Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 10 augustus 2018

Hondenshows en doorfokken op afwijkingen moeten worden verboden!

Dit weekeinde vindt er een wereldhondenshow plaats in de Amsterdamse RAI. Rashonden worden daar gekeurd, honden die veelal zijn doorgefokt op afwijkingen, zodat veel rashonden een leven van lijden tegemoet gaan na hun geboorte.

Afbeeldingsresultaat voor doorgefokte hondenrassen

De deelnemende honden zitten de hele dag in een kooi, totdat ze gekeurd worden en een paar passen mogen lopen.......... Alleen dat is al dierenmishandeling van formaat! 

Afbeeldingsresultaat voor doorgefokte hondenrassen

Deze zieke manier van doen, zowel de show als het (door-) fokken dienen zo spoedig mogelijk beeindigd te worden!

Afbeeldingsresultaat voor doorgefokte hondenrassen

Het fokken op honden met eigenschappen waardoor de dieren een leven van ellende tegemoet gaan, is niets anders dan het moedwillig letsel toebrengen aan honden en deze vorm van ernstige dierenmishandeling moet voorgoed verboden worden!! (overigens waar is de dierenpolitie nu en hoe kan dit politie onderdeel akkoord gaan met deze dierenmishandeling??)

De hoogste tijd dat dieren ook rechten krijgen!

Lees en teken de petitie ajb, en geeft het door!

Ja, ik teken de petitie!

Afbeeldingsresultaat voor doorgefokte hondenrassen

Hondenshows zijn één groot circus met stukgefokte honden!


Dit weekend vindt de World Dog Show plaats in de RAI. Voor dit internationale evenement komen ruim 30.000 honden uit 74 landen naar Amsterdam.
 
Rashondenshows dragen bij aan erfelijke aandoeningen
Het keuren van rashonden vormt het belangrijkste onderdeel van rashondenshows. De keurmeesters letten echter alleen op het uiterlijk van een hond en niet op de gezondheid.
De winnaars zijn vaak de honden met de meest bizarre uiterlijke kenmerken, zoals extreem veel haar, platte neuzen, kromme poten en diepe rimpels. Deze winnaars worden dan weer gebruikt om verder mee te fokken. Gevolg: meer inteelt, meer erfelijke aandoeningen en meer schadelijke uiterlijke kenmerken.
 
Hondenshows zijn dieronvriendelijk
Veel rashonden worden van show naar show gesleept en reizen daarvoor soms wekenlang in kooien over de hele wereld. Tijdens de shows zitten de honden een groot deel van de dag in een bench te wachten tot ze even geforceerd ‘mooi’ moeten lopen. Het constante trimmen, het lawaai, de drukte, te weinig uitlaten en de aanwezigheid van zoveel honden veroorzaakt veel stress bij de dieren. Hondenshows zijn vergelijkbaar met het circus: ook hier worden dieren tot onnatuurlijk gedrag gedwongen voor het vermaak van mensen.
Help de honden!
Vind jij ook dat er een einde moet komen aan hondenshows? Teken nu de petitie en maak samen met ons een einde aan dit dieronvriendelijke fenomeen!

Ja, ik teken de petitie!

Hier de petitietekst (met een paar doublures):

Stop hondenshows!

Hondenshows: een bron van ellende voor rashonden en hondenrassen!
Hondenshows zijn een ramp voor rashonden en hondenrassen. Ze stimuleren het fokken van zieke, misvormde dieren en dragen bij aan verkleining van de genenpool – met inteelt en erfelijke ziekten als gevolg.
Hondenshows zetten aan tot doorfokken met de grootste kneuzen
De showwinnaars zijn vaak de honden met de meest bizarre uiterlijke kenmerken, zoals extreem veel haar, platte neuzen, kromme poten en diepe rimpels. Juist deze honden zijn populair om verder mee te fokken. Een winnende reu is een zeer gewilde zaadverstrekker. Zo’n mannetje kan tientallen tot honderden nakomelingen verwekken binnen een genenpool die tóch al klein is.
Hondenshows vergroten dus het inteeltprobleem – waarmee ze fors bijdragen aan het ontstaan van erfelijke ziekten en degeneratie van de rassen. Ze stimuleren ook het bewust fokken op kwalen en ziekten, veel uiterlijke raskenmerken zijn symptomen van onderliggende kwalen. Naarmate er verder wordt doorgefokt met deze honden, worden de uiterlijke kenmerken extremer, en de genenpool kleiner. De rashonden (en de hondenrassen) worden dus steeds zieker!
Mismaaktheid en ziekten als raskenmerken
Zo is de bizarre situatie ontstaan dat mismaaktheid en ziekte bij veel rashonden behoren tot de raskenmerken. De rol van de rashondenshows hierin is groot. De shows zijn een stuwende kracht achter verboden fokpraktijken in de zin van 
artikel 3.4 Besluit houders van dieren: “Het is verboden te fokken met gezelschapsdieren op een wijze waarop het welzijn en de gezondheid van het ouderdier of de nakomelingen wordt benadeeld.”
Hondenshows zijn uitermate stressvol voor honden
De shows zelf zijn een bron van stress voor de deelnemende honden. Ze zitten een groot deel van de dag vast in een kooi. Ze kunnen zich niet terugtrekken van de harde geluiden, de nabijheid van andere honden en de aanrakingen door vreemde mensen. Er wordt aan ze gefrunnikt, want ze moeten ‘mooi’ zijn. Ze moeten hun behoefte ophouden, want ze kunnen niet fatsoenlijk uitgelaten worden. Kortom: de honden staan bol van de stress.
Verbod op hondenshows
Dier&Recht eist een verbod op hondenshows! Deze evenementen spelen een cruciale rol bij het fokken van zieke honden, en de degeneratie van hondenrassen! En voor de deelnemende honden zijn ze een ramp.

Help de honden!
Vind jij ook dat er een einde moet komen aan de hondenshows? Teken nu de petitie en maak samen met ons een einde aan dit dieronvriendelijke fenomeen!

Ja, ik teken de petitie!
==================================
PS: het couperen van staarten en oren bij honden is in veel landen nog toegestaan, gegarandeerd dat er ook van die honden op de Amsterdamse hondenshow aanwezig zijn.... (benieuwd of die honden ook in de prijzen vallen, het zou me niet verbazen...)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten