Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 23 februari 2018

Blokhuijsen onder druk gezet excuus te maken over opmerking barbaarse dierenmishandeling en eten van honden in Zuid-Korea........

Schaatser Jan Blokhuijsen had volkomen terecht wel het lef het vreselijke lot van een enorm aantal honden in Korea in het openbaar te noemen. Alsof het niet al walgelijk genoeg is honden en katten te eten, worden deze nog gruwelijker gehouden, dan de dieren hier in de intensieve martelveehouderij...... Het 'best' is hun lot te vergelijken met konijnen in deze veehouderij, al worden die zelfs nog beter behandeld dan honden en katten in Zuid-Korea (China en Indonesië).

Ongelofelijk dat Blokhuijsen zich zo onder druk heeft laten zetten (o.a. door het IOC) dat hij later godbetert tot 2 keer toe zijn excuus voor zijn opmerking maakte......

Ongelofelijk ook dat de andere leden van het Nederlands team de mond stijf dicht hebben gehouden over dit enorme, barbaarse schandaal, dat op z'n best past in de donkere Middeleeuwen.... Op zeker dat daar veel sporters tussen zitten, die zelf een hond of een kat hebben.......


Het IOC en alle media aanwezig in Zuid-Korea zouden zich de oren van de kop moeten schamen, dat men met geen woord heeft vuil gemaakt aan deze honden- en kattenvlees handel, die gepaard gaat met ongelofelijke martelingen.....*

Afbeeldingsresultaat voor Take a stand in Pyeongchang 2018 against the dog and cat meat trade!\

De opmerking van Blokhuijsen werd zelfs als discriminerend t.a.v. de Zuid-Koreanen genoemd...... Is het ook discriminerend als je als sporter iets over ernstige mensenrechtenschendingen in bijvoorbeeld de VS zegt...??? Hoe kan een terechte opmerking over zware dierenmishandeling discriminerend zijn? Te zot voor woorden, dat je een 'cultuur' van dierenmishandeling niet aan de kaak mag stellen!! 

Afbeeldingsresultaat voor Take a stand in Pyeongchang 2018 against the dog and cat meat trade!\

De opmerking van Blokhuijsen heeft niets met politiek te maken >> waar bemoeit het autocratische inhumane bestuur van het IOC zich mee???

Afbeeldingsresultaat voor Take a stand in Pyeongchang 2018 against the dog and cat meat trade!\

Blokhuijsen herhaal jouw opmerking ajb!

Hier de berichtgeving zoals die op NU.nl wordt weergegeven:   

Excuses Blokhuijsen aan Koreanen na opmerking over behandeling honden

Gepubliceerd: 22 februari 2018 07:52 Laatste update: 22 februari 2018 10:06

Jan Blokhuijsen heeft donderdag excuses aangeboden voor zijn opmerking na de olympische ploegachtervolging over de behandeling van honden in Zuid-Korea.

"Behandel honden alstublieft beter in dit land", zei Blokhuijsen woensdag aan het einde van de persconferentie, nadat hij met de achtervolgingsploeg brons had gepakt. De schaatser doelde daarmee op het feit dat in Zuid-Korea nog altijd hondenvlees geconsumeerd wordt.

De opmerking van Blokhuijsen zorgde voor opschudding onder de Zuid-Koreanen. De 28-jarige Noord-Hollander zou geen weet hebben van de Koreaanse cultuur en zijn woorden zouden zelfs discriminerend zijn.

"Het was niet mijn bedoeling jullie land te beledigen", schrijft Blokhuijsen donderdag op Twitter in een reactie op de ophef. "Dierenwelzijn in het algemeen gaat mij aan het hart en ik droom van een betere wereld voor zowel mens als dier. Ik heb het enorm naar mijn zin op deze Spelen en wil jullie graag bedanken voor de gastvrijheid."

In een persverklaring van NOC*NSF betuigde Blokhuijsen donderdag nogmaals spijt. "Mensen die mij kennen weten dat ik erg begaan ben met het welzijn van dieren. Het is een persoonlijke mening die ik niet moet uitdragen tijdens een persconferentie op de Olympische Spelen."

Blokhuijsen geeft aan geen interviews over de kwestie te willen geven. "Het spijt me dat door mijn opmerking mijn team en Team NL last hebben van de ophef."
======================================

'Last hebben van de ophef.......?" Schande!!

* Zie: 'Olympische Spelen in Pyeongchang: dierenmishandeling en de handel in honden en kattenvlees......'

Zie ook: 'Nederlands Olympisch team: spreek je uit tegen de Zuid-Koreaanse handel in honden- en kattenvlees! Teken ajb de petitie tegen barbaarse dierenmishandeling!'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten