vervolgens bevestigd door terreuraanvallen, gepleegd door beide kanten. Dit fenomeen wordt ook wel ‘self-fulfilling prophecy’ genoemd. De slachtoffers hiervan zijn helaas altijd onschuldige burgers.
===================================

Mensen, dit was het voor deze dag, morgen meer berichten. Maak er als het even kan een mooi weekeinde van! (ja ja, jouw Azijnpisser 'kan rijmen en dichten' zonder z'n.....)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten